MUDr. Pokrievka - Spišská Nova Ves

adrika985820
4. dec 2020

Ahojte , chodili ste niekto ku Pokrievkovi počas tehu? mam pocit, že vobec nie je odborník hlavne čo sa ultrazvuku týka a navyše to jeho meranie sa mi vôbec nepoznáva. Tie šípky si tam dáva nepresne a potom ma bábo zlú váhu a robí mi len stres.. Doteraz som chldila do zahranicia a tam ich ultrazvuk ukazoval skoro presnú váhu max plus mínius 190g.... Odhadol vám tento doktor o dosť inú váhu ako sa bábo potom narodilo?
PS: viem, ze ultrazvuky su nepresne a vaha babatka nie je az taka podstatna, ale pre mna je kedze ma stale strasi ake male dieta budem mat pricom doteraz bolo povazovane za vacsie a tu na SK unho ako mini. Prietoky a všetko su ukažkove, hlavicka a nozicky o 2 týzdne popredu iba brusko pozadu .

81anina
4. dec 2020

@adrika985820 a keby si skusila ineho dr.? Napr. dr.Kozel ma 3d sono robi na velkej poliklinike

adrika985820
autor
4. dec 2020

@81anina rozmyslala som ano, mas s nim skusenost aky je to doktor?🙂 na tohto mojho citam sice same chvaly ale ja to asi mavam skor opacne .. na doktora v zahranici zase same zle recenzie alebo velmi dobre a premna bol najlepsi doktor na svete.. a pridem sem a cele zle :(

09041986
5. dec 2020

@adrika985820 ahoj, chodím ku Pokrievkovi do poradne, nemám pocit že by bol flakac, na všetko mi trpezlivo odpovedá keď sa pýtam. Čo sa UTZ týka, neviem poradiť ja som bola na morfo u Grochalu v Martine akurát tento týždeň, ten meral úplne vsetko. Ono ten UTZ je naozaj nepresný údaj najmä čo sa týka váhy bábätka - je to len orientačné číslo, pri narodení to aj tak nikdy nesedí bežné sú odchýlky okolo cca 500 aj viac gr. Za mňa poviem že nikdy nič nezanedbal, mala som hematóm a krvácanie, skončila som na pohotovosti, nasadil mi liečbu aj keď už podľa mňa nemusel keďže to ustalo, mám pocit práve že nechcel nič nechat na náhodu. V ktorom si tt? Ostatné výsledky si mala dobré?

adrika985820
autor
5. dec 2020

@09041986 A on ti ultrazvuk nerobil? :/ ja som uz v 36 tyzdni ale mam pocit, ze naopak vsetko trochu prehana.. Pozeral si stare krvne vysledky z polroka kde mi chybalo zelezo a hned mi kazal ho kupit pricom potom vysledky boli ok . Chcel ma posielat na infuzie do nemocky aby babatko pribralo na brusku pricom hlavku aj nozky ma o 2 tyzdne popredu a stale lezi tak akoby na boku takze mu ani nemoze dobre zmerat ten obvod bruska a navyse tie sipky dava dovnutra a nie na vonkajsie okraje co mu ukaze ultrazvuk.. a tam vznikaju dost nepresnosti a mne to nejde do hlavy aby babatko malo taku vahu ked ja som vysoka manzel skoro 2 metre aj celkovo sme vsetky deti v rodine nad 3-4 kila a on ma stale strasi ze musime sa dostat na vahu 2,7 kg ked pojdem rodit a babo ma uz teraz po ukonceni 35 tyzdna ani nie 2400g a za 2 tyzdne pribral pol kila takze do porodu moze dat este aj kilo hore .. ale tak ci tak mi to nejde do hlavy. A to ma trapi lebo som prisla od inej lekarky a on spochybnuje jej vysledky pricom je spickova doktorka uz v svojich rokoch a odhady vahy babatka u nej su fakt skoro presne ziadne vystrely ani 200g .... a podla jej kriviek a vysledkov ako by malo babo priberat by malo mat teraz uz okolo 2800g na zaklade poradni co som k nej chodila a pekne po krivke priberalo. Ja by som to ani neriesila ale ten styl akym sa somnoi rozprava ze mam maly plod v bruchu 🙈ma to neskutocne vytaca. Zarazilo ma aj jeho komentar na nasich lekarov v snv - ze keby som chodila do spisskej k nejakemu a prisla by som k nemu tak na zaklade toho aky lekar by to bol, tak by vedel ci si ma babatko skontrolovat alebo nie.. a ja sa divam ako skontrolovat? ved to je jeho povinnost a je to jedno u akeho lekara som bola . Normalne takto to selektuje. Je to smutne asi si mysli ze je naj. A nemozem nespomenut jeho pripomienku na moje 108cm brucho ze vyzeram ako v 7 mesiaci nie v 9 co nechapem lebo ja mam take brusisko ze kazdy si mysli uz mesiac ze idem rodit . a nie ze idem rodit o mesiac🙈 Akoze ked sa mi narodi riadne fajne babatko tak okamzite beriem od neho kartu,lebo mi len urobil stresy a ja som sa zbytocne zacala pchat jedlom 10x do dna s nadejou ze to pomoze . Tiez mam mykozu potvrdenu a on mi predpise vaginalne tabletky a povie ze mam jest vela cukru aby babatko malo vacsie brusko ale pri mykoze je najvacsia potrava cukor pre kvasinky .. takze nechapem fakt mam pocit ze si skor pomozem sama ako tu od Pana lekara...

09041986
5. dec 2020

@adrika985820 píšem SS 😉

81anina
5. dec 2020

@adrika985820 som jeho pacientka.Posledne sono v 38 tt pred porodom mu vysla vaha 3320 g plus minus 300 g.Sam povedal ze je to dost nepresne ze sa uz neda dobre zmerat.A ze moze pri narodeni vazit cca 4 kg ale aj nemusi.Narodil sa presne v den terminu vazil 3 600 g.Ja by som skusila ineho dr. co povie alebo zacat chodit na poradne v nemocnici kolko oni nameraju? Inak kamoska pri Pokrievkovi v tehu kazdu chvilu sono v 1 trimestri a na konci tehu jej pasy nerobil az kratko pred porodom.... ani na ogt test - cukor ju neposlal...😕

81anina
5. dec 2020

@adrika985820 a dr.kozel je velmi dobry dr. vsetko pekne vysvetli ked som mala silne kontrakcie na pasoch tak ma nahanal rychlo vysetrit ci nerodim😃

saskia_98
7. dec 2020

Ja som chodila ku pokrievkovi, mala som rizikove, na vsetko daval pozor a nič nezanedbal, od 34 tt som chodila na pasy do nemocky, kedze mal drobec slabsie ozvy, nasadil mi oxytocin a dalej jak do 37 tt som sa nedostala, lebo 36+5 som rodila uz. Mala som velke zdravotne problemy, dieta mi tlacilo na chrbticu, prestavala som si nohy citit a chcel aby som sla cisarskym, lenze potrebovala som papier od svojho neurologa, toho mam v ke a do ke uz som ist nemohla, kedze by som po ceste porodila. Vlastne on ma uz nechcel pustit. A da sa povedat, ze vdaka nemu a jeho starostlivosti mam dieta. Jedno jedine vysnivane, vymodlene dieta.

silvijaa
12. dec 2020

@09041986 vaha babatka je orientacne cislo,ale dost dolezite. Mne moj dr. Nameral babo 2100 g, v nemocnici 1900 g. A maly sa narodil s vahou 2040 g.tak zistili,ze nepribera,preto museli riesit cisarsky v 35.tt. brucho mi rastlo a drobec nie. Takze tu vahu by som nepodcenovala.
@adrika985820 treba ist na 3d ultrazvuk. Tak pekne vsetko skontroluju. Robi aj kozel,alebo mozte ist do martina ku grochalovi,alebo do kosic k dankovcikovi alebo je tam este jedna ambulancia tusim v saci.