Zvykli ste si v Španielsku?

4. nov 2024

Prosim tie, co zijete v Spanielsku, zvykli ste si na ich “posunuty cas” ( zona horaria)? Rozmyslame sa tam prestahovat, ale strasi ma, ze v praci by sme koncili ovela neskor, kvoli dlhej obednej pauze, tiez ak deti pojdu na treningy, ze budu do noci, lebo cez den sa v tom teple neda… resp. ako tam fungujete s malymi detmi? Ja ked na to pozeram, zda sa mi, ze neni vela casu na spanok :D cas obedu a vecere ani nekomentujem 🙂

cimage
4. nov 2024

Spanieli ziju uplne iny zivot ako my tu. Maju na vsetko cas, my sa vsade ponahlame, nechapu nas. Pre nich je normalne mat siestu, zavriet vsetko a odpocivat. Je normalne ked su vecer o 9 v restauracii pocas tyzdna. Deti su cca do 5 v skole. Mate 2moznosti, bud sa prisposobite a zvyknete si, alebo nie. Ak si niekto zvykne, tak uz mu je tazko sa vracat sem do tohto zhonu.

olimuc
4. nov 2024

No skola zacina o deviatej a podla rocnika koncia o 16.00/16.30 alebo neskor a takisto maju skoly plno Ruzinov (samozrejme ako ktore) Neviem aku pracu idete robit, ale mi mame flexi cas … prides o 8.00 a odides o 17.00 pripadne ak mas dohodnutu skratenu pauzu o 16.30 a ak chces v piatok odist skor tak si nadrobis aby si mala 40 h … okrem zvlastnych dni ked HR “upravi” hodiny z dobrej vole… deti sa prisposobia velmi rychlo. V skole obeduju o 12.30 … my v robote o 13.00 … normalne casy. Vecerat mozes kedy chces … my vecerame po navrate z vonka okolo 20.30 … pohoda. Na dobre sa rychlo zvyka

lucik194
4. nov 2024

"makala" som( mala som stipko) v statnej sprave. robila som od 7:00-14:00, to bol plnohodnotny pracovný den, x rokov dozadu.....
sveta zit😉 niekedy som zostala do 15:00, ale to som tam zostala sama

melanta
5. nov 2024

Vyber si inú krajinu. To je moje odporúčanie. My máme bývanie na Tenerife, trávime tam 2 týždne na Vianoce, 6 týždňov v lete a potom viac krát počas roka sme tam. A my sa vždy tešíme na ten štýl života, aký tam je. A viem, že keby som mohla (ja áno, muž kvôli práci nie), tak by som tam bývala trvalo. Pretože som ten typ, že pohoda, klídek, tabáček, večera neskoro, dlho, ísť spať neskoro, cez obed si dať obed a zrelaxovať. Španielsko je iná mentalita ľudí. Nerozumiem dôvodu sťahovať sa a ísť žiť niekam, kde nejdeš okrem iného práve pre ten životný štýl.

tenerifka
5. nov 2024

Zalezi kde v Spain, a zalezi, ako si to nastavis. Ja som na Kanarskych ostrovoch, a skolka a skola tu bola a je vzdy od 8,30 do 13,30, ziadne poobedne vyucovanie. Pracovnu dobu som predtym mavala (ked som bola normalne zamestnana) od 8 do 16, alebo od 16 do polnoci. Takisto ta nikto nenuti vecerat o 21, ja mam posledne jedlo o 16,00 a uz nic nejem, ak ideme na veceru, mozeme ist aj o 18 ci 19. Ale v Spain na pevnine to je najma v lete o dennych horucavach (co tu na ostrovoch nehrozi), ale je to len 2 mesiace