Život na Kanárskych ostrovoch

20. mar 2024

Ahojte. Zaujímalo by ma, či niekto žije na Kanárskych o. Máme ročného syna, sme mladí ľudia do 30 r. a zvažujeme zmenu bydliska. Obaja ovládame angličtinu aj nemčinu, ja som vyštudovala na VŠ pedagogiku, avšak nebránila by som sa aj inej práci. Ako je to s prácou, bývaním, dostupnosťou zdravotnej starostlivosti? V akej cenovej relácii sa to tam hýbe? Ste so zmenou spokojní? Vyhovuje vám klíma? Ja viem, že ideálne to nie je nikde, avšak čo sa týka tých základných vecí pre život, veľmi by ma to zaujímalo, aké možnosti sú tam pre prisťahovalcov. Ďakujem za postrehy.

jaja20
20. mar 2024

@tenerifka 🙂

tenerifka
20. mar 2024

@jaja20 mne sa nechce rozpisovat, vsetko sa da najst na nete

Autorka, ja uz tu som 25 rokov a mala som hned po prichode zazemie, preto som to mala jednoduche. Treba sa hlavne nastavit na to, ze ak zamakas a prisposobis sa okoliu, bude ti dobre. Tu je to take uvolnene, nikam sa neponahlame, klidek, pohoda.... Ale robit treba vsade, a urcite nezarobis ako niekde vo Svedsku, na druhej strane to pocasie a pohodovy zivotny styl to vynahradi.

melanta
21. mar 2024

My síce na Kanárskych nežijeme, ale máme na Tenerife apartmán, chodíme sem často (boli sme Vianoce, jarné práznidny, teraz Veľká noc). Áno, je to pohoda klídek tabáček. Žiadna jeseň a zima, žiadni negatívni ľudia, závisť, zloba. Takí ľudia sem nechodia žiť. Ale neviem si predstaviť, že by som tu pracovala ako zamestnanec. Žila by som tu, lebo podnikám a môžem to robiť odkiaľkoľvek, prípadne žila by som tu, ak by som podnikala v niečom tu na ostrovoch. A aké možnosti sú tu pre prisťahovalcov? Podľa mňa rovnaké ako všade inde - závisia od toho, koľko máš peňazí a akú prácu robíš. Predavačka zarobí málo na Slovensku a tu tiež nezarobí toľko, aby mala haciendu pri pláži. Ako ako píše tenerifka, to podnebie a pohodový život je úžasný. Poď sem, ak sem chcete ísť kvôli tomuto.

maria7777sedem
21. mar 2024

Ahojte všetci!

Chcem sa s vami podeliť o niečo, čo ma veľmi nadchlo. Ako často cestujem do Panamy, neustále som prekvapená, ako ideálne miesto na život a podnikanie je práve tu.
S celoročne priaznivým počasím a úžasnou atmosférou je Panama miestom, kde sa cítim ako doma. Pre mňa to nie je len miesto na dovolenku, ale miesto, kde trávim veľa času a nájdem tu aj skvelé podnikateľské príležitosti. veď pozrite napríklad v tomto porovnávači služieb: https://porovnajsluzby.sk/firma/2503

autor
21. mar 2024

Ďakujem vám za odpovede 🙂 presne nad týmto sa zamýšľame, lebo klíma by bola pre nás ideálna, z SK a celého systému začínam byť veľmi vyčerpaná a nie som si istá, či chcem, aby moje dieťa vyrastalo tu. Premýšľam tiež nad rekvalifikáciou a eventuálne remote work, aby aj prípadná relokacia bola jednoduchšia. Ale vieme si to ozaj predstaviť. Len ma zaujímali tie také klasické náklady na život, aby som si porovnala náš súčasný finančný stav s potencionálnymi výdavkami. Viem, že je to ťažko generalizovať. Už som pozerala aj nejaké zahraničné weby a články o živote tam, videla som, že je tam komunita aj remote workerov, tak budeme mať o čom premýšľať najbližšie roky.

kristinneka
26. mar 2024

Ahojte, pripajam sa do diskusie, my s rodinou planujeme relokaciu v septembri.

autor
26. mar 2024

@kristinneka už ste niečo vybavovali? Čo práca? Idete s deťmi? My sme v štádiu 0 zatiaľ 😁

kristinneka
26. mar 2024

Zatial tiez slabe :D Zistujeme co najviac info, zhaname nehnutelnost na prenajom, uz sme v kontakte so zopar majitelmi ale tam je to s dlhodobnymi prenajmami dost problem co som pocula. Dopyt znacne prevysuje ponuku :/ Co sa tyka roboty tak tiez nemame zatial nic, manzel ma sportovu skolu, tak mozno skusi robit instruktora v surf school, ja som farmaceutka, casom by som chcela ist mozno do lokalnej lekarne len zatial este poriadne neovladam spanielcinu, ucim sa len 3 mesiace… deti mame dve (2 a 5 rokov), chceme ich dat do statnej skolky-teda tu starsiu uz aj musime 🙂) Len neviem ako to tam je so statnymi skolkami, ci nam ich v pohode vezmu… ale kdesi som citala ze by s tym nemal byt problem. Po anglicky vieme obaja vyborne, obaja sme zili dlhodobo v zahranici… len teda anglictina nam tam nestaci :D Tak uvidime, mozno mame velke oci ale urcite to chceme aspon skusit, ten zivot tam. My sme tam boli 3x na dlhsej dovo a zamilovali sme si to tam ♥️

kristinneka
26. mar 2024

A vy rozmyslate ktory ostrov? Tiez Lanzarote ci nejaky vacsi?

janka95
1. máj 2024

Pripájam sa dievčatá. Vrátili sme sa pred týždňom a už teraz chcem ísť späť. :- D čiže tiež začíname uvažovať nad tým ze by sme do roka zbalili kufre 🙂