Ahojte, ma niekto skúsenosť so zdravotným systém a vôbec pôrodom v Španielsku? Moja situácia je však trochu komplikovaná, som nezamestnaná. Priateľ nie je zo Španielska. Sme otvorení možnostiam a tak uvažujeme či nie je lepšie ísť naspäť na Slovensko. Netuším ako je to so zdravotným tu, a hlavne keď nemáme úplne trvalý pobyt, a zamestnanie. Sme tu niekoľko mesiacov. Je jednoduché ísť v Španielsku na vyšetrenia, je potrebné zháňať súkromných doktorov atď. Jediné čo mám je EU zdravotná karta. Bola by som rada, za nejaké skúsenosti.
Daj si niekde empadronamiento aby si mala kartu de la seguridad social … aj ked len prechodnu ale aspon nejaku. Alebo mas EU kartu Spanielsku? Inac to moze byt velmi komplikovane. So Svk kartou Ti urobia len najnutnejsie vysetrenia el nie komplet tehotensku starostlivost. S kartou SS nemas problem, nemusis pracovat. Spitale si obehni potom kt sa Ti pozdava (ak mas na vyber viacere) pozor v Slovenskej poistovni sa budes musiet odhlasit takze ani MD ani RD nehrozi … ak nepotrebujes € nie je problem. Certifikat Obcana EU vies vybavit tiez na pockanie - teda ak najdes volny termin
@fora25 kvalita zdravotnej starostlivosti je o mnho lepšia v Španielsku ako na Slovensku. Na tvojom mieste by som ostala tam (ja taktiež premýšlam ísť tam žiť a pracovať v zdravotníctve)