Zdravotný systém a pôrod v Španielsku

fora25
3. dec 2024

Ahojte, ma niekto skúsenosť so zdravotným systém a vôbec pôrodom v Španielsku? Moja situácia je však trochu komplikovaná, som nezamestnaná. Priateľ nie je zo Španielska. Sme otvorení možnostiam a tak uvažujeme či nie je lepšie ísť naspäť na Slovensko. Netuším ako je to so zdravotným tu, a hlavne keď nemáme úplne trvalý pobyt, a zamestnanie. Sme tu niekoľko mesiacov. Je jednoduché ísť v Španielsku na vyšetrenia, je potrebné zháňať súkromných doktorov atď. Jediné čo mám je EU zdravotná karta. Bola by som rada, za nejaké skúsenosti.

rebi789
3. dec 2024

@fora25 kvalita zdravotnej starostlivosti je o mnho lepšia v Španielsku ako na Slovensku. Na tvojom mieste by som ostala tam (ja taktiež premýšlam ísť tam žiť a pracovať v zdravotníctve)

olimuc
3. dec 2024

Daj si niekde empadronamiento aby si mala kartu de la seguridad social … aj ked len prechodnu ale aspon nejaku. Alebo mas EU kartu Spanielsku? Inac to moze byt velmi komplikovane. So Svk kartou Ti urobia len najnutnejsie vysetrenia el nie komplet tehotensku starostlivost. S kartou SS nemas problem, nemusis pracovat. Spitale si obehni potom kt sa Ti pozdava (ak mas na vyber viacere) pozor v Slovenskej poistovni sa budes musiet odhlasit takze ani MD ani RD nehrozi … ak nepotrebujes € nie je problem. Certifikat Obcana EU vies vybavit tiez na pockanie - teda ak najdes volny termin