Ako by si celkovo hodnotila život v meste? Je to nádherne mesto a raz by som tam rada zavítala. Da sa tam nájsť aj stabilné zamestnanie aj ubytovanie?? Kultúry a zábavy tam tiež musí byť dostatok asi, ale aké je to tam po finančnej stránke a da sa tam dohovoriť k anglicky alebo je nutné naučiť sa aj španielsky. Ďakujem za odpoveď😉
@annamalaga ja som bývala 10minut on Malagy v Torremolinos a neskôr v Benalmádena to je všetko pri sebe. Poviem ti pravdu že priamo do Malagy by som bývať nešla , niesu tam vôbec pekné pláže , pamiatky sú krásne ja som napríklad rodila v centre a z okna som mala výhľad na katedrálu čo bola asi 15metrov od nemocnice , ale musíš myslieť na to že v centre asi bývať nebudeš a tiež tam nebudeš tráviť každý deň. Cenovo by som povedala že potraviny sú tam lacnejšie ako u nás možno tak narovnako. Neviem o akú prácu by si mala záujem ale v gastre robíš 5-6 dni v týždni dá sa zarobiť , ja ako čašníčka som mala 1300+tringelty možno 300 mesačne trávila som veľa času na pláži a pri bazéne cez voľno takze reálne tie peniaze nemáš ani kde minúť jedine nájom jedlo. S angličtinou tam majú veľký problém ľudia teda v centre neviem tam kde som bývala ja tak sa dorozumies v podnikoch takých vycibrených ale väčšinou všade robia Španieli v obchodoch a tak .. takze španielčinu ti bude treba časom určite.
My sme dvaja s priateľom za mesiac minuli na stravu tak 200€ A to sme si fakt kupovali steaky , krevety , ryby od výmyslu sveta. S bývaním občas byva problém , väčšina majiteľov bytov žiada pracovnú zmluvu a popravde často krát sa stretneš aj s tým že ti ten byt proste nedajú aj kebyže zarábaš 5000 , lebo niesi Španiel. Tam je to tak že keď niesi Španiel alebo marokanec tak si jedine rumun.. inak odkedy som tam žila som raz nestretla žiadneho bezdomovca alebo žobráka, vždy som sa tam cítila veľmi bezpečne.
Žila som do novembra , ak ti to pomôže 🙃 čo treba?