Zvláštna menštruácia a duch po limite

lucia2690
7. jún 2021

Ahojte, chcela by som sa spýtať na váš názor. 12 mesiacov sa snažíme o bábätko a tento posledný cyklus sa mi stala taká zvláštna vec. V piatok 4.6. (t.j. 28 DC) som dostala menštruáciu, avšak oproti môjmu zvyčajnému krvácaniu je podozrivo slabá. Popísala by som to ako trošku hojnejšie špinenie s pár kvapkami krvi. Nejak sa mi to nezdalo, tak som si včera poobede spravila desiatkový mamatest, na ktorom sa zhruba po hodine objavil ledva viditeľný duch. Vyhodnotila som to ako negatívny výsledok a vyhodila som ho do koša. Brala som to tak, že tento cyklus sa mi len pomaly rozbieha menštruácia, avšak dnes sa opakoval rovnaký scenár, preto som poobede po návrate z práce skúsila aj druhý test z balenia (priložená fotka ku komentáru). Na tomto teste opäť zhruba po hodine vyskočil duch, ale tentokrát omnoho výraznejší (naživo je tá čiarka silnejšia než na fotke), a ja teraz neviem čo si mám myslieť. V príbalovom letáku sa uvádza, že výsledok sa po 10 minútach už nemá odčítať, ale tá čiarka je po 24 hodinách viditeľne výraznejšia. A taktiež nechápem, čo má znamenať tá menštruácia. Nemal tu niekto náhodou podobnú skúsenosť? Ak áno, ako to dopadlo?

veronikaa006
7. jún 2021

@lucia2690 skús inú značku testu.

janulka1985
7. jún 2021

@lucia2690 ahoj..ja riesim podobnu vec..moja MS vzdy trva 6 dni vzdy je rovnaka..no v maji som mala 2,5 dna krvacanie noci boli uplne suche čo inekedy sa 2 noci nevyspim a chodim na wc.. 23.5 bol nechraneny styk (samozrejme bez snazenia kedze 2 deti uz mam tretie sme neplanovali) 27.prislo krvacanie..potom este 31.5 a 1.6 slabucke spinenie...musela sa mi ovulacia asi posunut tesne pred MS.. robila som testy aj mne po limite ukazalo ledva viditelneho ducha este slabsieho ako mas ty na foto.. uz asi 6ty deň mam lepkavy biely vytok je ho hodne..mavam aj pri ovulacii vytok ale nie az tak vela...tiez som zmatena..zajtra mi pride digitalny clear blue tal budem mudrejsia...hadam by uz malo pravdu ukazať🤦‍♀️🤦‍♀️

hennyinnsbruck
7. jún 2021

Je to len fľak alebo som slepá?
A po hodine by som tomu verila tak na 0%

Urob zajtra iny a inú značku a budeš múdrejšia 👌

hennyinnsbruck
7. jún 2021

Jedna kocka tu mala na mamateste krásnu čiaru a tehu nebola takže by som šla do inej značky

kkovacovak
7. jún 2021

@lucia2690 ako píšu baby...inú značku a hlavne testovať vždy takto v začiatkoch ráno. To že si si robila poobede je zbytočné lebo môžeš mať moc zriedený moč. Skús zajtra a uvidíš

darujemti
7. jún 2021

Presne takto mi vyšlo 2x, dokonca to bolo v limite, tehotná som nebola, už tieto testy nikdy nekúpim

nikca_123
7. jún 2021

@lucia2690 ja si myslim, ze moze ist o biochemicke, ciarka tam je, uvidis ak ti zajtra pozajtra stmavne je to OK a si tehotna, ak bude rovnaka ciarka alebo slabsia, tak je to biochemicke. Skusala si test aj pred ms?

veronikaa006
7. jún 2021

@darujemti Ja som tiež mala druhú čiarku a tehotna som nebola. Tie testy sú hrozné!!!

monka105
7. jún 2021

Vyskúšaj iný test. Mne včera vyšiel mamatest s takouto výraznou druhou čiarkou a dnes bola krv na hcg negatívna.

evica8370
7. jún 2021

@lucia2690 ahoj,ja som mala niečo podobné. Menzes meškal 2 týždne, robila som test bum jedna čiarka, vyhodila do koša.. po pol hodke mi to nedalo a pozrela som a tam slabulinka druhá čiarka. Takže som s odstupom pár dní urobila ďalšie a tá druhá čiarka len silnela... A teraz som v 14tt 😉 takže len vyčkať pár dní a zopakovať.
Držím palce 😊

littlebubble
7. jún 2021

Ja som bola slabá čiarka ledva viditeľná po 2 hodinách po 2 týždňoch meškania.
A som tu 😂.
Čiarka musí byť farebná toto mi príde sivé.

lucia2690
autor
8. jún 2021

Ahojte. Tak dala som na vaše rady, a dnes ráno som spravila Pepino - snehovobiely. Mamatest už nikdy nekúpim...

maminkadeticiek
8. jún 2021

@monka105 neexistuje aby si mala takuto ciarku a nebola tehotna,viac by som verila testu ako krvnym testom.Stavim sa ze ak spravis aj 2 testy oba budu pozitivne.Mamatest nerobo falosnu pozitivitu.

maminkadeticiek
8. jún 2021

@lucia2690 Mamatesty su najkvalitnejsie testy.Tak skus rozmyslat v com je chyba.Ci v tom ze si odcitavala vysledok po hodine a nedodrzala tak navod,alebo v "nekvalitnom"teste.Ved aj ten mamatest bol snehobiely keby si sa drzala navodu podla toho co pises.

hennyinnsbruck
8. jún 2021

@lucia2690 škoda 😔

monka105
8. jún 2021

@maminkadeticiek bohužiaľ, doktor mi robil aj sono, nevidel absolútne nič, vraj ani náznak tehotenstva, krvné testy hcg menej ako 0,1, čo je nič, a to mi mamatest vyšiel so silnou druhou čiarkou štyrikrát ako som sa testovala počas celého týždňa, mala som príznaky, bolelo ma podbruško ako pred menštruáciou, ťahalo raz v jednom, raz v druhom vaječníku, jemne som špinila, mám tekutý výtok smotanovej farby, žalúdok ako na vode, naliali sa mi prsníky, skutočne som s týmto všetkým šla v podstate na istotu, že mi to doktor potvrdí a bohužiaľ nestalo sa. Čiarky pritom boli v limite, hneď sa spravila krásna druhá a potom kontrolná. Myslím si, že aj keď by šlo o tehotenstvo v začiatkoch, krv by mi to musela ukázať, nakoniec aj tieto domáce tehotenské testy reagujú na hcg v moči, ktoré sa tam musí vylúčiť len krvou. Odchádzala som včera od doktora sklamaná a navyše dobre ponížená, keďže ma vysmial, že som si to celé len namyslela a nie je možné, aby som bola tehotná. A to u mňa nebolo tehotenstvo ani plánované, neviem si predstaviť to sklamanie a traumatický ,,zážitok” žien, ktoré sa snažia o bábätko roky, vyjde im takáto čiara a potom zistia, že to bol len zlý test. Je to dobré svinstvo od výrobcu.

maminkadeticiek
8. jún 2021

@monka105 Ale to je naozaj velmi velmi zvlastne.Ved sama uznaj ze tolko silnych ciarok a ziadne tehotenatvo.O tom som naozaj este nikdy nepocula.Ale pocuj,neuraz sa ale nekupila si si ty nahodou omylom namiesto tehotenskych ovulacne testy?

monka105
8. jún 2021

@maminkadeticiek nie, sú to tehotenské testy, kupovala som ich v lekárni, nakoniec je na nich napísané hcg. Viem, že sú tu ženy, ktoré si mamatesty chvália do nebies, za mňa už nikdy viac. Mimochodom bola to šarža s dátumom expirácie 22.01.2022, ktorá robí takéto výrazné čiarky, takže baby dávajte si pozor.

mikasz
8. jún 2021

@monka105 tak mrzi ma tvoja skusenost,no ja na mamatest nedam dopustit. 4roky snazenia a ciarka bola 2x a vtedy som naozaj aj tehu bola, inak vzdy snehobiely

monka105
8. jún 2021

@mikasz ja si myslím, že ak je žena tehotná, musí jej to ukázať hocijaký test. Niektoré to ukážu skôr, iné neskôr. Ale nemyslím si, že je v poriadku, aby nejaký tehotenský test robil skutočne až takúto výraznú druhú čiarku, keď žena nie je tehotná. Ani baby top test nerobí takúto silnú druhú a to ho môžeš pomaly namočiť aj do vody a spraví druhú sivú. Proste pochopím naozaj falošných slabých duchov v limite/po limite, ale toto čo vyšlo mne, skutočne nie je v poriadku. Pre mňa naozaj najhorší test.

evica8370
8. jún 2021

@monka105 ak ti nič iné nezistil typu zápal a podobne tak počkaj. Mne keď vyšli dve čiarky hneď som volala doky na vyšetrenie a ona, že kedy som mala poslednú ms a ja že neviem presne keďže som neriešila lebo som nemala ani šajnu žeby niečo mohlo byť tak ma objednala cca o týždeň a pol na vyšetrenie. A potom už doky pekne videl vačok, 5tt. Takže jedine vyčkať, ak nepríde ms do 2 tyz. tak ísť opäť na vyšetrenie a už by doky mal vidieť čo treba 😉
Aspoň moja skúsenosť 😊

monka105
8. jún 2021

@evica8370 áno, lenže mne robili vyšetrenie tehotenského hormónu z krvi, kde vyšiel jasne negatívny výsledok už aj keby som si povedala, že na sone nemuselo byť predsa nič vidieť. Testovanie hcg z krvi je predsa ďaleko presnejšie ako z moču. Áno, viem, že výnimočne sú aj také prípady, kedy je krv negatívna a žena je napriek tomu tehotná, ale nemyslím si, že mňa sa týka táto výnimka. Skôr sa prikláňam k tomu, že naozaj tehotná nie som. Nehovoriac o tom, že ma s týmto testom doktor vysmial, že to ani nie je jednoznačne pozitívny test a či viem ako vyzerajú dve rovnaké čiarky.

evica8370
8. jún 2021

@monka105 ako píšem len čakať, či alebo. Len som písala z vlastnej najčerstvejšej skúsenosti. A zase u mňa nikdy nevyšli falošne pozitivne tehu testy a to som si kupovala vždy tie lacnejšie.... A čo sa týka vášho doktora tak som sklamaná z jeho reakcie... Bodaj by ste mali pravdu a boli tehu, či by sa vám ospravedlnil za svoju reakciu a slová, čo vám povedal...

monka105
8. jún 2021

@evica8370 viete čo, ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré, pre mňa bola toto posledná kvapka v pohári a prechádzam k inému gynekológovi. Je naozaj smutné, že človek je v strese z toho, že má nejaký zdravotný problém a ešte vo väčšom strese z reakcie doktora. Ako som písala vyššie, keď som včera odchádzala z ambulancie bolo mi do plaču a cítila som sa ako posledná hlupaňa, ktorá si namyslela tehotenské príznaky a nevie rozoznať pozitívny tehotenský test (hoci skutočne neviem ako sa dá namyslieť špinenie a výtok, už keby som si zrovna aj namyslela bolesť podbrušia a nevoľnosti). Ak by som aj bola nejakým zázrakom predsa len tehotná, počas najbližších týždňov sa to určite prejaví. Skôr sa prikláňam k tomu, že nie, nejdem si tu robiť nádeje, dôverujem krvnému vyšetreniu. A vôbec teda nezúfam. Nič sa nedeje nakoniec. Vyjde to nabudúce. 🙂 iba som chcela upozorniť na mamatest, že robí falošné čiarky, aby si ostatné ženy dávali pozor.

evica8370
8. jún 2021

@monka105 aj som sa chcela spýtať či si nenájdete iného doky, lebo takto by sa nemal chovať v žiadnom prípade k pacientke... Tak veľa šťastia pri výbere nového 🙂 a čo sa týka testu, uvidíte časom 😉 každopádne držím palce 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre