Ahojte baby prosím Vás môžte mi poradiť? Som už úplne psychicky v koncoch. V Apríli som mala posledný krát pohlavný styk s mojim partnerom. Následne po ňom som nemala 2 mesiace menštruáciu. robila som si aj testy ale všetky boli negatívne. navštívila som teda v júli doktora a ten mi povedal, že tehotná nie som. následne po návšteve som menštruáciu dostala a začalo som užívať antikoncepciu. posledné 2 týždne sa mi však dosť zväčšilo brucho. a práve toho sa obávam. ak by som bola tehotná bola by som teraz v 23. týždni. je to vôbec možné? mohol sa doktor mýliť, keď som pri nom bola v čase, keď by som ,,mala byť,, v 4. mesiaci.
Je pravda, že mám posledné mesiace veľké stresové vypätie v robote, takže tú menštruáciu môžem pripísať aj tomu. Ale to brucho? prečo sa mi tak zväčšilo brucho?
ešte mám teraz posledné 3 týždne problémy so stolicou,tak som myslela, že by to mohlo byť spôsobené tým.stalo sa vám to niekedy, že ste mali problém ísť na záchod a v priebehu pár dni ste mali bruško vypuklé presne ako tehotenské bruško?
viem že to znie, asi celé zvláštne, ale som v zahraničí a behať tu po doktoroch nie je také jednoduché ako doma na Slovnesku, tak hocijaká rada, alebo skúsenosť mi veľmi pomôže
...ono v 23.tt už nemá veľmi zmysel robiť tehutest, nakoľko väčšina tehutestov je založených na meraní HCG a to v priebehu tehotenstva klesá... takže jediné čo sa dá podľa mňa je ísť k lekárovi na krvné testy a UZV.
Tehotná teoreticky byť môžeš, ale nechápem čo je to za idiota, že ti dá antikoncepciu bez ultrazvuku a komplet krvných vyšetrení a pečeňových testov, pri ktorých by tehotenstvo určite zistené bolo.
Držim palec...
@slavka8855 - kde si v zahranici ? kadeco sa moze stat,ze by si nevsimol nejaky pakos prepacenim) ale horsie je to ze si zacala brat tu antkoncepciu 😔 😔 😔
boze tolko chyb v jednej vete ani na ZS neurobia tak sa ospravedlnujem,
tak potom uz by si mala aj pohyby zacat citit ak si tehu..
myslim, ze je to dost nepravdepodobne, aj ked stat sa moze cokolvek....urcite je vhodne ist k lekarovi.....vylucit tehotenstvo (pripadne potvrdit🙂 a zistit, co sa deje s bruskom....zahranicie - nezahranicie...sup sup🙂
drzim palce
@slavka8855 z coho lekar usudil ze si neni tehu? Robil ti ultrazvuk, krv alebo len vysetroval odspodu?
Stava sa kadeco, ale ja si nemyslim ze si tehotna, ked ti to potvrdil lekar a tak isto ked si si robila viac tehotenskych testov, ono sa obcas stava ze ked si nafuknuta tak sa ti zvacsi brusko 😉 A keby si bola tehu tak by si uz citila pohyby 😉
Moja mama ked bola mlada tak sa bala ist k lekarovi a stale sa jej zvacsovalo brucho, zevraj mala take velke brucho ako tehotna pred porodom a pritom tehotna nebola, tak uz ju dedo nasilu dovliekol k lekarovi, ten jej nezistil zo sona nic tak ju otvorili a mala 5 litrovu cystu. Ale to len ako pikoska 😉
@slavka8855 kúp si normálne tehotenský test, nie je pravda, čo napísala @sue, sorry. V 23. týždni je hodnota HCG ustálená na 4060 - 65,400 (mIU/ml), pričom je to nižšia hodnota ako napr v 8-11 týždni, ale stále väčšia hodnota - a omnoho - oproti napr. 5. týždňu tehotenstva kedy je HCG obvykle: 18 - 7,340 (mIU/ml), pričom citlivosť tehotenských testov zachytí oveľa nižšie hodnoty HCG, až po cca 10-12 dňoch po otehotnení, kedy je hodnota HCG neporovnateľne nižšia než napr. v 23 týždni tehotenstva !!! pozri tu i zoznam testov, tabuľky výšky HCG pre trimestre atď.: http://www.rodina.cz/clanek3831.htm
Urob si ten test a budeš mať 100 percentnú istotu. Môžeš sa spoľahnúť.
Nemáš dva mesiace menštruáciu, zastavia sa Ti črevá... však v tom bruchu môže byť aj veľmi vážny zdravotný problém.. toto chce lekára...
@kveta nestraš ju zbytočne, vážne problémy v oblasti brušnej sa prejavujú spravidla bolesťami.
Pokiaľ ide o tráviacu sústavu a vynechávanie menštruácie tam to spolu nezvykne súvisieť. Môže mať psychosomatické problémy vyplývajúce zo stresu, ktorý spomínala a takisto nepravidelnej a neracionálnej stravy čoho dôsledkom je nafukovanie, problémy so stolicou atď.
Pokiaľ ide o vynechanie menštruácie, na to môžu mať vplyv takisto psychické problémy, stres, alebo i iné faktory . Samozrejme návšteva lekára nezaškodí, ale tragicky by som to nevidela, opakujem, akútne veci sa hlásia urputnými bolesťami.
@lussy666 už som si bola spraviť termín u doktora, ale tu to nejde tak ľahko ako u nás. prvý voľný termín bol na 20. októbra a až keď som uprosila sestričku tak mi dala termín na 20. septembra. bože tak sa bojím. ale snáď sa dozviem už že na čom som.
@slavka8855 ked si bola v juli na vysetreni u dr., podla coho ti povedal ze niesi tehotna? urobil ti krvne testy alebo ultrazvuk?
@renatkas ahoj,doktor ma pozeral zo spodku a aj sono z vnútra mi robil presne pred dvomi mesiacmi. Tak neviem či by teda bolo možné aby to nevidel alebo videl.
Neviete ako je to pri mimomaternicovom tehotenstve?
Ešte sa chcem spýtať, hovoríte že už by som cítila pohyby, ale kedže tehotná som ešte nebola, tak neviem čo presne by som mala cítiť. Už som taká vystresovaná z toho, že akékoľvek pichnutie, alebo trošku tlak na brucho pripisujem pohybom.
Dá sa bruško aj stiahnuť ešte v 6 mesiaci? tak že ostane trošku priehlbinka?
to čo si spomýnala o tých cistách sa možno tiež nedá vylúčiť, lebo to máme aj v rodine.
@latvia v taliansku som bola u doktora, robil mi sono z vnútra
@slavka8855 ked ti robil sono z vnutra a bola by si teoreticky hoc aj v 3.mesiaci, tak by musel byt slepy aby nevidel tehotenstvo 😨 a predpokladam ze ti prezrel aj vajcovody....takze by som to na tehoptenstvo nevidela. kopkanie je take ako keby ti nieco plavalo v podbrusku 😅 nepicha to 😉
ahoj. tak skus znova tehotensky test. mimomaternicove to isto nebude, lebo to by si uz davno mala neznesitelne bolesti.
The following is a list of serum hCG levels. (LMP is the last menstrual period.)
* 3 weeks since LMP: 5 - 50 mIU/ml
* 4 weeks since LMP: 5 - 426 mIU/ml
* 5 weeks since LMP: 18 - 7,340 mIU/ml
* 6 weeks since LMP: 1,080 - 56,500 mIU/ml
* 7 – 8 weeks since LMP: 7,650 - 229,000 mIU/ml
* 9 – 12 weeks since LMP: 25,700 - 288,000 mIU/ml
* 13 – 16 weeks since LMP: 13,300 - 254,000 mIU/ml
* 17 – 24 weeks since LMP: 4,060 - 165,400 mIU/ml
* 25 – 40 weeks since LMP: 3,640 - 117,000 mIU/ml
* Non-pregnant females: <5.0 mIU/ml
* Postmenopausal females: <9.5 mIU/ml
Tehotenský test by poukázal aj na mimomaternicové tehotenstvo, takže ak si si ho robila, tehotenstvo vylučujem. Je ale možná pseudogravidita...
NO podľa mňa tehotná určite nie, však to by doktor musel vidieť na tom UTZ. Budú to len problémy so stolicou ako píšeš. Ja by som skôr navštívila gastroenteorológa alebo ako sa volá ten odborník.
@slavka8855 ale ja stále nerozumiem, čo Ti bráni spraviť si jednoduchý test. Čo tam nemáte lekáreň? To chceš sa nerváčtiť ešte ďalší týždeň, kým navštíviš lekára? @latvia, veď ten lekár hádam nie je idiot, keď vylúčil tehotenstvo, aj neskôr ona píše, že si potom robila testy a boli negatívne, veď v tomto štádiu (23 týždeň údajne) aj tehotenský test made in China by zobrazil čiaru ostrú ako hrom 😉
@slavka8855 ani ja si nemyslim, ze by si bola tehotna. moze ist o cystu. to sice s travenim nesuvisi, ale moze tlacit na okolite organy a kludne mozes mat zapchu a hormonalne poruchu a tiez sa ti moze zvacsit brucho. pricinou moze byt aj stres, ktory moze dost narusit hormonalny cyklus. ked je clovek v vystresovany, casto sa aj zle stravuje a to moze mat podiel na zapche a aj hormonalnych vykyvoch. pricin moze byt viac, ale chce to jednoznacne vysetrenie. uz sa ti to blizi, tak drzim palce aby sa to vyriesilo. neistota vie niekedy pekne potrapit.
ozaj a v 23tt by si uz asi mala v pohyboch jasno. mne sa uz dobre 2-3tt celkom slusne oduva brucho, ked drobec kope a to som tiez 1x tehotna.
ďakujem vám baby naozaj všetkým, ste zlaté že ste sa ozvali, dosť mi to pomohlo, aspoň trošku ma to ako tak ukľudnilo. teraz mi ostáva už len čakať do ďalšieho pondelka. snáď sa už dozviem niečo viac.
@slavka8855 potom daj vedieť ako si dopadla, a či je všetko OK. Ten test si si už spravila? Prajem všetko dobré. pa
@slavka8855 myslim ze je velmi malo pravdepodobne ze by lekar v cca 4 mes.nevidel na sone graviditu.Uz v cca 7-8 tt by bolapatrna aj akcia srdiecka
skor si myslim ze je to nervami a tou zapchou.Skus si dat neake laxativum i prirodne (slivky,kapusta,jogurt) a kupit probiotika
budem silno drzat palceky aby sa to vsetko dalo do normalu.Nervicky robia riadnu neplechu.Vela sil Slavka
ahojte baby dlho som sa neozvala, ale som vám dlžná odpoveď, pretože ste boli naozaj zlaté a hneď ste reagovali a radili mi keď som to potrebovala.
Nakoniec sa mi teda podarilo dostať zo zahraničia domov, aj keď to trvalo. Doma som hneď absolvovala vyšetrenia u gynekológa, gastroenterológa a výsledok bol jednoznačný z obidvoch strán. STRES za všetko bol zodpovedný stres. Teraz som už 5 týžden doma a mám aj pravidelnú stolicu, aj menštruácia je úplne v poriadku. Aj bruško sa pomaly zmenšuje po liekoch čo mi nasadil gastroenterológ.
Len tak pre zaujímavosť. minulý týžden som bola pri Ines(veštici ) vo zvolene. a tá jednoznačne povedala, že som bola 5 mesiacov pod neustálym stresom a ten spôsobil všetky moje zdravotné problémy. a bolo to naozaj tak, lebo moja letná sezóna v zahraničí bola jedna vyčerpávajúca a zničujúca sezóna.
Nikdy by som neverila čo všetko môže spôsobiť stres a ako veľmi dokáže vplývať na náš organizmus. Preto mi neostáva nič iné, len sa snažiť začať žiť kľudnejšie a to odporúčam aj vám všetkým. Pretože zdravie máme naozaj len jedno.................
Ešte raz ďakujem všetkým za rady.....
@slavka8855 no vidíš, netreba sa stresovať. Ale chodiť veštici sú vyhodené peniaze do vzduchu, tie ženštiny majú len veľmi dobrý pozorovací talent ale nič nevyveštia. Opatruj sa.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@slavka8855 ved si sprav znova tehu test