Znovu tehotná po potrate, no mám strach

patulka1992
30. jún 2020

Ahojte som strašne zufala nervózna neviem ako by som to nazvala minulý rok v septembri som prisla o babo museli my robiť kiretaz lebo som skoro vykrvacala od januára sme sa začali znova snažiť a teraz v nedeľu som si robila test a visiel pozitívny moja obava je taka ze mam strach ist k dr idem budúci piatok že mi povie to co naposledy jedno dieťa už máme 2rocne bola niektorá natom podobne ako ja a všetko v tehotenstve bolo v poriadku? Budem vďačná za každú odpoveď

zuzkalujza
30. jún 2020

@patulka1992 každé tehu je iné, hlavne stres ti môže teraz najviac ublížiť. Tak skús zostať kľudná a myslieť pozitívne. Aj keď viem, že je to ťažké...... poznám dievčatá, čo potratili aj viac krát po sebe a potom bolo všetko OK hlávku hore, teš sa z dvoch // a uvidíš. Ak sa má niečo pokaziť pokazí sa, ale naozaj si to môžeš aj sama spôsobiť nadmerným stresom....

korunka1
30. jún 2020

Je mi ľúto, čo sa ti stalo, sama som si tým prešla, ale.....skús na to nemyslieť. Stres, obavy a nervozita ti určite nepomôžu. Prečo tie negatívne myšlienky?
Snáď sa nechceš riadiť tým, že ti niekto napíše, že to dopadlo dobre alebo zle. Stále je to 50/50. Každý jeden človek je jedinečný.
a mimochodom...píš čiarky a bodky

hoffmanka
30. jún 2020

Hlavne musíš byť kľudná, lebo stres isto neprospieva ani tebe a ani bábätku, ktoré máš pravdepodobne v brušku, keďže ti vyšiel pozitívny test. Držím palce aby všetko dobre dopadlo a hlavne mysli pozitívne!

daili
30. jún 2020

Držím ti palce, môjho priateľa ex mala toto iste 2x za sebou potratila ešte k tomu v nejakom 7 mesiaci ale ona asi možno mala nejaký problém lebo po prvom potrate ju posielal na vyšetrenia a nedala si povedať a dopadlo to rovnako aj 2x. Ale keď už jedno dieťa máš tak nemysli na najhoršie. Bud hlavne v kľude, odpočívaj, ona mala rizikové mala PN a chodila kade tade takže myslím si ze to mohla byť aj nezodpovednosť.. Pokiaľ budeš v klide aj pod dohľadom lekárov tak si myslím ze sa ani nenazdas a dieťatko budeš zachvilku mat v náručí 🙂 Hlavne odpočívaj a naozaj sa nevycerpavaj teraz takýmto stresom lebo tým tomu maličkému nepomôžes co sa ma stat sa stane a neovplyvní to nikto. Pokiaľ budeš mat pohodu ver ze aj to malé bude silné 🙂

tmtm
30. jún 2020

@patulka1992 ahoj, snáď ta povzbudím😊. Tiež mám dieťa syna ma 2roky❤️moje zlaticko😊. A ale tiež mam za sebou aj to co ty. Min. rok v júny som bola na kyretazi kvôli MA. Po pol roku som znova otehotnela a som v 7 mesiaci♥️. Takže ničoho sa neboj a hlavne sa nestresuj dopredu. Viem, že to teraz bude ťažké a do každej kontroly ti bude dlho ale skus si to v hlave nastaviť tak, že si proste tehotná a hotovo. Všetko bude dobre🍀♥️🙏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre