Znamená zvýšená teplota tehotenstvo?

11. máj 2021

Dobrý večer. S mužom sa snažíme o maličké babo.
Mám 9 dni po menstruacii. Cyklus mám 28 dni.
Dnes mám cely deň zvýšenú teplotu 37.3 inak teploty nezvyknem mat. Chorá nie som. A je mi veľmi veľmi horúco. 🥵

kkovacovak
11. máj 2021

A test ste robili?

autor
11. máj 2021

@kkovacovak áno, nie som tehotna.

kkovacovak
11. máj 2021

Tak ak ste mali menštruáciu a ani test vám nič neukázal tak si nie som istá či má teplota niečo s tehotenstvom. Máte aj iné príznaky? Ako naliate prsia atď?

autor
11. máj 2021

@kkovacovak prsia ma trosku bolia a mám akúsi zápchu. Ale neviem, či to súvisí spolu🤷‍♀️

kkovacovak
11. máj 2021

Asi vám nezostáva nič iné než počkať. Je asi veľmi malá pravdepodobnosť že ste tohotná. Skúste test ešte o pár dní či náhodou. Ale teplota môže mať úplne iné vysvetlenie.

any_soj
11. máj 2021

Zvýšenú teplotu zistíš tak, že merias od začiatku cyklu a po ovulácií sa zdvihne, pred menštruáciou znovu klesne - zostava zvýšená ak si tehotná, lebo už embryo tvorí progesterón, ktorý ju zvyšuje (po ovulácií to robí žlté teliesko, ktoré cca po 14 dňoch zanikne a prichádza menstruacia - ak žena neotehotnela). Lenže - to zvýšenie nie je objektívne, že čojaviem nad 37... Je to vyslovene subjektívne, ide o zvýšenie 0,2°C prípadne o niečo viac než si mala pred ovulaciou. Čiže napríklad 36,10 mám bežne a po ovulácií 36,35... Merať sa musí bazalna teplota - znamená v telesnej dutine, ráno vždy v rovnakom čase ako prvá vec po zobudení po aspoň 4 hodinách spánku. Samozrejme môžeš byť tehotná (hoci ak si mala normálnu menštruáciu je to menej pravdepodobné), ale táto jedna hodnota teploty o tom nehovorí nič.

amelie2017
11. máj 2021

9 dni po ms len pravdepodobne ovulujes a nie uz tehotenstvo.

barus26
11. máj 2021

@any_soj ona ale píše že má zvýšenú teplotu telesnú, a nie bazalnu 😂

any_soj
11. máj 2021

@barus26 veď práve, to má s tehotenstvom čo? Asi niekde počula, že zvýšená teplota je príznak a takto si to prepojila - preto vysvetľujem, že to tak nefunguje 🙂

barus26
12. máj 2021

@any_soj no sak to veru nevíem kde nabrala že je tehotná, ešte k tomu 9 dni po ms 😂

snazilka_bio_mamka
12. máj 2021

ja som mala zvyšenu teplotu, cele 2 cyklusy od ovulacie az po MS a tehotna som nebola. Aj prsia ma paradne boleli. A 9 dní pred MS nemozes mat priznaky, tehotna zatial ani nemožes byt. Ked si mala ovulaciu? lebo 9 dní do ms je este poriadny čas a možno teraz len ovulujes ak ju más posunutú

ankusik
12. máj 2021

@snazilka_bio_mamka autorka pise, ze je 9 dni PO menstruacii, nie pred. A co sa tyka priznakov, podla mna je to vysoko individualne, ja som mala priznaky tehotenstva viac ako tyzden pred ocakavanou menstruaciou a preto som si 7 dni pred robila tehotensky test - ktory vysiel pozitivne. Ovulaciu som napriek pravidelnemu cyklu mala (evidentne) hned po menstruacii, tehotensky test sa da robit uz 5 dni po oplodneni.

snazilka_bio_mamka
12. máj 2021

@ankusik aha pardon, zle som si to prečitala

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre