Ahojte babulky, chcem sa Vás spýtať o koľko by mala byť zvýšená sliznica na začiatku tehotenstva? ja ju mám zväčšenú o 9,6mm....môže to byť len nástup menštruácie alebo už aj tehotenstvo? Ďakujem za všetky rady 🙂
@bodka13 bola som na pohotovosti kvoli bolestiam v podbrušku robili mi ultz tam mi povedal o kolko je zväčšená v nej bolo niečo čierne v priemere 1,5mm, minulý mesiac som mala menzes 27. takže ked ja ho mám pravidelný tak som mala dostať už 25. a dnes je 27 a stale nič, no ale ked ani dnes nedostanem tak až od zajtrajšieho dňa môžem rátať s meškaním, no a doktor mi povedal, že zatial plany poplach ale že to mám na 50/50 % to som chcela vedieť o kolko má byt zväčšená sliznica na začiatku tehu? či ten moj priemer je málo alebo je to dosť na to aby to bol náznak tehotenstva, lebo neviem o kolko je zväčšena sliznica pred nástupom menzesu.
Ahoj. No ked ti ani doki nevedel povedat ci to je tehu a uz ma skusenosti ze to vie porovnat tie hrubky sliznice, tak my ti asi moc neporadime aj keby sme tu kazda hadzali nejake cisla. Si k nemu sla aj dost skoro- ved ti este ani nemeskal ms. To sa malokedy nieco vidi na sone. Ale skor ma zaujalo to male cierne o 1,5mm ze tam videl- to by mohol aj nemusel byt gestacny vak 😉 Sprav si tehu test a aj ked ti hned nevyjde pozitivny, skusaj dalsie dni. Treba trochu pockat a neboj ono sa to rozluskne ci je to tehu alebo nie 😉 😉
@horseshoe presne ja rátam že som cca 2tt+2dni tehu ak som 😒 a to isté mi povedal doktor že môže isť o vyvýjajúci sa gestačný vačok, alebo o krvnú zrazeninu a preto mi povedal že som na 50% zatial tehu, a že zatial planý poplach. Test som si robila včera a vyšiel negatívny. Mám ešte jeden doma tak neviem či mám počkať alebo si ho spraviť.
@helka193 no to si velmi malicko tehu na to, aby daco bolo vidiet. Ja som bola u dokiho 1.krat v 5tt+4 a videl len gestacny vak. Takze treba vyckat. A tehu test este tiez nemusi vyjst pozitivny. Treba skusat testovat kazdy 2-3.den. No a podla mojich vypoctov ak si posledny ms mala 27.6. tak pri 28dnovom cykle si mala dostat 24.7. Takze meska ti 😉 😉 drzim palce nech sa tehu potvrdi 😉
@horseshoe hej meška????? lebo v máji som mala 27. menzes a v júni taktiež 27. a ked som bola u doktora 16.7. tak mi vravell že menzes by som mala dostať v stredu t.j. 25.7. ale ako tak rátam tak od mája mám 30dňový cyklus, či? ked som dostala presne na termín menzes a nie o dva dni skôr??? ☹
zväčšená sliznica môlže byť "prejav" ranného štádia tehotenstva ale i blížiaceho sa menzesu... mne presne v takom štádiu odporučil dr. po vykonaní sona, urobiť tehotenský test, keďže ten je v tomto štádiu citlivejší, presnejší
@helka193 no tak z 27.maja do 27.juna je 32dni. Treba to normalne ratat v kalendari 1.den ms=1.den cyklu. Tak ak to mas poznacene v kalenadari mozes si spatne poratat jednotlive cykly znova ci ich mavas 32dnove alebo co. Ale hore dole 1-2 dni v mesiaci ked sa ti posunie to nic nie je. Ja som mavala 31,35,29,32cykly a aj som vyfasovala duphaston na udrzanie tehu. Tiez ma na zaciatku tehu dost bolelo brucho aj vajecniky, tak to chcel doki aj kvoli mojim trochu skakavym cyklom poistit.
a 16.7. som mala hcg menej ako 0,1.....tak potom možno ani nie som, od vtedy mi nebrali krv na hcg, a čo teraz mi mešká či nie??? ja som jak prvorodička ty kokos a to už mám dve deti 😅
@helka193 😀 klidek, ja mam tiez v kopu veciach medzery 😉 no tehotenstvo sa vzdy pocita od 1.dna poslednej ms a je jedno kedy si mala ovulu-tu ti ziadny doktor nebude brat do uvahy. Potom sa este porovnava so sonom- tam mozes byt aj o nieco pozadu. Pozri si tuto stranku-tam som ti to aj vypocitala 😉 http://tehotenstvo.academy.sk/index.php
Napr. ja som mala priblizne 32dnovy cyklus(hovorim priblizne lebo ako som pisala mavala som nepravidelne cykly) pricom ovulku som na 100% mala na 18.den cyklu. a 32. Den cyklu som uz mala prudko pozitivny tehu test. Ale kazdy to ma inac zavisi to ako rychlo sa vajicko uhniezdi.
Ty este stale mozes byt tehu - v podstate nevies presne kedy si mala ovu a ked vezmes do uvahy ze vajicku trva az do tusim 8dni kym sa uhniezdi a az potom zacina vylucovat Hcg.
Doktor ti to nemohol potvrdit ked este nic nevidel. Ano podla poslednej ms si 4+2 ale podla ultrazvuku to moze byt menej- keby na sone videl uz gestacny vak tak mu to vyhodi aj presny tehu tyzden. Takze sa k tomu ani nevyjadroval.
@helka193 no vyzera ze este ti nemeska. Ja by som na tvojom mieste pockala tyzden s tym ze by som si kazde 2dni testla ci nevyjdu // ciarky a akonahle vyjdu - mozes sa objednat k dokimu. Ja som sla k dokimu po 10dnoch meskania- ale uz asi tyzden predtym som vedela ze som tehu na zaklade testu. Tak drzim palce - ono sa to vyjasni len to cakanie je vzdy najhorsie.
@helka193 hcg sa zacne produkovat az tak najskor po tyzdni od oplodnenia, ked sa zarodok zacne uhniezdovat, preto si este 16.7. nemusela mat ziadne. 🙂 kazdopadne aby na sone vedel nieco s istotou urcit, to je este skoro.. ale tak o tyzden - dva by to uz malo byt vidno 🙂 ale sprav si test, kup si nejaky s vysokou citlivostou, ak si tak uz by ti mal ukazat 🙂
@helka193 keď si mala 10.7. ovulku a došlo k oplodneniu, tak 16.7 nemusel ani krvný test vyjsť pozitívny, lebo od ovulky trvá ešte zhruba týždeň, kým sa embryjko dostane do maternice a začne sa uhniezďovať a až keď sa uhniezdi, tak začne produkovať hcg, takže v čase keď ti bral krv si bola len 6 dní po ovulácii a to ešte plodík určite nebol uhniezdený. Teraz, keď urobíš test a si naozaj tehotná, tak už ti určite ukáže aspoň slabú čiaročku, lebo hcg už by si mala mať v tomto období viac ako tých 10, čo je citlivosť testu. Testuj a daj vedieť!! 😉
@bubbble Ahojte robila som si včera na večer a bola tam len jedna, no ms som nedostala, tak si idem teraz urobiť testík a dám vedieť, ale pochybujem že mi niečo ukáže 😒 skúsim ten digitálny, ktorý ukáže aj v kolkatom som tt? alebo stačí aj lacnejší? tenn digitálny má citlivosť 25
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@helka193 keďže vieš presne na milimetre o koľko ju máš zväčšená,tak si asi bola u lekára....čo ti povedal? myslím že treba počkať,je to asi 50:50 a asi je ešte skoro povedať presnú odpoveď...menzes ti asi ešte nemešká 😕