Znamená ružový výtok tehotenstvo?

nadia89
30. máj 2023

Ahojte,chcela by som vedieť váš nazor aj ked si myslim ze je to len plany poplach. S priatelom sme mali pohlavny styk den po menzese kedy sa aj do mna spravil. ( Viem neboli to polodne dni)Zlakla som sa tak som si sla kupit tabletku po. Stihla som to do 48h. Mam ovulacie sice kazdy druhy mesiac bolesti a výtok,teraz ho mam prvy den ružový( 16den)Aka je sanca ze som tehotna?

lovatko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matullienka
30. máj 2023

@lovatko to vôbec nemusí byť pravda, poznám prípad, že sa im narodilo zdravé bábätko.

@nadia89 inak tieto tabletky sú také svinstvo, že ružový výtok nemusí aj môže niečo znamenať. Dokážu rozhádzať cyklus na pár mesiacov. Takže ak chceš mať istotu sprav test. Aké myslím si , že nie si

lovatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nadia89
autor
30. máj 2023

@lovatko ja si ako tiez myslim ved to bolo den po menzese nemala som plodné dni. Mozno aj ta tabletka telo rozhodila natolko ze mam teraz ruzovy vytok

matullienka
30. máj 2023

@lovatko nemusíš veriť no ja ju poznám osobne a viem, že u nej skrátka nefungovala a bábo sa narodilo zdravé.

matullienka
30. máj 2023

@nadia89 určite máš rozhodeny cyklus tou tabletku, ja som ju užila raz a viac by som to veru nedala. Cyklus som si potom dávala dokopy veľmi dlho

thoughtfulweirdo
30. máj 2023

@lovatko Tabletka "po" nezabije plod, ona len blokuje ovulaciu. Preto ju treba užiť čo najrýchlejšie po styku, lebo ak ovulácia stihne prebehnúť pred užitím, je tabletka zbytočná a neurobí vôbec nič 🙂 nehovoriac o tom, že sa má užiť do max 72 hodín po styku a v tej dobe o žiadnom plode naozaj nemôže byť ešte ani reč, lebo aj keby bolo vajíčko oplodnené, ledva by stihlo docestovať do maternice a uchytiť sa tam, nieto sa ešte začal deliť.
@nadia89 na 99% nie si tehotná, len ti tabletka rozhádzala cyklus. Určite bolo aj v pribalovom letáku spomínané, že to môže nastať. Nebála by som sa 🙂

nadia89
autor
30. máj 2023

@thoughtfulweirdo dakujem pekne za vysvetlenie som kludnejsia ☺️

sunshine_18
30. máj 2023

@lovatko 🤦‍♀️🤦‍♀️ta tabletka nezabije plod ale odďaľuje/blokuje ovuláciu pomocou hormónou aby sa predišlo oplodneniu ak už k oplodneniu došlo nezabrání tehotenstvu preto je potrebné ju užiť čím skôr pretože ak bol styk počas ovulácie a vajíčko sa stihlo oplodnit tak je tabletka akurát tak na nič a môže sa narodiť zdravé babatko

misana84
30. máj 2023

@thoughtfulweirdo oplodnené vajíčko čiže zygota sa začne deliť hneď do 48 hodín… uhniezďuje sa už po týždni blastocysta čo sú už diferencovane bunky rozdelené do trofoblastu a embryoblastu… ale súhlasím, že o plode nie je reč

lovatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matullienka
30. máj 2023

@lovatko no aby si raz nebola prekvapená

lovatko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
thoughtfulweirdo
31. máj 2023

@misana84 Ďakujem za upresnenie 👍

sili82
31. máj 2023

@lovatko mám dve kamarátky a jednu sesternicu, ktoré majú deti po tejto tabletke. To by bola potom táto tabletka 100%. Aj tu na koni bola už o tomto diskusia, veľa báb písalo, že majú deti po tebletke. Nešír bludy.

matullienka
31. máj 2023

@lovatko keby to bolo tak ako píšeš, tak by ženy nemuseli vyhadzovať peniaze za interupcie stačilo by kúpiť tabletku po. Už len z tohto pohľadu keď sa na to pozrieš tak je to uplna blbosť čo ti lekár povedal

nadia89
autor
31. máj 2023

@thoughtfulweirdo no je z toho menzes po 16 dnoch?😱 Nieje silny ale mam aj bolesti mierne v podbrusku

lovatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matullienka
31. máj 2023

@lovatko ťa pokiaľ viem u nás schválená nie je

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre