Ahojte,chcela by som vedieť váš nazor aj ked si myslim ze je to len plany poplach. S priatelom sme mali pohlavny styk den po menzese kedy sa aj do mna spravil. ( Viem neboli to polodne dni)Zlakla som sa tak som si sla kupit tabletku po. Stihla som to do 48h. Mam ovulacie sice kazdy druhy mesiac bolesti a výtok,teraz ho mam prvy den ružový( 16den)Aka je sanca ze som tehotna?
@lovatko nemusíš veriť no ja ju poznám osobne a viem, že u nej skrátka nefungovala a bábo sa narodilo zdravé.
@nadia89 určite máš rozhodeny cyklus tou tabletku, ja som ju užila raz a viac by som to veru nedala. Cyklus som si potom dávala dokopy veľmi dlho
@lovatko Tabletka "po" nezabije plod, ona len blokuje ovulaciu. Preto ju treba užiť čo najrýchlejšie po styku, lebo ak ovulácia stihne prebehnúť pred užitím, je tabletka zbytočná a neurobí vôbec nič 🙂 nehovoriac o tom, že sa má užiť do max 72 hodín po styku a v tej dobe o žiadnom plode naozaj nemôže byť ešte ani reč, lebo aj keby bolo vajíčko oplodnené, ledva by stihlo docestovať do maternice a uchytiť sa tam, nieto sa ešte začal deliť.
@nadia89 na 99% nie si tehotná, len ti tabletka rozhádzala cyklus. Určite bolo aj v pribalovom letáku spomínané, že to môže nastať. Nebála by som sa 🙂
@thoughtfulweirdo dakujem pekne za vysvetlenie som kludnejsia ☺️
@lovatko 🤦♀️🤦♀️ta tabletka nezabije plod ale odďaľuje/blokuje ovuláciu pomocou hormónou aby sa predišlo oplodneniu ak už k oplodneniu došlo nezabrání tehotenstvu preto je potrebné ju užiť čím skôr pretože ak bol styk počas ovulácie a vajíčko sa stihlo oplodnit tak je tabletka akurát tak na nič a môže sa narodiť zdravé babatko
@thoughtfulweirdo oplodnené vajíčko čiže zygota sa začne deliť hneď do 48 hodín… uhniezďuje sa už po týždni blastocysta čo sú už diferencovane bunky rozdelené do trofoblastu a embryoblastu… ale súhlasím, že o plode nie je reč
@lovatko no aby si raz nebola prekvapená
@misana84 Ďakujem za upresnenie 👍
@lovatko keby to bolo tak ako píšeš, tak by ženy nemuseli vyhadzovať peniaze za interupcie stačilo by kúpiť tabletku po. Už len z tohto pohľadu keď sa na to pozrieš tak je to uplna blbosť čo ti lekár povedal
@thoughtfulweirdo no je z toho menzes po 16 dnoch?😱 Nieje silny ale mam aj bolesti mierne v podbrusku
@lovatko ťa pokiaľ viem u nás schválená nie je
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.