Znamená HCG s hodnotou 11 tehotenstvo alebo nie?

cervena_ciapocka
18. aug 2010

Toto, nie je môj aktuálny problém, lebo sa to stalo už dávnejšie, ale rada by som vedela váš názor. V tom čase som si spravila tehotenský test lebo mi meškala menštruácia a bol jasne pozitívny. Asi o dva dni som začala jemne krvácať, tak sme šli na pohotovosť. Tam už tehotenský test z moču bol negatívny z v krvi som mala Hcg 11. Povedali mi, že to určite nie je tehotenstvo a že mám len počkať kým sa menštruácia rozbehne. Sama neviem čo si mám myslieť, či som bola naozaj tehotná a len to proste nejak nevyšlo alebo som vôbec nebola tehotná. Podotýkam, že som predtým nebrala žiadne lieky, antikoncepciu, nebola som chorá ani nič iné, tak naozaj nechápem kde sa tam vzalo tých 11 jednotiek.

jerryjanka
18. aug 2010

ja si myslím že sa jednalo o mikropotrat teda veľmi skorý potrat - končí sa tak veľké percento tehotenstiev ☹

kibuk
18. aug 2010

@cervena_ciapocka toto je aj moj pripad....mne sa to ste stalo ked som otehotnela druhy krat... meskanie ms,krasne pozitivne testy a bum krvacanie,volala som svojmu lekarovi tak ma poslal k zastupujucemu lebo on mal dovolenku a ten druhy lekar ma rovno šupol na gynku do dalsieho dna som tam lezala a nakoniec sa podla lekarov rozhodli konat a povedali ze ma musia vyčistit... co ma hlavne na tom vsetkom asi zaujima ci som bola tehotna alebo nie ked po terajsom porode som sa dozvedela zo spravy ze toto moje posledne dieta je zo stvrteho tehu a ked som sa pytala mojho doktora tak sa vyjadril ze tehu som vtedy nebola... tak kde je pravda? aj ja by som chcela vediet

dugyna
18. aug 2010

Hcg ak zena nie je tehotna je 0-20

cmulinko
18. aug 2010

dovolim si nesuhlasit s dugynou.....akakkolvek hodnota HCG znamena tehotenstvo....nic ine v organicme totiz nemoze vyprodukovat tento hormon,len embrio a potom placenta....to,ze hladina HCG je naozaj taka nizka je zial znakom toho,ze tu ide o mikropotrat...ale vajicko sa zo spermiou na 100% spojilo a na malicku chvilocku si naozaj tehotna bola.vela lekarov tomu nevenuje ziadnu pozornost a radsej vyhlasuju,ze nic zvlastneho sa neudialo.

sunea
18. aug 2010

Ja si zase dovolim nesuhlasit s @cmulinko 🙂 Zvysene hodnoty hcg su aj napr. pri cystach na vajecniku.

luga
18. aug 2010

suhlasim s jerryjankou ... hcg u netehotnej by malo byt do 5 jednotiek (po menopauze do 10 mIU/ml)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre