Ahojte, ja mám takú sprostú otázku ale google nepomohol. Keď je prítomný žĺtkový vak ktorý vyživuje plod a ten plod nevidieť na ultrazvuku napr. v 6tom týždni , je isté že tam ten plod je, len ešte príliš malý na to aby ho bolo vidieť alebo najprv vzniká tento žĺtkový vak ktorý zo začiatku vyživuje "prázdno " až o pár dní sa vytvorí embryo ? Teda ak vôbec sa vytvorí. Pre niekoho úplná blbosť a sprostá otázka ale mňa to zaujíma a neviem sa k tomu dopátrať
@river_song beriem klasicku situáciu kedy je všetko vporiadku. Takže ak som pochopila odpoveď, plod sa vytvára až neskôr po žĺtkovom vaku ?
Pri zdravom tehotenstve tam embryo už samozrejme je lenže je proste také maličké že ho ten ultrazvuk nemusí "nájsť".
Ak je tam žĺtkový vak, je tam s veľkou pravdepodobnosťou aj embryo, len je ešte príliš malé, aby ho zachytil ultrazvuk. Netreba sa báť.
Nie, on sa vytvara zarovno s nim, ale má 1 milimeter, možno 2-3-4, a proste ešte nieje vidno..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Žĺtkovy vak je "dobré znamenie" , neznamená to ale ze tam plod je.. je to pravdepodobné, ale samozrejme nemusí to tak byť. Zvlášť ak je zltkovy vak napr. neprimerane veľký a pod.. v 6. tyzdni naozaj môže byť vidno iba vak a plod nie, o 2 týždne uz aj plod s bijucim srdieckom..