Životnosť spermií

jahodka249
19. jan 2022

Ahojte, v nedeľu sme mali s partnerom nechránený pohlavný styk, dnes mi začala ovulacia. Chcem sa spýtať, či je šanca, že by som mohla ostať tehotná, nakoľko všade čítam iné info. Veľmi pekne ďakujem za odpovede.

evica17
19. jan 2022

@jahodka249 mozes byt. Zivotnost spermii je 5 dni....pripadne mozes mat posunutu ovulaciu

kulumulu123
19. jan 2022

@evica17 mne jeden primár na prestížnej a mnohými Slovenkám vyhľadávanej ivf klinike povedal ze on osobne ešte nevidel spermií ktorá by prežila 5dni... Ale pri posunutéj ovu jasne môže byt autorka tehotná

evica17
19. jan 2022

@kulumulu123 tak.kolko teda ? Ja len z internetu viem, ze tak.pisalo na strankach

mauduska
19. jan 2022

obvykle pri vhodnom prostredí do 3 dní, veľmi výnimočne sa môže stať, že dlhšie. Tých 5 dní je už naozaj hraničný, raritný prípad si myslím.

jahodka249
autor
19. jan 2022

@mauduska takze nejaká pravdepodobnosť tu je, každopádne veľmi pekne dakujem. Budem v napätí očakávať, čo tento mesiac prinesie.

jaskolka
19. jan 2022

Vajíčko žije 12-24 hodín, spermia cca 72, teda tri dni
.Vo veľmi občasných prípadoch aj 4-5dni,ale taká zvyčajna životnosť sa berie tie 3 dni.

jahodka249
autor
19. jan 2022

Ak sú teda aj tieto výpočty spoľahlivé, vyzerá to zaujímavo 😂

zuzanaete
19. jan 2022

@kulumulu123 Nech sa pride pozriet ku nam. 🙂 Ovulaciu som mala potvrdenu bazalnou teplotou. Ja viem, ze spermie vydrzia 3-5 dni a vynimocne dlhsie. Zalezi od kvality spermii a vhodneho prostredia u zeny.

kiki68
19. jan 2022

Ta tabulka je velmi orientacna, ja mam chlapca z prveho dna po konci menzesu. Vraj spermie ziju 3-5 dni. Ale tazko vyskumas zrovna zivotnost u Teba a partnera. Ale vraj ked uz styk prebehne, tak to moze putovat dalej prave tie tri dni

kulumulu123
19. jan 2022

@evica17 vraj cca tak okolo 2-3dni...

evica17
19. jan 2022

@kulumulu123 vdaka za info 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre