Ahojte, v nedeľu sme mali s partnerom nechránený pohlavný styk, dnes mi začala ovulacia. Chcem sa spýtať, či je šanca, že by som mohla ostať tehotná, nakoľko všade čítam iné info. Veľmi pekne ďakujem za odpovede.
@evica17 mne jeden primár na prestížnej a mnohými Slovenkám vyhľadávanej ivf klinike povedal ze on osobne ešte nevidel spermií ktorá by prežila 5dni... Ale pri posunutéj ovu jasne môže byt autorka tehotná
@kulumulu123 tak.kolko teda ? Ja len z internetu viem, ze tak.pisalo na strankach
obvykle pri vhodnom prostredí do 3 dní, veľmi výnimočne sa môže stať, že dlhšie. Tých 5 dní je už naozaj hraničný, raritný prípad si myslím.
@mauduska takze nejaká pravdepodobnosť tu je, každopádne veľmi pekne dakujem. Budem v napätí očakávať, čo tento mesiac prinesie.
Vajíčko žije 12-24 hodín, spermia cca 72, teda tri dni
.Vo veľmi občasných prípadoch aj 4-5dni,ale taká zvyčajna životnosť sa berie tie 3 dni.
@kulumulu123 Nech sa pride pozriet ku nam. 🙂 Ovulaciu som mala potvrdenu bazalnou teplotou. Ja viem, ze spermie vydrzia 3-5 dni a vynimocne dlhsie. Zalezi od kvality spermii a vhodneho prostredia u zeny.
Ta tabulka je velmi orientacna, ja mam chlapca z prveho dna po konci menzesu. Vraj spermie ziju 3-5 dni. Ale tazko vyskumas zrovna zivotnost u Teba a partnera. Ale vraj ked uz styk prebehne, tak to moze putovat dalej prave tie tri dni
@evica17 vraj cca tak okolo 2-3dni...
@kulumulu123 vdaka za info 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@jahodka249 mozes byt. Zivotnost spermii je 5 dni....pripadne mozes mat posunutu ovulaciu