Zistenie tehotenstva z kombinácie moču a sódy bikarbóny

5. feb 2022

Ahojte... zisťovala ste tu niektorá tehotenstvo domácim testom starých mám ,z kombinácie moču a sódy bikarbóny? Včera som skúšala,keďže sa snažíme ,všade sa píše,že ak moc nezačne bublinkovat,kypiet,alebo sycat ,sumiet,tak žena nieje tehotná,ale ak sa soda po nasypani do nádoby s močom hneď usadí na spodok nádoby,tak je tehotná.skúšala som to tri krát a vždy sa usadila..no test z lekárne bol negatívny...neviem teda čím to je...skúšala to moja kamarátka,ktorá nemá ani chlapa teda tehotná nieje a sumelo,čiže tehotná nieje..skúšal to partner môj a sumelo to ,čiže jasný negatívny výsledok ,ale mne sa to vždy usadí,neviem ,či sa tomu dá veriť,alebo to je len ďalšia hlúposť.. zisťuje to vraj Ph v moči ,ktoré sa zvyšuje začínajúcim tehotenstvom.Mate s tým skúsenosť?

simona1998
5. feb 2022

🤣🤣radšej ver testom

simsalabim
5. feb 2022

Vies, cim to je? To (ne)bublinkovanie ovplynuje pH mocu.

autor
5. feb 2022

Opravujem ak bublinkuje Sumi,tak nieje tehotná

autor
5. feb 2022

@simsalabim áno viem,píšem to tam..len ph sa vraj tak zvýši po otehotnení,a my sme sa snažili,tak neviem teraz prečo všetkým to bublinkuje a mne nie

simsalabim
5. feb 2022

Pozri, mas na vyber. Verit vede a pokroku, alebo verit poveram.

karhu
5. feb 2022

tak sa zistuje pohlavie plodu ked uz tehotna si, a nie tehotenstvo
https://najmama.aktuality.sk/clanok/236613/doma...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
5. feb 2022

@viestta vtipné,som rada,že si zo seba urobila múdru 🙂 sú ľudia,ktorí sa radi so svojím partnerom podelia aj o takéto veci keďže sa ľúbia a tešia na potomka,keďže sa snažia rok ,tak v tej fáze dufania,je partner aspoň ten môj veľmi ochotný skúsiť so mnou všetko 😊😊

heln
5. feb 2022

ak nemas chut na tuniaka a kysle uhorky, tak nie si.

autor
5. feb 2022

@karhu aj tehotenstvo ...našla som veľa článkov aj na zistenie pohlavia aj tehotenstva

heln
5. feb 2022

tak nech ocura on tehotensky test a ak bude pozitivny, nech ide na urologiu.

autor
5. feb 2022

@heln to mám vždy už od troch rokov 😉

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
5. feb 2022

@heln ženy ja som sa pýtala názor,ak chcete urážať ,tak sa nevyjadrujte,myslím,že to nieje pekne ...ale ak ste tak zvyknuté,pokračujte dalej

autor
5. feb 2022

@viestta dobre lenže ja mám pred menštruáciou....chýba mi 5 dni. Skúsila som,či tento test na základe ph ,nezistí tehotenstvo skôr ...ďakujem ale za odpovede

hennyinnsbruck
5. feb 2022

🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
5. feb 2022

@viestta áno môže byť,vidíš takúto odpoveď som chcela a potrebovala počuť. .pijem každý deň kyselinu ascorbovu,čiže vitamín v v prášku,zrejme to bude tým ...bála som sa ,či ak nie som tehotná niesom chorá a preto,to nesumi. .takže to bude vitamínom c,ktorého si dávam prebytok

sense
5. feb 2022

5 dní pred ms je veľmi skoro na test, pickaj 5 dní alebo aspoň 3 a skus znova test, ak bude negatívny tak soda bikarbona klame

solange7
5. feb 2022

Test stoji 2€

adeell
5. feb 2022

Test so sódou bikarbónou: "Tento test sa zvykol používať aj na určovanie pohlavia bábätka. Samozrejme, o jeho výsledku možno polemizovať. Kedysi sa využíval aj na zisťovanie tehotenstva. Pokiaľ vzorka moču zreagovala so sódou bikarbónou, považovalo sa to za znak tehotenstva. Nenastala žiadna reakcia? Podľa tejto babskej metódy to znamená, že na bábätko si budete musieť ešte počkať".
Prikladám link s textom:
https://plnielanu.zoznam.sk/ako-zistim-ze-som-t...

autor
5. feb 2022

@solange7 mám doma aj 10testov haha no len nechcem ich všetky použiť v jeden deň 😉

solange7
5. feb 2022

Tak pouzi len jeden test a nie 10 testov.

heln
5. feb 2022

ano, robim si srandu, prepac.
ale skusat viac krat test so sodou bikarbonou 5 dni pred menstruaciou a este nahovori na to muza.... no neviem co cakas pri takejto "vedeckej" metode.
a s tym testom aby ocikal muz je dobra rada.... kazdy muz by to mal obcas urobit, pretoze tehotensky test pri muzoch byva pozitivny ked maju rakovinu prostaty a absolutne nemusia o tom tusit.

heln
5. feb 2022

a naozaj uplne staci pouzit jeden test po niekolkych dnoch meskania menstruacie... ja chapem, ze zena je nedockava, ale to vajicko ma svoj cas kym sa uhniezdi a telo zacne produkovat hcg.

klaudiadia99
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. feb 2022

@heln áno ďakujem,niekedy skúsim aj test u partnera...len mne sa zdalo,že mám uhniezdenie túto stredu ,mala som kvapky krvi na nohavičkách len asi tri...a potom nič .iba keď som sa vo vnútri utrela.. tak trošku svetlo červená krv...pichalo má v podbrušku ..preto,som myslela,že od uhniezdenia ,by mi mohlo ukázať ,či som naozaj tehotná,ale žiaľ test stále negatívny..preto som skúsila test so sódou 😏

loliki
5. feb 2022

Myslím si, že takýto test si v dnešnej dobe robí málokto. Tak neviem, aké odpovede očakávaš. Treba si preštudovať chémiu aj biológiu, potom by Ťa takáto otázka ani nenapadla.

zuzana2018
1. apr 2022

Baby, skúšala som si bikarbona cca 8 tt či je to naozaj funguje? Bolo chlapček

zuzana2018
21. máj 2022

Baby, skúšala som dnes bikarbona soda čo to bude je to chlapcek? Som v 21tt

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre