Zažili ste niektorá mimomaternicové tehotenstvo?

saskaasch
25. jún 2019

Ahojte máte prosím vás niektorá skúsenosti s mimomaternicovym tehotenstvom ? Mne vyšli tehotenské testy pozitívne no neustále mám spinenie bola som aj na pohotovosti aj u svojho lekára a ten mi povedal že na utz nie je nič vidno aj keď mám maternicu pripravenú ako na tehu len tam nevidí nič a dnes by som už mala byt 5+2 tt HCG mám iba mierne zvýšené a vraj je to strašne slabé na tento týždeň ale na pravom vaječníku vidí niečo čo by tam nemalo byt ale to nevie určiť. Asi rok dozadu mi povedal že mám polyteistické vaječníky ale že to nebude riešiť keďže už jedno dieta mám. Naozaj sa dosť bojím pýtala som sa ho čo robiť keď budem mat spinenie opäť tak na mna pozeral ako na debila s tým že spinenie nie je nič zle nemám to riešiť absolútne a uzavrel to tým že na mimomaternicove tehotenstvo do troch mesiacov neumriem a až po troch sa stáva nebezpečne a že to kľudne môže byt aj len začínajú potrat. Takýto prístup lekára má tak znechutil a som strašne zúfalá pretože neviem čo si mám o tom myslieť. naozaj to nemám riešiť a možno to ešte normálne tehu bude ? 😔

nikk1
25. jún 2019

@saskaasch mne po tyzdni meskania ms zacalo hnede spinenie to bola streda. Moja doktorka mala dovolenku, tak to som doma len lezala a oddychovala. V piatok nadranom som zacaka krvacat, to uz som vedela, ze je zle, tak som isla do nemocnice a tam ma teda potrapili. Potvrdili mimomaternicove. V bolestiach som tam lezala 3 dni. Ak budes viac spinit chod na pohotovost, neni to sranda, je to zivotaohrozujuce. Drzim palce, aby sa malinka bublinka ukazala v maternici.

janba
25. jún 2019

Že na mimomaternicové do troch mesiacov neumrieš? To čo je za prístup. Ja som mala mimomaternicové, nevedela som ani že som tehotná, bola som cca v treťom mesiaci, skončila som na pohotovosti s krvácaním do brucha a urýchlene ma operovali. To bolo prvé.
Druhé mimomaternicové som vedela, že som tehotná, tiež som mala špinenie, doktor povedal, že buď začínajúci potrat alebo mimomaternicové. Veľké šance tomu, že to bude normálne tehotenstvo nedával. Tiež som skončila na pohotovosti, ale nič nevideli, tak na dva dni pozorovali, brali krv, až ma nakoniec tiež museli operovať.
Ešte si nízky týždeň, ale určite si vyžiadaj ďalšie odbery krvi na hcg. Ak to náhodou je mimomaternicové a praskne ti to, neprajem nikomu zažiť tú bolesť.

akijenka
25. jún 2019

@saskaasch Nízke HCG môže znamenať biochemické, alebo mmt. A možno už máš aj spontánny potrat. Najlepsie by bolo kontrolovať HCG každý druhý deň aby bolo vidieť, či HCG stúpa, alebo klesá. Na ultrazvuku bude niečo vidieť až od HCG 1000 a viac. A doktor sa veľmi mýli, že na mmt do tretieho mesiaca neumrieš. Hneď by som mu zobrala diplom. Ak je embryo zaseknuté niekde vo vajcovode, tak Ti môže kedykoľvek prasknúť. Kľudne to môže byť aj v šiestom, či ôsmom týždni. Ak by si pociťovala nejakú bolesť, kŕče, okamžite na pohotovosť, prípadne volaj sanitku. Ale tomuto by mali predísť doktori tým, že budú sledovať HCG. Mňa kvôli tomu hospitalizovali v nemocnici. Ale ja som mala nakoniec spontánny potrat.

saskaasch
autor
25. jún 2019

@akijenka ja stále pociťujem kŕče akokeby som mala dostať ms aj som mu to rozprávala a on sa mi k tomu ani nevyjadril teraz mám už úplný strach dnes mi brali ešte hcg ale na kontrolu mám prísť až vo štvrtok aj to len kvôli tomu že som si ju sama vypýtala a vo štvrtok mi povie aj ako hcg dopadlo 😔

akijenka
25. jún 2019

@saskaasch Chápem. Ja som mala bolesti aj pred tým (kvôli endometrióze) a samozrejme aj potom a nevedela som, či mám bolesti z toho, alebo z toho. A keďže HCG stúpalo (pomaly, ale stúpalo), tak ma radšej poslali do nemocnice. Tam už som špinila a v nemocnici HCG kleslo, tak že potrat. Ani nevedeli povedať, či to bolo mmt alebo biochemické (keďže nič nevideli). A už je to niekoľko dní a stále špiním a bolesti tiež ako pri menštruácii. Ak sa Ti niečo nezdá, tak skús ísť na pohotovosť. Radšej. Nie je nič horšie ako keď máš doktora kreténa. Ja mám našťastie úžasného gynekológa. Ten nikdy nič nepodcení.

misel0806
25. jún 2019

Doktor debil!!!! Mimomaternicové tehu není sranda a je veľmi nebezpečné,daj na svoj vnútorný pocit ,pokiaľ budeš mať bolesti ,kŕče,krvácanie špinenie choď na pohotovosť ,a po takomto prístupe by som si hľadala iného gynekológa ,,,že do troch mesiacoch mmt neumrieš ,to je sila nemám slov.. Držím palce nech ti to dobre dopadne ,

macko1007
11. júl 2019

@saskaasch Ako si natom?

jaankaa17
23. jan 2021

Je tu niektorá co otehotnela po mimomaternicovom tehotenstve a odstraneni pravého vaječníka. A koľko to trvalo.?

mnamko
23. jan 2021

@janba ja som krvacala 3 mesiace tiez doktorka neriesila,az ked som dostala strasne bolesti brucha a ako by mi do pošvy niekto vrazal noz som isla do nemocnice,zistene mimom.tehu a ako mi robili vnutorne sono praskol mi vajcovod,okamzita operacia

mnamko
23. jan 2021

@jaankaa17 4roky

janba
23. jan 2021

@jaankaa17 pol roka aj so zotavovanim. Ale mne zobrali vajcovod, nie cely vajecnik

dadaberkova
20. mar 2021

Ahojte dievčatá, v roku 2017 som mala mmt a preto som vo veľkom strese.
Minulý týždeň v piatok som bola na hcg testoch keďže sme boli b repro klinike, hcg bolo 51. Teraz vo štvrtok som začala slabucko spinit tak som utekala na súkromnú kliniku na pohotovosť. Zobrali mi krv spravili usg. Na usg nebolo nič vidno len zatiaľ gestacny vak, lekár žiaden problém nevidel. Striedavo trosku spinim na ružovo, na i ti ké nič nevidno len občas na papieri slabucko.,ale povedal ze to je jedna veľká záhada v prvom trimestri. Hcg bolo vo štvrtok 2077, čiže za necely týždeň stúplo z 51 na 2077. No aj tak mam strašný strach. Ako to prebiehalo u vás? Co si myslite je to ôk a len sa malý zavrtava do prekrvenej maternice? Ďakujem krásne za odpovede.

henrietka12
18. jan 2024

@dadaberkova ahoj ako to dopadlo u teba ? 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre