Zápcha v 12tt, čo mi pomôže?

nikolazuz
6. dec 2019

Ahojte baby, mam takú netradičnú otázku. Som 12 tydnu tehotenstva a mam strašnú zapchu. Mam neskutočne nafukle brucho a naozaj nemôžm ísť na zachot 4 deň :( neviete čo by mi mohlo pomôcť? Som prvý krát tehotná a moc sa koho nemám opýtať keďže radostnú novinu chcem oznámiť až na vianoce. Myslite ze môžem sypaný čaj zo sennych listov? Ďakujem za každú radu. 🙏😒

juliet86
6. dec 2019

chod do lekarne a kup si za uplne lacno glycerinove cipky. dva si tam supni. vydrz aspon 5-10minut a sup na zachod. to mas najbezpecnejsie

h2
6. dec 2019

@nikolazuz Osvedčený recept na zápchu je šťava zo slivkového kompótu (alebo aj samotný kompót). U nás zaberie vždy do pár minút.

nikolazuz
autor
6. dec 2019

@juliet86 ďakujem za radu 😊

nikolazuz
autor
6. dec 2019

@h2 to som skúšala a slivky milujem takže vôbec to nezabralo. 😒

ivca88
6. dec 2019

Určite tie glycerinove čipky.. veľmi rýchla a efektívna úľava.
Úplne bezpečné to je

jankalukasova
6. dec 2019

@nikolazuz senne listy v tehotenstve urcite nie. Cipky... ako pisu baby.

123369
6. dec 2019

@nikolazuz mala som to presne ako ty,ale glicerinove čipky sú na toto top 👍

h2
6. dec 2019

@nikolazuz To mi je ľúto, ja na slivkový kompót nedám dopustiť, vždy mám doma zásobu, šetrím si na zdravotné účely. 😀

sonnenshein
6. dec 2019

Cipky ako Prva zachrana, a potom si nasad ovsenne vlocky na ranajky - vynikajuci zdroj vlakniny, pomoze Ti aby sa "to" uz neopakovalo 🙂

asia83
6. dec 2019

@nikolazuz Slivky, ovsené vločky, Probiotiká, marhule...

mirabela13
6. dec 2019

Ahojte dievčatá, mám 37rokov a čakáme 3 bábo. Som 13tyž.mala som zle výsledky s krvy na DS 1:95.😥 V pondelok som objednná Doc.MUDr.Ondrejčakovi do Ba.Čitala som o ňom veľmi si ho chvália 😊 strašne sa bojí čo povie doktor atď.😥 je tu niektorá čo si tým prešla?

brita7777
6. dec 2019

Kup si psyllium, to upravuje creva. Uzivas zelezo ? Ak hej ako casto ?

denden77
6. dec 2019

@mirabela13 je to skvely odbornik a clovek, takze budes v dobrych rukach 😊 drzim palec 🍀

amelia000
6. dec 2019

@nikolazuz ahoj ja tiez som s tym mala hrozne problemy a ziadna strava nezaberala...doktorka mi predpisala Lactulosa sirup..jedna parada 🙂

sonnenshein
6. dec 2019

@mirabela13 Mam 37, cakame 3tie babo a DS som mala 1:80.... Len somuz v 23tt, bola som u Grochala v Martine, amnio som odmietla.
Podstatne je, aby ste s muzom boli zhodnuti na tom co ak by DS nahodou babo malo. Potom uz sa nebudes mat preco bat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre