Zápal močových ciest, mykóza po antibiotikách a možné tehotenstvo.

katushka238
8. apr 2024

Snažíme sa s.manželom o bábätko. Dostala som ale zápal močových ciest,v moči som mala krv aj bielkoviny. Dr.predpìsal antibiotiká ktoré som brala 5 dní aj som ich dobrala. Popri antibiotikách.som.samozrejme brala aj probiotiká. Vec sa má ale tak že napriek tomu chodìm často cikať a dolu ma to štìpe
. Neviem či antibiotiká nezabrali alebo chodìm často cikať že som už tehotná a mám mykózu z antibiotìk......???? Menzes mám dostať o dva dni. Zatiaľ nemám pocit že by mal prísť ale občas mám mierne pobolievanie v podbrušku. Mala ste to niektorá podobne pred zistenìm tehotenstva?

lisymbia
8. apr 2024

Mala som zápal močového mechúra, ATB a brala som blokurimu a prešlo to za pár dní. Piť veľa veľa tekutín. Mykóza je pri atb bežná a tiež časté cikanie pri zápale, nemusí mať súvis s tehotenstvom ale zadarit sa mohlo.

salamistka
8. apr 2024

Po zápale moč. mechúra ešte pár dní zvyknem cítiť štípanie počas malej potreby, niekedy ešte aj počas dobratia antibiotík, nebýva to ale zo zápalu, chodievam po dobratí ATB na kontrolné kultivácie a zvyknúť byť v poriadku...naisto viem, že zápal, teda baktérie v moči mám vtedy, keď cítim na konci močenia rezanie, bolesť...treba ísť na kontrolnú kultiváciu, aby si mala istotu, že je všetko OK...údajne aj pár dní pred menštruáciou alebo počas nej zvyknú mať ženy štípanie, ja to tak nemávam. Mykóza neštípe pri močení, ale spôsobuje diskomfort a svrbenie.

doda26
9. apr 2024

@katushka238 ja som mala pri orvom tehu zapal mocaku. S muzom sme sa prvyjrat snazili a bum do 5 dni som zistila ze mam zapal. Atb som nedostala, lebo vraj tie hodnoty bakterii boli len hranicne, ale potom do par dni som zistila ze aom tehotna. Horsie bolo, ze potom sa mi este ten zapal zopakoval v prvom trimestri este tri krat. Netusim ci to bolo kvoli tehotenstvu alebo co, ale bolo to velmi neprijemne

katushka238
autor
16. apr 2024

@doda26 Tak tiež som zistila že som tehotná 🤰

lisymbia
16. apr 2024

@katushka238 gratulujem, moje tehotenstvo začalo tak isto 😀🙈 hlavne nech je všetko ok 🙏🍀

katushka238
autor
16. apr 2024

@lisymbia Ďakujem 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre