Vysvetlenie pozitívnych tehotenských testov

kristin3558
18. mar 2021

Ahojte žienky... Mám za sebou veľmi nepríjemné dni... Snažíme sa o bábätko veď všetky to poznáte aby tá vytúžená čiarka tam bola.. Meškala mi MS 8 dní.. Chcem sa vas opýtať či máte niektorá podobnú skúsenosť... MS mala prísť 10.3. mam doma veľa testov a povedala som si a veď si ho spravím len tak zo srandy naozaj 😃 a bola tam slabá čiarka samozrejme MS neprišla a testovala som sa ďalej stále to boli slabé čiarky... v sobotu som si kúpila a urobila test ktorý ukazuje týždne .. tak som to neriešila... v utorok som si spravila test aby som si spravila termín u gynekológa opäť tam bola slabá čiarka ( tie testy som fotila teraz, tie čiarky boli ale o trošku silnejšie v ten moment kedy som si tie testy robila) tak som teda zavolala na gynekológiu dala mi termín a včera o deň na to som si išla spraviť test bol negatívny zľakla som sa a šla som na pohotovosť aby som nevedela že čo sa vlastne deje lekar bol veľmi milí ale povedal mi že tie testy vraj boli falošné nejde mi to do hlavy pretože ma strašne boleli bradavky a neskutočne svrbeli a bola som precitlivelá a ovulaciu som mala presne presne viem to lebo som to cítila a navyše som trošku špinila... a dnes MS prišla... neviem ako si to mam vysvetliť toto s tymi testami sa mi stalo prvy krat v živote... neviem baby čo si mam o tom myslieť... alebo čo sa stalo ... celkovo som už z toho veľmi smutná a častokrát si pokladám stále tu istú otázku- kedy sa to už konečne podarí? ☹️

roztlieskavacka
18. mar 2021

Biochemické .. odide s omeškanou ms

kristin3558
autor
18. mar 2021

@roztlieskavacka dakujem za odpoveď ale čo to znamena preco sa to vlastne deje ?

julka828
18. mar 2021

@kristin3558 jednoducho sa to neuchyti a pride menstruacia.biochemicke sa deju velmi casto

jaskolka
18. mar 2021

@kristin3558 biochemické tehotenstvo je vtedy, keď oplodneny zárodok sa bud uchytí zle alebo je silne poškodený, a tak si to príroda "zariadi"..mniho žien to ma, a keď netestuje, ani to nevedia, proste to berú ako meškajúcu menštruáciu.

littlebubble
18. mar 2021

Kamarátka mala pozitívny test.Na ďalší deň bol silnejší a meškala jej MS nejak 4 dni.Lekár nič nevidel a potom jej aj MS došla.Odišlo to s MS.Niekedy to žena aj vidí počas MS, že naozaj sa niečo dialo ale neuchytilo sa.

mikasz
18. mar 2021

Biochemicke tehotenstvo je naozaj pomerne caste, keby si netestovala, ani nevies, ze sa nieco deje. Je to priroda, embryo bolo slabe alebo sa zle prichytilo, tak odislo. Po ms sa mozte zacat znovu snazit.

Ak by si chcela cisto len statistiku, tak:
30 % nedojde vobec k uhniezdeniu a odch.s ms
30 % tehotenstiev končí ako biochemická gravidita (do 5.-6.tt)
10 % konci potratom
len asi 30 % gravidit konci porodom

tajly
18. mar 2021

Mne sa toto stalo minuly mesiac, testy pozitivne, ale proste sa to neudrzalo a ms prisla o 2 dni neskor... ale po biochemku je vraj vacsia sanca otehotniet 😊 drzim prsty aby to vyslo ✊, tento cyklus chodte do toho naplno 😉 nam sa to znova podarilo a teraz sa len modlim, aby to vyslo do stastneho a zdraveho konca....

kristin3558
autor
18. mar 2021

Baby dakujem vam velmi pekne za objasnenie situacie a vase odpovede 😊 @tajly dakujem dufam ze to teda vyjde 🤭 a uvidis neboj sa vyjde to urcite a za par mesiacov budete spolu uvidis! 😊❤️

julie19
18. mar 2021

@tajly
@kristin3558
Baby, niečo na tom bude ;) tiež sme po biochemickom hneď na další cyklus otehotneli a mala je zdravé úžasne babo 🙂 držím Vám obom palce... a ja som mala biochemicketake že meškalo vyše týždňa, dve čiarky silne a jasne ako facka, objednávala som sa na istotu ku gyn a potom prišla ms deň pred tým ako som mala ísť ku doktorke a ona tam už nič nevidela a ja som krvacala 14 dni v kuse 🙈 a stále som mala dve silne čiarky až pl čase zoslabli ...no ale teda ďalšia ms už neprišla a princezná je tu s nami 👨‍👩‍👧

kristin3558
autor
19. mar 2021

@julie19 och dakujem ze ste mi dali nadej vidim aspon male svetielko na konci tunela ☺️☺️ A dufam ze vsetko bude fajn 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre