Zdravim zeny. Dnes som bola u lekara, hned na mna vyskocil ze som tam skoro a ze co ked to bude mimomaternicove . Este ma ani nevysetril a uz mi tak povedal. Zacal ma vysetrovat a nic na sono nebolo vidno. Hcg dnes 3280 . Posiela ma do nemocnice. Mna nic neboli, nespinim, citim sa dobre. 5 testov stale pozitivne. Co si myslite ??
Pri HCG nad 1000 by uz malo byt na UTZ nieco vidiet minimalne gestacny vak ak teda nema sono z doby kamennej. Takze ja by som sa nebranila kontrole u ineho lekara
Ja by som do tej nemocnice išla, nech sa na to pozrú. Vidno by už malo byť niečo.
@nikus1812
Embrio musi dosiahnut urcity tyzden aby bolo vyditelne na sono a toto je vacsinou 7 tyzdnov.
Vyska HCG nie je smerodajna, lebo tato hodnota ma obrovske rozdiely.
Jedno tehotenstvo ma v 5 tyzdni vysku 100 a druhe tehotenstvo ma HCG 7000.
Tato vyska HCG neznamena ze emrio pri tom prvom tehotenstve sa vyvyja rychlejsie ako to druhe. Obe sa vyvyjaju rovnako, akurat produkuju ine mnozstvo HCG hormonu.
V ktorom si tyzdni? Kolko dni od poslednej MS?
Podla hcg sa to nedá absolutne porovnavať, pri kazdom dieťati to bolo inak, ktori si tt podľa menštruačnej kalkulacky ?
Hodnota HCG je už dosť vysoká, možno má len staré sono a je dobré, že sa dáš pozrieť na inom pracovisku. Možno by som zvážila sa dať pozrieť za poplatok v nejakom centre asistovanej reprodukcie. Tam vedia lepšie hľadať - bežne vidno okolo tej 1000, aj skôr (mne pri HCG okolo 400).
@colsami pri HCG nad cca. 1000 uz by malo byt zachytitelne ultrazvukom (tuto informaciu mi dal lekar, ked som 2x riesila podozrenie na mimo-maternicove, odbornik samozrejme nie som). Kazdopadne 3200 je vysoka hodnota a bez ohladu na gestacny tyzden, toto by uz zachytitelne byt malo. Bud ma lekar starsi pristroj alebo dobre spravil, ze ju odoslal na dalsie pracovisko.
No tak to necudo ze na sone nic nevidel, si naozaj v zaciatkoch, kedy bezne nie je vidiet. Mnohi dr vtedy ani neobjednavaju na sono, max ti vezmu krv na hcg.
@nikus1812 ja som cakala dvojicky a na zaciatku pri vysokom HCG nebolo nic vidiet. Ale pri takej hodnote by to uz mali vidiet, Este je mozne, ze to embryo ma nejake geneticke abnormality a pretoprodukuje vysoke HCG ale este je male a nie je ho vidiet. Dalsia moznost je mimomaternicove. Chod do nemocnice a tam to zistia
By raz na mna krical a uz by ma nevidel.. ved maj sebauctu, za to,ze je lekar na teba nemoze kricat. Mas pravo vybrat si lekara a isto ta niekto vezme ... ja som mala lekara vela rokov 100km daleko a co.
Aj ja sa čudujem, že prečo na seba necháš kričať. Veď trošku asertivity. Preruš ho, spýtaj sa, či je v poriadku a prečo kričí? A hlavne poobzeraj sa po inom lekárovi.
@nikus1812 pozerám, že sme termínmi úplne rovnako posledná ms 17.11. Ja som tiež bola dnes na sono ale videl už gestacny vak u teba ani to nevidel?
@maartiinaa11 no len mi povedal ze nic nevidno. Hcg 3279
@nikus1812 podla mňa len on nic nevedel nájsť..skus určite ísť niekde inde 😊 držím palce 🍀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Tak zalezi v ktorom si tyzdni, u mna v 4-5tt uz babo videl nakolko som bola na urgente s bolesťami. Ak si moc skoro tak tiez nie je kúzelník. Ale s takym pristupom by som od takeho lekara zutekala.