Všetky testy boli negatívne. Môžem byť tehotná?

kika858
16. aug 2024

Ahojte baby. Prišla som sa hlavne vyrozprávať a vypočuť si možno nejaké vaše názory, poprípade skúsenosti. Som veľký stresmen a trošku hypochonder a už pri malej zmene môjho zdravotného stavu alebo pri zvláštnej bolesti stresujem.

S priateľom sa síce o dieťa nesnažíme, nechávame to skôr na náhodu, nechránený styk mávame už 6 rokov bez tehotenstva- nikdy sa do mna nespraví. Podľa apky som mala 2.8. ovulku, čo som si nejak neodsledovala (viem, moja chyba) a mali sme v ten deň styk, opäť bez toho aby sa do mňa spravil.

Už niekoľko dní pociťujem úplne jemné bolesti pŕs na rôznych miestach. Raz to je ako pálenie, potom pichanie, bradavky mám pri stlačení asi trošku viac citlivé oproti normálu. Väčšinu dňa žiadne bolesti ale necítim.

Menzes by som mala dostať dnes, ale testy si robím už asi posledných 5 dní, keďže kvôli stresu som schopná aj nespať. Všetky testy aj dnešný boli negatívne. Nikdy však pred menzesom bolesti alebo citlivosť pŕs nemám. Vždy ma len pobolieva brucho. Ešte by možno stálo za zmienku, že menzes mávam zvyčajne 5 dní. Minulý mesiac som krvácala len 3 a veľmi slabučko (aj to som sa zľakla že čo mi je).

Nechápete to zle baby, dieťa určite chcem, ale už teraz viem že toto obdobie bude pre mna veľmi ťažké a stresujúce, preto to teraz tak prežívam a takouto ventiláciou si viem trošku uľaviť.

Budem rada za každý jeden názor a skúsenosť. Ďakujem

michaela789
16. aug 2024

Ak by bola pravda, že si ovulovala 2.8., test by ti už určite tehotenstvo ukázal.
Navyše, ten dlhodobo úspešný prerušovaný styk.... Podľa mňa je tehotenstvo nepravdepodobné.
Ak si ale naozaj takýto stresor, investuj do spoľahlivejšej metódy sledovania plodnosti ako do štatistiky v appke. Meranie BT je veľmi presné a je to zadarmo.

kika858
autor
16. aug 2024

@michaela789 Ďakujem pekne. Teraz som výnimočne pozerala do apky kedy som ovulovala, pretože to prebehlo “bez príznakov”. Vždy viem ovulku rozoznať podľa výtoku a bolesti vaječníkov. Tento mesiac som takéto príznaky nemala, preto som si ovulku neodsledovala.

michaela789
16. aug 2024

@kika858 tak možno si mala anovulačný cyklus. Alebo si jednoducho výnimočne ovuláciu necítila, ona prebehla a ty nemáš poňatie kedy. V tom prípade len čakať.

nika_val
16. aug 2024

@kika858 vieš o tom ze appka ti neurčuje kedy máš plodné dni ? Je to iba veľmi hrubý predpoklad kedy by mali byť ak by si mala ukážkový cyklus
Väčšinou žena máva ovualciu 14 deň cyklu ale môže ju mat kľudne na 5-ty deň, 20-ty deň atď proste kedykoľvek
To se ti appka niečo ukáže je je predpoklad..
Takže určite sa neriad podľa appky.

A za ďalšie prerušovaný styk - áno je tam šanca ze otehotnieš ale totálne minimálna
Véd sama si napísala ze sa nespravil do teba (ani to nerobí) tak z čoho chceš byť prosím Ťa tehotná?

kika858
autor
16. aug 2024

@nika_val jasné že mi apka neurčuje plodné dni. V predchádzajúcom komentári som povedala, že si to viem zistiť sama podľa výtoku a bolesti vaječníkov, ale keďže teraz som nemala taký typický výtok ani bolesti, tak som sa pozrela orientačne na apku, pretože väčšinou sa mi tieto príznaky s ňou zhodujú 🙂

A aj napriek tomu, že šanca na otehotnenie je minimálna, stále tam je. Preto trošku stresujem

nika_val
16. aug 2024

@kika858 ale ta šanca je hrozne malinka
Vyššie si písala ze by si aj chcela babo tak ved v tom prípade je lepšie ísť na plno
Ja na tvojom mieste by som sa určite nestresovala pretože ta šanca je naozaj extrémne malinka

kika858
autor
16. aug 2024

@nika_val ďakujem ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre