Pytam sa cisto hypoteticky, ci existuje moznost, ze lekar vie zistit tehotenstvo na prehliadke pokial zena otehotnela a je cca 4-5 DPO? Myslim len obycajnym sonom, ked prehliada maternicu, sliznicu...
určite nie, v tom čase neni vytvorený ani gestačný vačok, jedine,žeby zobrala krv a sledovala hcg
Podla mna to je velmi skoro. Mne nic nevidel este ani v case ms.
určite nie, ja som bola u Dr. 15DPO a na sóne nevidel nič.
podla mna nie mna objednali az 2 tyzdne po meskani aby sa dalo uz nieco potvrdit
nie
Mne 2x vyšiel pozit. teh. test pri meškaní a doktor ešte NEVEDEL zistiť, či som alebo nie som tehotná. Vždy ma objednal za 2 týždne a to som už rovno dostala materskú knižku 😀 😀 😀
12dpo som bola na vstupnej prehliadke v GynFiv. Robili mi všetky možné vyšetrenia aj podrobné sono a nevšimli si, že som tehotná.
rozhodne NIE - 4/5 DPO este ani nie si tehotna... este len putuje oplodnene vajicko do maternice a zacne sa uhniezdovat, to sa deje kdesi medzi 7-12 DPO (v extremnych pripadoch uz v 5-6DPO prip. az na 13-14DPO)
A az ked je poriadne uhniezdene, zacne produkovat HCG (tehotensky hormon - ludsky choriovy gonadotropin) a az ked je jeho hodnota MINIMALNE 1000 (idealne az 1500), moze lekar nieco vidiet.. Takze ist k lekarovi skor, ako 2-3tyzdne DPO nema v zasade zmysel..
Meskajuca ms je prva vec, na ktoru treba pockat, potom si urobit test a az potom, ak velmi chces, sa trepat k doktorovi.
No uplne idealne ist k nemu az v 7-8tt (pocita sa od prveho dna poslednej menstruacie, nech uz vidite aj srdiecko a nemusite tam chodit ako na klavir od 4tt kazdy tyzden, to rozhodne nikomu neprospeje 😉
je vysetrenie HCG v krvi pre potvrdenie tehotenstva bezne vysetrenie ktore urobi kazdy gynekolog?
Pochybujem. Lekar vidi tehotenstvo az ked je uhniezdene v maternici, aj to nie hned, resp. ak je seriozny nemoze povedat, ze si urcite tehotna, lebo to co vidi (vyssi sliznica...) sa da vysvetlit aj inak. Moj skusal ultrazvuk ked som bola 5tt a povedal, ze je tam dutinka, ktora naznacuje tehotenstvo, ale viac bude vidiet o dva tyzdne. A vtedy uz vedel povedat naisto, ze som tehotna. HCG tiez moze testovat az po uhniezdeni, dovtedy sa netvori. Uhniezdenie nastava tak tyzden po oplodneni, teda v 3tt. Je to este pred menstruaciou, ale domaci test este tehotenstvo vtedy nezachyti, lebo hladina hCG je nizka. Z krvi neviem, kedy je preukazatelne tehotenstvo.
Ale nesuhlasim s nazorom, ze kym nie je zarodok uhniezdeny, nie si tehotna. Jasne, ze si. Hoci niektori lekari definuju tehotenstvo az od uhniezdenia (tusim je to niekde aj oficialna definicia). Ale zarodok, a teda novy ludsky zivot, je pritomny samozrejme uz skor 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Myslim si ze nie.