Veľmi slabá druhá čiarka na teste po menzese

30. mar 2022

Ahojte, stalo sa prosím niektorej z vás niečo podobné, že ste mali na začiatku tehu menštruáciu a po nej len veľmi slabé čiarky na teste? Posledná ms bola 18.3., ovulácia 5.3. a styk 1-2 dni pred ovu, potom už nie, lebo manžel bol odcestovaný. Divné na tom je, že posledné cca 3-4 dni mi dosť nafúkli a bolia ma prsia, čo sa mi vo folikulárnej fáze nikdy nestalo, bežne až cez PMS..tak som dnes ráno spravila test a vyšla mi druhá, ale veľmi slabá čiarka. Testy som poobede zopakovala, a teda zo 4 testov, z toho 3 rôzne značky, na každom je slabučká ružová čiarka, čiže určite to nie sú kanáliky. Pred ms som testovať nestihla, keďže prišla o 2 dni skôr. Snažíme sa skoro dva roky a za ten čas som nikdy na testoch nemala ani len náznak druhej čiarky. Viem, že sú aj ženy, ktoré mali na začiatku tehu ms, mňa však znepokojuje, že na 25dpo sú tie čiarky veľmi slabé, ak by išlo o tehu. Je ešte vôbec nejaká šanca, že by napriek menštruácii a takým slabým čiarkám išlo o zdravé tehotenstvo? Mali ste to niektorá podobne? Ďakujem

amelie2017
30. mar 2022

Mne sa stalo, par dni pred ms som mala jednoznacne tehotenske priznaky. Nechutila mi kava, oblubene jedla chutili odporne, slaninu, ktoru milujem, som nemohla ani citit, a rano, ked som pripravovala svedske stoly- robila som v hoteli som sa povracala zo smradu zo syrov. Bolestive prsia, ale tak inak, nie, ako ked sa naleju pred ms, proste boleli stale. Test 2 dni pred ms vysiel negativny, ms prisla na cas, ale priznaky pretrvavali. 2 dni po skonceni som si spravila test a vysiel pozitivny. Aj digitalny mi ukazal 1-2 tyzdne. Ale okolo obeda som zacala opat mierne krvacat a bolesti brucha. Na pohotovosti mi znovu spravili test, pozitivny, aj hcg bolo okolo 200, ale skonstatovali, ze islo o biochemicke tehotenstvo. Krvacala a spinila som skoro mesiac. Test bol negativny az po vyse tyzdni. Potom odzneli aj priznaky.

autor
30. mar 2022

@amelie2017 ja som mala pred ms typické PMS príznaky, nafúknuté brucho, prsia, chute na všetko.. Ako došiel menzes, všetko aj prsia sa vrátili do normálu, preto mi nejde do hlavy, že ak by išlo o biochemické a testy ukazovali už len zostatkové hcg, prečo ma teraz 3 dni začali znova bolieť. Teraz navečer ma začalo už aj podbruško pobolievať ako keby sa mi mal menzes spustiť..zajtra ráno skúsim ešte testy a podľa výsledku kontaktujem dr.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre