V 6. týždni nie je nič vidieť na sone. Je to normálne?

mikanika
14. mar 2024

Ahojte som v 6tt, konkrétne 5+5, včera som bola u lekára, nakoľko mi vyšiel pozitívny test, ale na sone nič nevidel, len povedal, že sliznica je vysoko, a zobral krv na hcg. V utorok idem znova. Mam obavy aby to nebolo biochemické tehotenstvo, alebo nebodaj mimomaternicové. Mate niekto podobnú skúsenosť a na ďalšom sone už niečo lekár videl? Oboma som si už prešla a nechcem si tým prejsť znova. O prvé dieťatko sme sa pokúšali 3 roky, a toto je prvé tehotenstvo od narodenia synčeka.

martul
14. mar 2024

@mikanika je to úplne normálne. Mohla si mať posunutú ovulaciu, tie týždne nie sú úplne presné. U mňa to bolo vidieť a počuť v 8 týždni.

maryetta
14. mar 2024

Veru. Mozno to bolo par dni posunute. Nevies kedy presne doslo k oplodneniu. A pri utz je to kazdy den ine. Ja som preto za kazdym isla az cca v 7-8.tt.

mikanika
autor
14. mar 2024

Len som čakala, že aspoň vak už bude vidieť, ale nebolo tam nič. Snáď mate pravdu baby, dúfam, že v utorok už niečo uvidime

sofia1979
14. mar 2024

@mikanika áno je vyckaj držím palce

mikanika
autor
14. mar 2024

@sofia1979 ďakujem

domcavesel
14. mar 2024

Mne bolo 5+4 vidieť vak, nič viac, myslím že treba určite vydržať, ako sa píše vyššie, možno si mala posunutú ovu 😊

marcela199
17. mar 2024

Ja som mala tak isto, no ja som zistila ze som tehu ked som bola 3tt😂 na sone sa dlho nic neukazovalo, bola som sledovana len podla hcg ktore stupalo taka ko malo, potom som v 6tt zacala krvacat isla som na pohotovost a tam uz bol aj zltkovy vacok ale nevideli plod, o 3 dni na kontrole pri mojej gyn. Uz bol aj plod s akciou🙂 aktualne som 15tt a vyzera to tak ze som mala posunutu ovulku o 8 dni. Treba veriť že všetko bude ok🙂 prajem veľa šťastia

mikanika
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mikanika
autor
21. mar 2024

Mňa už lekár 19.3. pripravoval nato, že to bude určite klesať, že to bude biochemické tehotenstvo, lebo nič nevidí a zrazu mi sestrička volala, že sa zvýšilo hcg

mikanika
autor
21. mar 2024

@marcela199 No ja som mala pri prvom odbere 13.3. Hcg 70. Teraz v utorok 19.3. Som mala hcg 356, ale na sone nebolo vôbec nič. Teraz v utorok idem znova, posledný menzes som mala 3.2. A posledny styk kedy mohlo prísť k oplodneniu som mala 24.2., tak vôbec nechápem ci to je v poriadku, alebo mam mat obavy.

jahodka11
21. mar 2024

podla mna vydrz.... to je este skoro.... super, ze hcg stupa... 😉

mikanika
autor
21. mar 2024

Len už neviem čo si mám myslieť, ja som už po rozhovore s lekárom na prvej prehliadke bola zmierena s tým, že teda nič z toho nebude, a teraz sa bojím, že mi dali zbytočne nádeje.

sofia1979
21. mar 2024

@mikanika a testy si robíš?

mikanika
autor
21. mar 2024

@sofia1979 robila som si len 2x keď som zistila

sofia1979
21. mar 2024

@mikanika a silneju ti čiarky?

mikanika
autor
21. mar 2024

@sofia1979 spodny bol robený myslím ze 5.3. A vrchný bol robený 14.3.

marcela199
21. mar 2024

@mikanika za 9 dni by ta čiarka mala byt podla mna o dost silnejšie. Myslim že ste pisali že poslednu ms ste mali nejak zaciatkom februara ze? Tym padom by ste podla ms mali byt uz 8tt co by znamenalo ze hcg by malo byt o dost vyššie. Mne sa sone bolo vidno až ked hcg bolo nad 1000 , neviem nesom lekar ani som nevidela vaš zdravotny zaznam. Uvidite ako vam stupne dalsie hcg.
Malo by stupat kazdy druhy den dvojnasobne to znamena že ked ste boli 19teho hcg 356 tak dnes by ste uz mali mat cca 700 plus minus samozrejme. Ja som chodila na hcg kazdy druhy den. Ale tak lekar vie urcite lepsie ako ja len vravim svoju skusenosť

sofia1979
21. mar 2024

@mikanika no ten neskorší by už mal mať riadne koľajnice, bohužiaľ si myslím, že ide asi o biochemické tehu. Mrzí ma to

mikanika
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mikanika
autor
21. mar 2024

@sofia1979 tento som si spravila teraz

sofia1979
21. mar 2024

@mikanika no tu to celkom pekne vidno, ale aj tak ak ratas a teda vieš kedy bola ovu a si cca 6tt už by mala byť silnejšia. Kedy ideš na kontrolu? Vieš presne kedy si mala ovu

mikanika
autor
21. mar 2024

@sofia1979 neviem kedy som mala ovu, nesledovala som si to. V utorok idem znova

marcela199
21. mar 2024

Ja som mala takto ked som bola 2 tyzdne tehotna, respektive podla ms to uz bolo 5tt ale mala som nepravidelnu ms preto nemam ani tyzdne tehotenstva pocitane podla ms.
Vam nebolo vidno na ultrazvuku ani gestacny vačok? Alebo aspon nejaky naznak ze je to v maternici?

sofia1979
21. mar 2024

@mikanika tak držím moc palce daj vedieť uvidíme možno bola fakt neskôr ovu keď si to nesleduješ no mätie ma ten test predtým už teda by mal riadne viditeľný

mikanika
autor
21. mar 2024

@marcela199 nebolo vidieť zatiaľ nič, len povedal, že sliznica je vysoko, to bolo všetko.

mikanika
autor
21. mar 2024

@sofia1979 ďakujem, dám vedieť potom ako som dopadla, snáď to nebude nič zlé

sofia1979
21. mar 2024

@mikanika u mňa to bolo totiž takto v 6tt

sofia1979
21. mar 2024

@mikanika držím moc prsty

mikanika
autor
25. mar 2024

@sofia1979 skúšala som si každý deň spraviť test a vyzerá ze to silnie tak uvidime

sofia1979
25. mar 2024

@mikanika takto vyzerá úplne fantasticky krásne čiarky koľko ti meškajú? Gratulujem podľa tohto je to tehu 100%

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre