Utrogestan - skúsenosti

17. aug 2023

Ahojte, mám pozitívne testy, volala som dr, keďže mám za sebou biochemické a dr mi predpísal utrogestan. Prvé tehu som brala duphaston, teraz mi dal utrogestan, vkladať 1x večer. Čo čítam, tak väčšinou sa berie 2x denne. Na kontrolu mám ísť až za týždeň vo štvrtok. Skúsenosti? Dopadlo všetko ok, tie čo ste brali len jeden krát denne? Ďakujem za odpovede

surama
17. aug 2023

Brala som a pomohol. Duphaston nula bodov. Drzim prsty nech aj tebe pomoze 🙂

autor
17. aug 2023

@surama ďakujem, brala si len 1x denne?

surama
17. aug 2023

Uz si nepamatam ci 1x alebo 2x, ale ja som mala na zaciatku take spinenie s krvou a az ked mi lekar nasadil Utrogestan, tak asi za 1-2 dni to prestalo a zvysok tehotenstva sa to uz nevratilo 🙂 Ze naozaj rychly ucinok to malo.

gejb
17. aug 2023

A máš utrogestan 100 alebo 200? Lebo aj tie co píšu ze berú 2x denne môžu mať kľudne len tu 100ku.
Je to len ako podpora pre uhniezdenie, nemusíš byť úplne nadopovana aby to vyšlo. Ja tiež beriem 1x denne pred spaním.. od budúceho týždňa prechádzam dokonca na menšie dávky. Nestresovala by som sa 😉

em4life
17. aug 2023

Ja som brala 2x denne 200ku 2 cipky = 2 rano a 2 vecer. Moze to zavisiet od viacerych faktorov, preco dr.davaju rozne davkovanie.
Napr. ja som bola po potrate v 7. tyzdni a potom v 6tt, mam trochu vyssi vek a pod. Tych faktorov moze byt viacero. Brala som ho v takejto davke do cca 13tt a potom som dobrala asi 1,5 tyzdna 1x za den.

barju
17. aug 2023

Užívala som 200vku 3 krát denne a aj tak som potratila v 7.tyzdni, to ale neznamená že to bude aj tvoj prípad.

saxana000
18. aug 2023

Prvykrat pomohol slabsia davka 2x1 druhy krat konska davka 2x1 a nepomohol.. velmi zavisi od dovodu spinenia pokial je iba hormonalneho povodu tak pomoze.pokial ide o geneticku pricinu nejaku skrytu vadu telo matky samo prirodzene selektuje slabeho jedinca tam je jednoducho priroda silnejsia ako hormony..

olivia_c
10. máj 2024

Ostal mi Utrogestan 100, 25 tabliet - posuniem za lepsiu sumu. Osobne v Ba alebo postou 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre