Ukáže hCG tehotenstvo hneď na začiatku?

tina96
8. máj 2024

Ahojte chcela by som poradit hcg v krvi kedy ukaze tehotenstvo v prvom tyzdni? Na internete som citiala ze od 0 do 5 takze ked je 0 v prvom tyzdni nemoze byt tehotna?

tina96
autor
8. máj 2024

@stellarstar ďakujem ale nic z toho som nepochopila

stellarstar
8. máj 2024

@tina96 1 tt neexistuje vtedy sa len vajíčko oplodnuje spermiou. Hcg sa začne tvoriť az keď sa oplodnene vajíčko uhniezduje

domka222
8. máj 2024

@stellarstar oplodnenie vajíčka nastáva niekedy v 2-3 tt

januska12323
8. máj 2024

Prvý týždeň začína keď máš menštruáciu čiže nie je možné vtedy byť tehotná ani to zistiť.

andreatytler
8. máj 2024

@tina96 To v kolkom tyzdni tehotenstva zena je sa pocita dost nelogicky.
Nezacina sa pocitat v momente kedy sa spermia spoji s vajickom, ale v momente kedy zacne menstruacia po ktorej nastane tehotenstvo.
Ak tvoja menstruacia nastala 6 marca, skoncila okolo 11 marca a potom uz dalsia menstruacia neprisla lebo si ostala tehotna, tak tvoje tehotenstvo sa zacina pocitat od 6 marca.
Prvy tyzden tehotenstva je od 6 do 13 marca
Druhy od 13 do do 20 marca
Vajicko sa oplodnuje po ovulacii. Okolo 17-22 marca. Putuje do maternice, kde sa uhniezdi 6-8 dni po ovulacii a v momente co sa uhniezdi zacne produkovat Hcg hormon. Cize tehotenstvo sa prvy krat ukaze tak 1 den po uhniezdeni kedy je zena v 3-4 tyzdni tehotenstva.

majamat
8. máj 2024

1tt sa rata zcaitok cyklu, cize vtedy mas ms a tehu nie si.
2tt je faza predtym, nez nastane ovulacia, vtedy asi rastie sliznica maternice. neviem ci to nie je sekrecna faza,a le mozno sa mylim. neovladam tie pomenovania.
3tt na zaciatku nastane ovulka ( no prakticky moze byt aj posun, cize toto neplati pre vsetky zeny rovnako ) a realne mozes byt tehu. k opludneniu dochadza po uvolneni z vajecnika a vajicko putuje asi tyzden vajickovodom, nez sa dostane do maternice
4tt, priebehu tohoto tyzdna sa uhniezdi az tu sa zacina tvorit HCG, ktoe sa v krvi vysetruje. cize az v tomto tt je realne mozne zistit tehu z odberu krvi. musi to byt minimalne 7-10dni po ovulke.
no aj toto je individualne, ak nevies kedy bola ovulka, u kazdej zeny moze byt produkcia hormonov rozdielna. u jednej moze nastat sprudka u dalsej pozvolna. mozno su aj rozdiely v putovani a uhniezdovani vajicka.
iez styka otehotnenei z tohoto styku u 2 zien neznamena, ze ovulka prebehla v rovnaky den, u jednej to mohlo byt 2 dni pred stykom u druhej 2 dni po a preto aj v HCG budu rozdiely.

tina96
autor
8. máj 2024

Vsetkym pekne ďakujem za vsetky odpovede❤️
Uz to teraz chapem
Ja som 1.05 som mala ovulacia na druhy den som vstala tak ze ma hrozne bolelo pod bruchom ale tak inak strasne bolesti nie ako kazdy mesiac a na 2/3/4/5/6 den to bolo tak zle ze aj krize ma velmi zacali boliet dnes je uz lepsie vcera som bola u lekarky ci to nieje zapal ale nieje a tehotenstvo vraj pravdepodobne nie lebo to je na 0 ale teraz po precitani vasich komentarov to uz chapem a to nelogicke pocitanie v kolatom je žena v tyzdni je naozaj strasne nelogicke a nedava to zmysel ale konecne som sa naucila ako to cele funguje...👍😊

majamat
8. máj 2024

@tina96 ono to zas tak neogicke nie je. ako by sa inak malo pocitat? ved nie kazda vie, kedy ma ovulku. podla coho by sa urcit tt? preto sa urcuje podla ms. a potom nasledne sa upravuje podla sona na konci prveho trimestra.

tina96
autor
8. máj 2024

@majamat aha no ja sa v tom vobec nevyznam mam aplikaciu podľa tej sa riadim a vzdy ked mam mat tu ovulaciu Tak mam taky lepkavy presvitny vytok

januska12323
8. máj 2024

Je to logické, žiadny iný termín totiž nevieš zistiť len dátum poslednej ms.

andreatytler
8. máj 2024

Ak si urcujes ovulaciu len podla apky, tak to moze byt uplne posunute.
Ja som mavala ovulaciu 8-10 den od zaciatku menstruacie. Priemer je 14 den.
Urob si koncom tyzdna tehotensky test ak ta doktorka neposle na krv.
Ono sa to zda nelogicke to pocitanie ale jedinny urcity termin ktory poznas je zaciatok tvojej menstruacie a tym padom sa to musi pocitat od toho dna.

kiki68
8. máj 2024

Oni to v 12tt este urcia presne podla parametrov. A porovnaju tie dva terminy. U mna bol vacsi rozdiel ( otehotnela som den po skonceni ms) a na prvom sone to hned ten tyzden bolo vacsie cele. V 12tt sa to dalo na poriadok tie terminy.

majamat
8. máj 2024

@kiki68 napadlo mi, ci by nestacilo urcit TP len na kinci 1 trimestra, ale pokial ho neurcia uz podla ms, potom nevedia kedy je koniec prveho TP 😀 cize aj tka musia TP urcit hned na zaciatku a potom poposuvat ako aj u teba.

majamat
8. máj 2024

@tina96 no veru, apka ukazuje stadrat´d, ale vela zien funguje mimo standrard.

tina96
autor
8. máj 2024

@majamat Tak ako inak sa da este zistit kedy prebehne ovulacia ked nie cez apku? Ovulacne testy?

andreatytler
9. máj 2024

@tina96 Ano, ovulacne testy su jeden sposob. Potom meranie bazalnej teploty, sledovanie krcka maternice, hlienu (co uz robis) a uz sa nepamatam ake este dalsie. Ale toto vsetko su len orientacne metody. U niekoho stale neukazuju pravdivo.
S najvacsou urcitostou sa to da zistit tak ze ti beru krv kazde 2 dni zacinajuc od 8 dna cyklu a z krvi vedia presne urcit hladinu Luteinizing hormonu. Tento drasticky stupne okolo 14 dna cyklu a sposobi ovulaciu priblizne 12 hodin neskor a na ultrazvuku vidia prasknuty folikul.

tina96
autor
9. máj 2024

@andreatytler ďakujem za vysvetlenie🍀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre