Udrží sa?

queeny
17. jún 2024

Niekto s podobnym problemom na sharovanie a vzajomnu podporu? 🙂

Podla cyklu a pozitivnych testoch som v 5tt. Vzhladom na nasledovne, sa do velkej miery obavam, ze sa plod neudrzi.
Mam 35+, jedno biochemicke teho za sebou, myomi v maternici, bolesti v podbrusku posledne 3 dni, spinenie (trochu aj krv).
Dnes som bola na gyn, krv + sono. Lekarka na sono este nic nevidela lebo je to velmi skoro, povedala, ze momentalne sa neda potvrdit nic, mozno je to stale iba uhniezdovanie, bolesti mozno sposobene myommi ale mozno je to aj zaciatok- ze plod odchadza.
V porovnani s minulym biochem som uz dalej a mam aj ine pocity (sem tam je mi trochu nevolno, musim chodit pomalsie (prechadzky).
Dala mi progestenalle (na podporu udrzania).
Akakolvek rada vitana 🙂 alebo ak ste v podobnej situacii napiste

mimuska328
17. jún 2024

@queeny od začiatku som mala špinenie a krvacanie. Tiez som v 7tt plakala ze som potratila a babo sa udržalo. Od vtedy myslim len pozitívne a som v 15tt. Úrcite sa babo udrží len musíš myslieť pozitívne a oddychovať.

cookie29
17. jún 2024

bohuzial nikto nema vestecku gulu a tehotenstvo po strate je na psychiatriu. Moj osobny priklad, bola som na kontrole v 10tt vsetko bolo perfektne. Proste tabulkove ukazkove tehotenstvo. Do 5 hodin po kontrole som potratila. Nikto nevie preco. A ine tehu, krvacala som ak niagarske vodopady. Nie spinenie. Krvacanie. Na kontroly som chodila kazde 2 dni, zakazdym pripravena na ten najhorsi ortiel, ak sa na to pripravit da. Drobec beha vedla mna. Drzim palce.

queeny
autor
17. jún 2024

@mimuska328 to sa dobre pocuva/cita 🙂. Mala si aj bolesti? A dali ti aj lieky na udrzanie?

queeny
autor
17. jún 2024

@cookie29 zivot je naozaj nevyspytatelny. Dakujem!

mimuska328
17. jún 2024

@queeny áno bolesti preto som si myslela ze som potratila. Už som mala 2x MA tak preto. Ale mne nešlo do hlavy ze ako som si dala ascorutin tak to prešlo a predtým mi to krvacanie a špinenie nezastavilo. Ja beriem utrogestan a clexane a údajne to bolo z toho clexanu. Od začiatku ale mam kludovy režim a zákaz sexu. Predtým keď som potratila som prvý krát začala splniť a druhy krát som musela ísť na kyret a vtedy som nemala žiadne problémy takže je to buď alebo

rosavia
17. jún 2024

@queeny Nikto nevie, co bude, ale snaz sa mysliet pozitivne. Drzim palce.

andrea2323
17. jún 2024

To je už len na delení vajíčka, na genetike v podstate na prírode 🙂 ja som mala dvakrát bolesti, pichanie jeden krát bolo MA nevyvíjalo sa, druhýkrát sa udržalo, takže ťažko povedať, len čas ukáže ☺️ držím palce ☘️

sella38
17. jún 2024

Spinila som (krvavo) od 7tt do 12tt. Potom som v 20tt masivne krvacala (odlucil sa mi kusok placenty). V 36tt som opat masivne krvacala. A moj milacik ma aktualne 11 rokov a je to ten najuzasnejsi chlapec na svete 🙂 Drzim palce!

queeny
autor
18. jún 2024

@andrea2323 prepac, niesom uplne zvyknuta na tieto skratky..MA znamena potrat? A mozem sa opytat kolko si mala vtedy rokov?

andrea2323
18. jún 2024

@queeny prepáč, áno.. je to keď sa jednoducho plod prestane vyvíjať a že prestane rásť sa zistí na sone, žena nekrváca, nevie. Je to skratka od missed abortion (zamlčaný potrat). Potom už je to na tele a samozrejme rozhodnutí lekárov a ženy ako ďalej, či zákrok alebo čakať na vyčistenie.

Ja som mala 33, keď neúspešne a 34 úspešne 🙂 a to pichanie som mala vždy rovnaké, bola to asi známka, že sa tam niečo deje, len teda ten ďalší priebeh bol iný a to už som nevedela nijak rozoznať.. aj špinenie som mala obidvakrát, to bolo asi uhniezďovanie. Ale už vtedy mi doktor povedal, že nech sa nestresujem, že veľmi veľa tehotenstiev končí takto na začiatku, že je to v podstate “normálne”. A že môžeme skúšať ďalej a presne tak aj bolo ☺️

queeny
autor
18. jún 2024

No, hcg vysledok 135 (koniec 5tt)... Dost nizke, brucho ma boli cely den, spinenie preslo skor do krvacania (pri utrierani). Kontrolu mam az o tyzden pondelok - toto bude dlhe cakanie. Dakujem za vase reakcie, inak by som si bola uz ista ze plod odchadza (aj ked prvykrat moje biochem malo iny priebeh), teraz je tam stale malinka nadej ;)

catcat1
13. aug 2024

@queeny a ako si nakoniec dopadla?

queeny
autor
13. aug 2024

@catcat1 nakoniec to bolo mimomaternicove teho!! :(

catcat1
14. aug 2024

@queeny dakujem, to mi je luto☹

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre