Ahojte žienky,
Tento rok som mala 3x biochemicke tehotenstvo, priebeh takmer totozny 1- 2 dni pred MS pozitivne testy, o dalsi den test resp ciarku uz slabla a o 2 az 3 dni som nasledne MS dostala , MS mi vzdy par dni meskala. minuly rok som kvoli modrinam absolvovala aj vysetrenie u hematologicky kde mi robila aj nejake DNA testy a vyslo z toho ze mam trombofilnu mutaciu faktor V Leiden heterozygot. Ked som mala 1 a 2 bio tak som si povedala, ze OK jednoducho nebol plod v poriadku ale uz toto posledne pred 2 tyzdnami ma dostalo. Tak si vsetko spajam akosi... U hematologicky som bola naposledy v maji na prehliadke mam chodit raz do roka iba mi povedala ze ked budem tehotna mam prist, ale ja skor o to pridem ako vobec stihnem k lekarke dojst. Pisala som jej aj email ci to moze mat suvis zatial sa neozvala. Kvoli cyste na stitnej zlaze som pred 3 tyzdnami absolvovala biopsiu a porobili mi aj ine vysetrenia na vysledky cakam....prosim dievcata stretli ste sa s tym, myslim s tym faktorom V Leiden ? Co mozem spravit, uz som zufala :( velmi pekne dakujem
Ahoj, zaujimave ze sa ti ukaze pozitivny test pred menzesom? Si si tym ista? Test sa ma robit az ked meska aspon 1-2dni. Ja mam tu istu mutaciu a normalne som
dva krat otehotnela. Pichat fraxiparine som si zacala az tak dva tyzdne po pozitivnom teste. Vzdy vsetko ok. ale teda ja som si nerobievala testy predtym ako mi meskala ms a to vacsina zien asi ani nerobi a teda kazda moze mat niekolko takychto tehu a v zivote sa o tom nedozvie 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️ Doktori predpisuju lieky na riedenie az po potvrdeni tehu. Ale mozno by ti dala preventivne aj popredu ale myslim ze ta skor vysmeje ze si robis testy pred meskanim MS.
@alexandrahaspi robila som si 1 den pred MS aj v den kedy mi MS mala prist ale neprisla aj dalsi den aj dalsi...MS mi vzdy aj meskala , par dni ale meskala a testovala som sa aj vtedy , pri poslednom som mala 2 krasne kolajnice den pred ocakavanou MS ktoru som ani nedostala ale postupne z dna na den ciarka slabla az bol test uplne negativny a v ten den som aj MS dostala takze ano som si 100000000000000000% ista ze testy boli pozitivne, boli to pekne ciarky ziadny duchovia....
@alexandrahaspi ja som si robila tehu testy aj v dni ked mi MS uz meskala a boli pozitivne
@petrina18 musis to povedat bud gyn alebo hemato a vybavit si to. Ze chces si to pichat uz skor… ked tak chod k sukromnemu. Ti spravia co budes chciet. Odporucam napr Koch. Ale napr moja hemato mi minule vravela ze uz sa upusta od predpisovania fraxiku preventivne. 🤷♀️🤷♀️ Asi zalezi aj od hemato. Mne pred rokmi tiez jedna nechcela dat, ze az ked su potraty. Hovorim prosim? Viem ze mam mutaciu, zvysene riziko a mam cakat kym potratim? Tak som isla k inej. Ta predpisala hned.
@petrina18 len potvrdzujem to, co pisali dievcata vyssie. Ma to suvis a bohuzial, tie 3 tehotenstva s najvacsou pravdepodobnostou skoncili prave pre to, ze si nepichala fraxiparin.
To by ale hematologicke malo byt jasne, konzultujes s nou tieto veci? Zda sa mi, ze nie, zahod vyhovorky (ta ta nevezme skor, ten ti nepredpise, hento sa neda, toto sa neda...) a konaj. Hned ako bude najblizsi tehotensky test pozitivny, volaj, 0,3ml preventivne ti predpise hemato aj po telefone, pripadne gynekolog, a mozes cakat na oficialny termin u hemato na aktualne vysledky a ich vyhodnottenie a nastavenie realnej liecby. Aj ked mna vzala vzdy obratom okamzite, aj hematologicka aj gynekolog. Jedine co som pre to urobila bolo, ze som sa ozvala.
Ked sa neozves, dopadne to rovnako. Velmi vela v tomto pripade mas vo svojich rukach, tak tu moc vyuzi ❤️
@danko85 ahoj nespôsobuje ti anopyrin krvácanie mimo cyklu ..ja mám mutáciu GP IIIa heterozygot a Pai-4 heterozygot a jedna hematologicka povedala že anopyrin budem brať druhá injekcie ..len ja keď som mala anopyrin od ovulácie tak hneď do pár dní spinenie ktoré trvalo až do menštruacie ..( a bolo to z anopyrinu mala som ho viac cyklov)
@petrina18 ja som mala 3biochemicke tiez...pricom hematologia je ok, iba bezne mutacie ake ma vacsina populacie. Tir biochemicke su najskor sposobene genetickou vadou embrya,na vine moze byt aj zly spermiogram partnera napriklad alebo ak mas vyssi vek, tak nizsia kvalita vajicok... doporucujem Vam ist do CAR...vgsetria ozaj ze vsetko a hlavne spermiogram partnera. Vela ludi ma faktor V Leiden a ani od tom nevir, potraty s tym suvisiace nastavaju az vo vyssich stadiach,vacsinou. Mozes este skusit cez obvodneho lekara si dat predpisat fraxiparin..a ak nezaberie,necakat s navstevou CAR. Vela zdaru🙏🙏🙏🙏
@miskamicha dakujem pekne ❤️
Presne ako pise @miskamicha, absolutne to nemusi mat suvis s tvojou mutaciou, moze tam byt uplne iny problem, zly spermiogram, zla kvalita vajicok, imunologicky ci geneticky problem...
Ano, urcite to treba konzultovat s hematologickou, ale brat dlhodobo len preventivne lieky na riedenie krvi, tiez nie je uplne ok.
Zial biochemicke tehu je pomerne bezne aj u uplne zdravych parov.
30% tehotenstiev odide s beznou ms, ze ti 1-2dni meska, keby si netestovala, tak ani nevies a dalsich 30% konci ako biochemicke tehu do 5-6tt, moze za to najcastejsie zla kvalita embrya, zle uhniezdenie ci iny problem.
Takze moja rada konzultuj to s hem a urcite sa dajte dorobit aj zvysne vysetrenia, drzim palce
@natalia137 ascorutin uzivam dlhodobo to mi dala hematologicka kvoli tym modrinam
@dejna_ ahojky, vôbec nie, ja ho mam nasadený nie kvôli tehu ale celkovo, každe dva roky kontrola a podla toho užívam anopyrin, mala som obdeň, teraz sa mi výsledky zhoršili tak od júna zas každý deň, akurát teraz som tehu, 27.9 prvá kontrola a potom sa objednávam na hemo že či injekcie alebo stačí anopyrin.... My mame toto svinstvo (syndróm lepivych dosticiek a mutáciu V5 leiden) dedičné z babkynejj strany, sme 4 baby (ja segra a sesterky) a všetky to máme.
Ja mám tiež FV heterozygot , vie to aj gyn aj hematologicka a vôbec mi nedali hned fraxik.. gyn pomaly že stačí aj v 12 ale sla som nejak 6 k hem a povedala že po ďalšej kontrole od gyn keď bude potvrdené srdiečko , čiže nejak v 9tt mi dala.. a neviem ako ostatným ale mne to teda cez telefon nepredpise, musím si ísť pre papierový recept .. ale podľa môjho usudku táto mutácia spôsobuje vyššie riziko zrazenin ,v tehotenstve teda v pup.šnúre ktorá v 4tt určite nieje čiže neviem či zrovna toto možno byt dôvodom že sa ti zárodok neudrží .. ale možno sa mýlim … dokonca niektorí hematologovia pri tejto mutácii u mladých zdravých ľudí resp žien ani fraxik nedavaju
@bejba18 dakujem, presne toto ma zaujimalo ci moze mat vpliv hned na zaciatku tehotenstva lebo som sa docitala ze aj vo vyssom stadiu , preto moja otazka :Urcite ale budem dalej riesit s hematologickou a gynekologom ale pockam aj na vysledky stitnej zlazy a potom postupne asi budem musiet absolvovat aj ine vysetrenia :(
@alexandrahaspi ja len ze ma lekarka vobec nevysmiala a hned zajtra idem opat na odbery a nastavime si strategiu loecby hned ked budem mat pozitivny tehu test nie potvrdene tehotenstvo pd lekara....
@niky_d ahoj tak ja som v aprili otehotnela ale nakoniec mi leiden nerobil problem ale na repro imunologii zistili nejake problemy chodila som na infuzie intralipidov hned ako som mala pozitivny test som si pichala fraxirapin a vlakadala progesteron no zial v 8tt som spontanne potratila, odvtedy sa nam nedari cize uz sme isli na kliniku kde mi teraz zistili ze mam vysoky prolaktin takze ma caka endokrinologicka momentalne mam od potratu rozhadzany cyklus a neovolujem kvoli prolaktinu takze este to mam na dlho....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@petrina18 ahoj, má to súvis. Sestra ma V5 leiden a 2 x potratila, pri ďalších dvoch tehu hneď od pozit testu pichala injekcie až do konca tehu. Ja mám slabšiu formu syndróm lepivych doštičiek a mam užívať anopyrin, prvý syn hneď anopiryn,L a všetko ôk, ďalšie tehu bez neho a v 5 TT samovoľny potrat a teraz ako užívam pravidelne a poctivo každý deň anopyrin na riedenie krvy tak teraz začiatok tehu super úplne a dúfam ze to tak bude pokračovať. Ja byť Vami, pýtam asi lieky, buď injekcie alebo tabletky.