Tehotensvo po zamĺknutom potrate

12. aug 2023

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na tehotensvo po missed abort.V máji na kontrole sa bohužiaľ zistilo, že bábätku v 10.týždni nebije srdiečko ( plod odpovedal veľkosťou 8tt) a poslali ma ďalší deň na kyretáž.Príčina sa nezistila, vraj sa to stáva často.Bolo to bez ďalších komplikácií a maternica sa pekne zahojila, lekár odporučil počkať 3 -4 cykly.Pila som alchemilku a brala femibion 1.No zistila som , že som opäť tehotná po 2 cykloch.Mám rovnaké bolesti podbruška ako v pri prvom tehotenstve aj únavu.Len testy vychádzajú slabšie ako vtedy.Je možné, že aj tak sa jedná o normálne tehotensvo a nie o biochemické/ mimomaternicové? Menštruácia mi dnes mešká 6ty deň a na fotke je test spred hodiny.Na prvé vyšetrenie ma objednali 31.8, to budem cca 8 týždeň.Má z vás niekto skúsenosť s podobným scenárom a dopadlo druhé tehotensvo dobre? Ďakujem

gabriela2952
12. aug 2023

No podľa mňa je to dosť jasná čiarka. Skus si kúpiť ešte digi clearblue

autor
12. aug 2023

@gabriela2952 v pondelok ho budem mať, keď mi meškala menštruácia druhý deň, spravila som si klasický clearblue a takto to ukázalo

gabriela2952
12. aug 2023

Možno si mala neskôr ovulaciu, ja si myslím ze to vyzerá super 👍👍 veľa šťastia prajem

autor
12. aug 2023

@gabriela2952 ďakujem, snáď tentokrát to dopadne dobre❤️

zuzkaa1991
12. aug 2023

Ja.som.mala MA v 12tt a všetko ok druhe tehu tiez som.sa bala bolo mi zle cele.tehu a dokonca bolesti som.mala cele.tehu co.som.prisla neskor ze kontrakcie som.mala cele.tehu ale zas.porod bol fakt bez bolesti 😇co si pamätám len mysliet pozitivne a viac sa šetriť

autor
12. aug 2023

@zuzkaa1991 Ďakujem za povzbudenie🙂 ja okrem bolestí podbruška ako pri menštruácii a únavy nemám iné ťažkosti, ani mi zle nie je.Tak som si myslela, že to je zlé znamenie , no doktor mi to vyvrátil pri prvom tehotenstve.
@zuzkaa1991

yoxinka
12. aug 2023

Moje prvé tehotenstvo skončilo MA. Zistilo sa to
V cca 12. týždni. Potom som bola 3x tehotná, mám tri deti, žiadne problémy ani komplikácie. Osobne poznám viac žien, ktoré buď spontánne potratili alebo MA ako tých, ktoré toto nikdy nezažili. Je to veľmi bežná vec, čím nechcem zľahčovať tvoju situáciu, ale je to proste tak. Kamošky po MA/spontánnom potrate majú jedno, dve, tri, štri, jedna dokonca 5 detí. Všetko bolo potom OK.

lucka010522
12. aug 2023

Držím ti palce, pekná čiarka podľa mňa. Tiež som po MA a bud. mesiac sa chceme začať snažiť 🙂🙏🏼.

autor
12. aug 2023

@yoxinka ďakujem🙂 Kým som to sama nezažila a nečítala som o tejto problematike, tiež som netušila ako často sa to ženám prihodí, len o tom nehovoria. Celú dvojtýždňovú PN ku som preplakala a cítila som sa mizerne, prečo mne sa to muselo stať, no tá bolesť postupne prešla.Verím , že teraz to bude iné, aj keď obavy mám, snažím sa myslieť pozitívne;)

autor
12. aug 2023

@lucka010522 ďakujem 😊 Držím palce, nech sa podarí! Lekár neodporúčal nejaké testy? Nám hematologické, aj som objednaná na september.

lucka010522
12. aug 2023

Ďakujem🫶🏼. Mne tiež hematologicke. Mna objednali až na november 😤. Chcem si dať ešte tento mesiac vyšetriť štítnu žľazu. Gynekológ mi hovoril, že ak by som ostala tehotná, dostala by som preventívne niečo na riedenie krvi. Tebe nespomínal ako by to bolo keby si otehotnela ešte pred tým vyšetrením? Ja som tu na konikovi čítala že niektoré baby dostali na riedenie krvi tiež preventívne.

autor
12. aug 2023

@lucka010522 spomínal tiež fraxiparine, ale, že dávkovanie určí podľa vyšetrení, no ale stalo sa a som tehotná skôr.Keď som sa objednávala teraz na vyšetrenie, povedal, že niečo vymyslí kým budeme mať výsledky v septembri.

zuzkaa1991
12. aug 2023

Tak pri prvom tehumi bolo zle aj prsia ma boleli velmi potom to preslo a náhodou v 12tt mi spravila usg kvoli ukonceniu pn kvoli svadbe a bolo MA pri druhom viem ze nonstop zle mi bolo takze vela stastia ;)

lucka010522
12. aug 2023

Mohla by si, prosím, potom dať vedieť, či ti niečo preventívne nasadil alebo tak?🙏🏼 Mna jedine čo odrádzalo od toho pokúšať sa o babo je, že nebudem mat ešte tie hematologicke testy a vôbec som nevedela , že ako by to potom teda bolo, keby sa podarilo.

autor
12. aug 2023

@lucka010522 pravdaže, po 31.8 napíšem ako to dopadlo, snáď nebudem ľutovať, že sme si nedali väčší pozor do toho septembra.

lucka010522
12. aug 2023

Ďakujem, budem ti držať palce a určite bude všetko dobre 🙂

autor
12. aug 2023

@lucka010522 ďakujem🙂 držím palce aj tebe

marzii35
12. aug 2023

@zuzkaa1991 prepáč zaujalo ma pôrod bol bez bolesti? Toto som este v zivote nepocula aby niekto povedal 🙈

naatty10
12. aug 2023

Ahoj u mna kyret 12tt v aprili pred pár dňami som zistila že som tehu... v pistok som bola u doktora ktorý z krvy tehotenstvo potvrdil ale nič nebolo ešte vidieť… strašne sa bojím … podobne mam bolesti pod bruska čo som v tom prvom tehu nemala vôbec… držím place 😍😇

zuzkaa1991
12. aug 2023

@marzii35 noo zo mna sa smeju ze som si vytrpela cele tehu ;) nemozem povedat ze uplne bolesti viem ze nejaka stara sestra ze co predychavam ked nemam kontrakcie nakoniec nestihali tak som sa otvarala..ja fakt taky divny pocit som pocitovala ked som sa otvarala ale nic strasne a to som.sa bala ze ake bolesti ma cakaju.....teraz.pri MS mam silnesie bolesti ;)

autor
12. aug 2023

@naatty10 a nič nechcel predpisovať? Utrogestan, fraxiparine? Bola si na testoch? Prepáč za otázky, ale zaujíma ma ako postupujú rôzni lekári po jednom potrate.

yoxinka
12. aug 2023

Mne hovoril lekár, že po jednom potrate sa nerobí nič špeciálne ani nijaké špeci opatrenia ani vyšetrenia. Pri druhom tehotenstve mi dal nejaké hormóny, už neviem čo, na udržanie tehotentsva. Kamoška zažila potraty tri a jedno tehotenstvo dopadlo veľmi zle, tam už bolo všetko, genetika, hematológia, rôzne vyšetrenia. Zistili jej problémy so zrážanlivosťou, jedno tehotenstvo si celé pichala fraxiparin. Tam to bolo nejako blbo vedené lekárkou, lebo kočka skoro zomrela týždeň po pôrode na pľúcnu embóliu. Ale nakoniec všetko dopadlo ok, má dve deti, ale ďalšie tehotenstvo ke pre ňu životohrozujúci stav, takže už viac detí mať nebude. Takže … tie príbehy sú rôzne.

floki1994
12. aug 2023

Ja som mala MA v 19tt...po 2 cykloch opat tehu a uz mame doma 9 tyzdnove mimčo 🙂 ono sa to naozaj stava...ak byvsa to opakovalo potom sa robia vysetrenia ale treba verit ze to bude ok ;)

floki1994
12. aug 2023

Este dodam cele tehu som bola na clexane injekciach ;)

autor
12. aug 2023

@floki1994 tak to je super, že ti bolo dopriate v tak krátkom čase ďalšie bábätko a zdravé🙂 ach, veľmi si prajem, aby aj mne toto tehotenstvo vydržalo do konca.Aj keď pravdupovediac sa bojím či pri prvej kontrole bude všetko tak ako má byť.Najviac mi je divné , že nemám žiadne tehotenské ťažkosti okrem tej miernej bolesti v podbrušku.Či to nie je nízkou hladinou hcg.Vždy tu čítam ako majú iné ženy nevoľnosti a bolesti pŕs.

smajliica
12. aug 2023

Ja som mala MA, zistili sme to v 13 týždni. Druhé tehu o nejakých 5-6 týždňov, hneď po prvej MS. Lieky žiadne, príznaky žiadne, zle mi bolo presne 2 krát za celé tehotenstvo. Malá má rok a pol 🙂 držím palce.
A čiarku som mala približne rovnakú ako ty, malá bola týždeň pozadu, aj termín mi o týždeň posunuli. Asi som mala posunutú ovuláciu.

naatty10
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
naatty10
12. aug 2023

Zatiaľ nie potom prvom sme sa bavili o fraxipariine..ale zažil nič … poslala ma na hematologiu kde bolo všetko Ok… nepredpisal nič asi zatiaľ preto že nebolo nič vidieť tak uvidíme 😇 dúfam že bude všetko Ok veľmi sa bojím ale modlim sa aby nám to teraz už vyšlo …v pohode kľudne nápis aj správu mozme podebatit 😇

floki1994
12. aug 2023

Nemusi ti byt nic...mne pri tom prvom tehu byvalo extremne zle...pri druhom absolutne nic, citila som sa fit a ziadne priznaky...bat sa budes cele tehu to som sa aj ja po takej skusenosti...ale je to nieco co neovplyvnis a nic viac ako verit nedokazes urobit...bude dobre 🙂

eva923
21. aug 2023

Ahoj,podľa mňa pekná čiarka.ja som presne mala MA v 10.tyzdni s tým ze v 8tt údajne prestalo bit srdiečko. Presne som potom mala femibion 1 a pila alchemilku. Po 3 cykloch som otehotnela a teraz som už v 29.tt. veľmi Ti držím palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre