Tehotenstvo vo Francúzsku

sudabe
7. okt 2017

Ahojte potrebujem poradit ako to funguje vo francuzsku ked som tehotna. Zaujima ma ci budem dostavat rovnaku matersku ked som nerobila a ako dlho aj kolko. Kolko je porodne aj rodinne. Dakujem

trdelnik234
7. okt 2017

@sudabe
Ahoj,napis mi IP.Z toho,co si tu uviedla sa velmi poradit neda.Pozri si na stranke cafu,mas tam vsetko.Vseobecne vsak plati,ze ak si nepracovala,narok nemas.A aj keby si mala,tak materska je platena iba 16 tyzdnov po porode,pokial sa jedna o 1. alebo 2.dieta.Potom je conge parentale ale iba 6 mesiacov ak ide o prve dieta,dostanes nejakych smiesnych 400 eur prvych 6 mesiacov a potom nic.

trdelnik234
7. okt 2017

Porodne sa vyplaca podla prijmu,nie pausalne ako na Sk.Musis podat ziadost a dolozir danove priznanie.Na nete mas kalkulacku,takze si to mozes vyratat,ci mas narok alebo nie.Ste posudzovani ako rodina teda ako foyer fiscal? A manzel je teda tiez cudzinec,ze ta neodkazal na stranku cafu?Pogoogli a najdes vsetky info.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre