Tehotenstvo verzus PMS

8. máj 2023

Ahojte. Mám týždeň pred MS. Nikdy som to nemala, no aktuálne zažívam buď šialene PMS alebo príznaky tehotenstva. Mám veľmi citlivé prsia, bolestivé na dotyk, páli ma strašne záha, únava, som podráždená a mám návaly tepla/zimy. Test i zatiaľ robiť nebudem, keďže mám ešte len týždeň po ovu, ale toto čo sa mi deje som fakt ešte nezažila. Čo si o tom myslite ? Je to skoro na príznaky tohto typu?

majamat
8. máj 2023

myslim si, ze je to bud tehu, alebo PMS 😉

tazko povedat, co to bude. chce to len cas a potom zistis, cim to bolo.
no tyzden pred ms pri tehu vacsinou priznaky nebyvaju, to je este skoro. su zeny,c o mali proiznaky skoro, mohla aj ovulka skor prebehnut. no aj tak, podla toho,a ko to opisujes je to moc intenzivne na tehu v takto skorom stadiu.
no drzim palce.

autor
8. máj 2023

@majamat hejhej, uvidime, asi si ani nebudem robiť test, keďže neviem kedy presne som mohla mat ovulaciu, nesledovala som si to, len som sa pozerala do kalendára kde mi ukázalo že 1.5 ju mám čo bol až 17 deň cyklu a cyklus mám cca 30 dnovy. Len som nikdy takéto PMS nemala, preto ma to desí🫣

majamat
8. máj 2023

no vsetko je raz 1x.
ja mam uz dost rokov a teda obdobia pred ms som mala fakt rozne a moze to byt vlemi pestre. to ze si neico nemala, neznamena, ze raz mat nemusis. a teda obzvlast ak sa to tyka hormonov. cyklus u zien sa meni a je lahko hocicim ovplyvnitelny.

majamat
8. máj 2023

no ak chces byt tehu, tak sa snad podarilo. testuj, ked ked ti bude ms meskat. ak by si mala skoru ovulku, uz v den kedy ti ma prist ms, bude test pozitivny.
a kalendar neukazuje presne. to je len predpoklad. vychadza z priemeru., no mnohe zeny maju ovulku inokedy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre