Tehotenstvo po 2 tabletkách PO

5. jún 2023

Ahojte, už som to tu raz písala. S priateľom sa nám roztrhol kondóm kedže bol začiatok plodných dní tak som užila do 14 hodín tabletku PO. Po chvíli som trochu vracala a v návode je napísané že ak sa objaví vracanie do 3 hodín treba užiť druhú tabletku. Tak som na druhý deň užila ešte jednu. Neviem koľko z tej prvej tabletky zostalo vo mne možno aj celá. Takže rátam s možnosťou že som užila 2 tabletky PO. Lenže aj napriek tomu som tehotná. Preto sa chcem spýtať tých, ktoré užili tabletku PO (nvm či sa nájde aj niekto kto užil možno 2 ako ja) ako Vám prebiehalo tehotenstvo. Či sa Vám narodilo zdravé dieťa. Čítala som aj to že všetko dopadlo v poriadku ale aj že to dopadlo zle. Preto teraz stresujem. Ďakujem za odpovede

jana0215
5. jún 2023

Ahoj. Síce skúsenosti nemám, ale čo som čítala čo tu niektoré baby v minulosti písali, buď plod odumrel pomerne skoro, alebo mali ok tehotenstvo bez problémov. Väčšina spadala do tej druhej kategórie. Máš tehotenstvo potvrdené aj gynekológom? V koľko týždni si?

alenah31
5. jún 2023

tabletka PO - napr. escapelle obsahuje syntetický hormón, ktorý má podobný účinok ako progesterón, odďaľuje ovuláciu a zahusťuje hlien v krčku maternice, čím bráni prieniku spermií cez krčok. Nedokáže mať žiadny účinok, pokiaľ už k otehotneniu došlo, takže nespôsobuje potrat ani nenarúša už existujúce tehotenstvo.

jana0215
5. jún 2023

@alenah31 tiež si myslím, že tie zamlčané potraty po tej tabletke boli v rámci bežných štatistík, nie kvôli tej tabletke. Len baby si to dávajú do súvisu. 🙂

mima1608
5. jún 2023

Tabletka po nie je potratová tabletka, takže vplyv na dieťatko by mať nemala pokiaľ viem.

kr058
5. jún 2023

V takomto skorom štádiu, dieťa ešte nie je uhniezdené, takže neprijíma z krvi matky nič. Tabletka po na neho vplyv nemala, ale samozrejme, tehotenstvo môže skončiť dobre aj zle. K prirodzeným potratom dochádza pomerne dosť často, ale v tomto prípade sa nemusíte obávať, že by tieto tabletky naň mali vplyv.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre