Tehotenstvo - netehotenstvo

lusyyy36
20. jún 2022

Ahojte, uz som tu viackrat pisala, ze som tehotna (aj keď normalne tehotenstvo ti na 100% nieje). Ale stále nevidia kde by mohol byť plod, hcg mi stúpa a klesá, dnes, v 6+3 len 910. A teda videlo ma uz asi 8 doktorov, nikto nikde nič nevidí, nemám bolesti, len slabé tmavohnedé krvácanie. V piatok mi chceli uz dat injekciu metotrexat, ale stále čakajú a chcú to kontrolovat, co na jednej strane je fajn, lebo ani ja ju moc nechcem, ale na druhej strane sa bojím,čo bude, nechcem aby mi museli vziať vajecnik.
Mali ste niektorá mimomaternicove tehotenstvo s takýmto záhadným priebehom?

janetinka27
20. jún 2022

ahoj a v akej si krajine?

lusyyy36
autor
20. jún 2022

@janetinka27 v rakusku...prečo?

janetinka27
20. jún 2022

@lusyyy36 tak myslim, ze je to dost dolezite, ked sa pytas na skusenosti, lebo tu by mozno postupovali lekari inak. a ak je to mimomaternicove, tak by ta objednali na zakrok a necakali na prasknutie vajecnika

lusyyy36
autor
20. jún 2022

@janetinka27 ja sa pýtam, či nema niekto podobne skúsenosti. Mne dr povedala, ze co oni nevedia co by mi operovali keď nikde nič nieje vidno

sendy1993
20. jún 2022

Aj ja som raz tak mala hcg stupalo klesalo ako na hojdacke max hcg som ale mala okolo 400..potom to zacalo klesat..pri 1000 by uz malo byt vidno na sone..a mas aj nejake bolesti alebo spinenie??

7lenka11
20. jún 2022

moja kamoška rieši niečo podobné.. v 6+2tt nevidia nič na sone, hoci podľa krvi je tehotná.. teraz ju budú sledovať ešte týždeň, či sa plod objaví, resp. zachytia akciu srdca.. ak nie, tak zrejme ide o biochemické tehotenstvo

lusyyy36
autor
20. jún 2022

@sendy1993 mam spinenie(ľahké krvacanie) uz 12 dni

lusyyy36
autor
20. jún 2022

@7lenka11 no mne nemaju ani akú akciu zachytiť, ja nemám nič, ani plod, ani gestacny vak, vôbec nic

tajly
20. jún 2022

Minuly rok som to mala podobne, tiez nikde nic nevideli, 6 tyzdnov ma nechali spinit, jeden dr mi navrhol ten metotrexat, ale hcg mi nakoniec kleslo na nejakych 10 a uzavreli to biochcemickym, o cyklus neskor som znova otehotnela, hcg stupalo pomaly, ale asi 4dr uz zbadal nieco vo vajcovode, isla som nakoniec pod noz, zobrali mi vajcovod… mala som ho aj tak upchaty a tym padom z tej pravej strany by nikdy normalne tehotenstvo nebolo a trapila by som sa dalej… teraz som znova tehotna a vsetko je ok… ja by som doverovala doktorom, hoci ak mas aj ty upchate vajcovody, ten metotrexat nepomoze a lepsia je operacia, ale tiez ich chapem, ze ked nevidia, ze co maju operovat, tak proste hladaju inu alternativu….

lusyyy36
autor
20. jún 2022

@tajly ahoj, ďakujem za odpoveď. Ja už som mala dnes taky pocit, ze chcú počkať aby niečo uvideli a urobili mi laparoskopiu, asi sú k tomu viac naklonení kvoli tomu, že ten metotrexat je chemoterapeutikum a ešte dlho by som nesmela otehotniet. Uvidím zas v stredu co povedia

tajly
20. jún 2022

@lusyyy36 drzim prsty, nech ti to dobre dopadne a zvolia tu najlepsiu cestu 😊

gabca295
20. jún 2022

Ja som bola pred mesiacom na laparoskopii myomu a ležala som z jednou dievcinou čo mala niečo podobné ako ty. Nikde nič nevideli a hcg rás stuplo potom kleslo (ona mala rás už mimomaternicove) tak sa priklanali k tomu istému. Tak jej robili laparoskopiu a bolo to mimo maternice a zobrali jej aj vajecnik. Keďže už 2 krát to bolo ba tej istej strane. Tak len taka skúsenosť

katka06
20. jún 2022

@lusyyy36 ahoj, ja som to mala pred rokom, s výnimkou, že mne HCG stúplo až vyše 3000, a vtedy nastali nenormálne bolesti. Nie pravidelne, ale každý druhý deň, uktutna bolesť, a pocit na odpadnutie. Tiež nebolo nič vidieť, takže mi každý 2 deň brali krv kôli hcg, až mi jednu noc praskol vajcovod. No ak Ti už HCG klesá, predpokladám, že plod prestal rásť, niekde mimo maternice 😟 veľa šťastia 🙏🍀

lusyyy36
autor
21. jún 2022

@katka06 praveze mi stúpa, vcera dokonca dvojnasobne ako pred 3 dňami. Zajtra im už ale asi poviem,nech mi pichnu tu injekciu

katka06
21. jún 2022

@lusyyy36 mňa takto ,,sledovali'' do 9 týždňa 🙄 hlavne nech to dobre dopadne 🙏

lusyyy36
autor
21. jún 2022

@katka06 dakujem. Dnes som začala normalne krvacat, snad to ide teraz samo von. Ale zatvorene mam také divne pichanie v brucho a podbrusku a v krizoch, tak mam trochu strach

kaya999
23. jún 2022

@lusyyy36 ahoj ja som toto prekonala v októbri 2021… tiež nic nevideli … sledovali ma v nemocnici, hcg stúpalo a dala som sa nahovoriť na methotrexat
Slovne ma upozornili že nesmiem otehotniet 3 mesiace po tejto injekcii!!No v prepúšťacej správe bolo uvedené že nesmiem otehotniet pól roka
Ak by som ti mohla poradiť a planujes byt co najskôr tehotná , neodporúčam ti methotrexat .
Ja som v januári tohto roku otehotnela a 10 týždni som potratila… aj v správe mám uvedené že pravdepodobne to bolo ešte z Methotrexatu

lusyyy36
autor
23. jún 2022

@kaya999 ahoj. Mne povedali a teda aj ukazali, ze 6-9 mesiacov sa nesmie otehotniet, odporúčajú radšej dlhšie čakať. Ale zatiaľ to sledujú, uz 3.den krvacam normalne, včera mi hcg stuplo len o trosku, zajtra idem zas na krv tak dúfam, že to už bude klesat. A celkovo sa cítim nejak lepšie, až na bolesť prsníkov.

kaya999
23. jún 2022

@lusyyy36 no hlavne sa musis prichystať že ti to extrémne zníži imunitu.. afty bolesť hrdla atd
Inak mne klesalo veľmi pomali hcg tak mi o týždeň pichli ešte jednu dávku… na kontrolu som po tých dvoch týždňoch chodila raz za týždeň a až 30.12 som mala konecne už len 10 hcg hodnotu

lusyyy36
autor
23. jún 2022

@kaya999 mne ju zatial nepichli a snad nebude ani treba

kaya999
23. jún 2022

@lusyyy36 dufam že nebude treba
Držím palce🍀

lienka.7
23. jún 2022

@lusyyy36 a kde presne si? Co takto prísť na SK a zaplatit si na priamu úhradu? Nech sa na teba pozru priamo.v nemocnici? Neviem aké máš poistenie a pod. Hm?
Ja by som ale bola na nervy ti poviem🙁

lusyyy36
autor
23. jún 2022

@lienka.7 som vo viedni a nemyslím si, ze by sa na sk tak o na starali ako sa staraju tu

lusyyy36
autor
24. jún 2022

@kaya999 tak nakoniec mi to dnes pichli lebo hcg sa zas zvysilo 😦

kaya999
24. jún 2022

@lusyyy36 To mi je ľúto

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre