Tehotenstvo i napriek antikoncepcii

jaaa95
27. feb 2022

Zdravim ..prosím vás taká otazecka...beriem antikoncepciu už viac než dva roky .. menštruáciu vždy pravidelne a všetko ..
Lenže teraz menštruácia prišla taká že dostala som ju ..slabé krvácanie jeden deň, a už nič ..o pat dní zase ružový výtok ..a nič viac .. tehotenský test negat.ale stále mi to vŕta hlavou ..či je to vôbec možné ? Mám len jeden vajecnik ..ešte k tomu 😂keby nahodou budem vďačná za každú odpoveď 🙏

kristinatop96
28. feb 2022

@jaaa95 Za mňa to nie je možné, pokiaľ sa ozaj užíva HAK poctivo (cca v rovnaký čas, každý deň, bez vedomej chyby v užívaní, bez užívania liekov, ktoré by mohli účinok hak oslabiť, bez vracania, hnaciek a podobne). V minulosti, keď estelen sa tbl vyvíjali, samozrejme sa vyskytovali chyby,no v dnešnej dobe sú tie tbl tak premakane a fungujú na viacerých princípoch, že je to takmer nemožné. Veľakrát sa nám v praxi stalo, že sa ženy išli dusovat do hrude, že žiadnu chybu v užívaní nespravili, no nakoniec sa ta chybička predsa len nasla.
Pokiaľ si nie si vedomá žiadnej chyby, bud v kľude, nemáš vlastne ani prečo mať obavy - test negatívny a krvácanie ani nemôžeš brat ako reálny menzes, keďže ide o krvácanie z vysadenia, ktoré môže a nemusí prísť, no neznamená to chybu, keď aj žiadne nepríde počas užívania tbl. Ja som užívala 4 druhy tabletiek a pri každých som mala iné krvácanie - pri dvoch krvácanie slabucke, pri jednej krvácanie úplne porovnateľné so silnym menzesom aj keď nebolo bolestivé ani nič a pri poslednej niekedy krvácanie prišlo inokedy nie.

sendyle
28. feb 2022

@jaaa95 ahoj ja len odpoviem na otázku, či sa dá otehotniet napriek antikoncepcii. Moja susedka vtedy som ja mala 15.susedka 16 a brala antikoncepciu a ostala tehotná v 16stich tak možné to je 🤯

januelik
28. feb 2022

Áno je to možné, aj napriek antikoncepcii a dokonca aj kondómu sa sa nám to podarilo😂

ajko2011
28. feb 2022

Dá sa otehotnieť aj napriek antikoncepcii. Síce mne sa to za 6 rokov užívania antikoncepcie nepodarilo 🤪, ale sú prípady kedy žena otehotnela aj napriek antikoncepcii.

jaaa95
autor
2. mar 2022

@kristinatop96 ďakujem za odpoveď 😇no to je ten problém že dala som si pár krát tabletku neskôr ..že som zabudla a dala večer na ďalší deň obe 🤦🤦 ale stalo sa mi to asi tri či štyri krát 🤦 test som zopakovala lebo som si chcela byť ista ..a neviem ..buď si domyslam alebo mám chybný test ..síce pri druhom bábätko som mala tiež takmer neviditeľnu čiarku ale vtedy som nebrala hak ..preto ma zaujímalo či je to reálne možné žeby som bola tehotná ..každopádne ďakujem za odpoveď 🙏

jaaa95
autor
2. mar 2022

@ajko2011 ahoj diky za odpoveď ..som robila ďalší test ..čiarku vážne skoro nevidno ..tak zrejme budem musieť počkať ..ale tá neistota ma desí 😅úprimne mám dve deti a Max. Som sa spolahla na tu HAK 😅

jaaa95
autor
2. mar 2022

@januelik toto ozaj ? 😅😅

jaaa95
autor
2. mar 2022

@jaaa95 inak prikladám fotky aktuálne ..som robila test ..síce skoro nič nevidieť ale neviem buď mám ja podvedome strach a domysla si moja hlava alebo neviem ..tak skúste kuk vy ..a moc vám ďakujem za odpovede všetkým 🙏😇

ajko2011
3. mar 2022

@jaaa95 na tých testoch vidím druhú čiarku aj ja

jaaa95
autor
3. mar 2022

@ajko2011 😅minulý týždeň som bola na kontrole ale doktor nevidel nič ..je možné aby som bola napriek tomu tehotná ? Nevidel by to už ? A ja že si len domyslam .. ale diky ti za odpoveď 😇

ajko2011
3. mar 2022

@jaaa95 nemusel ešte nič vidieť, keď bolo skoro. Určite by som skúsila ešte test o pár dní neskôr.

kristinatop96
3. mar 2022

@jaaa95 jaaj takto. No tak áno, v tomto prípade keď je chyba v užívaní a si si toho vedomá, bola naozaj narušená účinnosť antiky a je tam riziko otehotnenia, plus aj ak ste mali v tom čase sex, čo teda predpokladám, že áno 😁. Teraz už s tým nespravíš nič, ale určite ako píšu aj vyššie, pokiaľ sa ti zdá, že sa črtá čiarka, tak testuj sa ešte, iné už asi ani neostáva, iba počkať a "kontrolovať sa", aby si v prípade pozitivity vedela hneď zareagovať (vysadiť tbl). Držím palce 🙂

jaaa95
autor
10. mar 2022

@kristinatop96 ja som dnes ráno robila test na istotu ..a pozitívny ..jasne ružová druhá čiarka ..síce Slanická stále ale bola 😅 a neskôr už večer som opakovala test a nič som už nevidela 😅 ja tie testy už nechápem ozaj ..
Neviem ..uvidíme ..len mám dilemu či dobrat lieky ešte mám pár dní tbl..a nie som si istá že či to neuškodí tak uvidíme že čo ..ale ďakujem za odpovede 🙏

anonym00000
29. júl 2022

@jaaa95 ako si vtedy dopadla?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre