Tehotenstvo a hlien

6. feb 2022

Pekný večer ženy
Stala sa mi taká vec, že… s priateľom sme mali styk len raz takže presne viem kedy som otehotnela. Nesnažili sme sa ale ani sa nebránili ale budiš. Pointa je, že si sledujem hlien a vten deň som mala hustý, hrúdkovitý lepkavý hlien a aj ostatné dni boli také. Až do pozitívných testov. Ak dobre viem, nazýva sa to neplodný hlien práve pre jeho konzistenciu, keďže spermie cez to neprejdú. Viem, že spermie vedia prežiť pár dní ale celý ten čas som mala taký hlien, tak mi to nejde dokopy. Mohla som otehotnieť cez neplodný-spermiam neprechodný hlien? Veriť testom? K dr. ešte zbytočne idem.
Vopred ďakujem 🙂

vorkola
6. feb 2022

Prave naopak,ked mas hlin slizkx ako vajecny bielok,tahavy husty, vtedy je zena najplodnesia.Viem to.Urobila som si kurz Bilinhsova metoda ,planovane rodicovstvo.

autor
7. feb 2022

@vorkola Áno práve a ja som počas styku a aj po tom až do dnes mala neplodný hlien.Tak neviem ako je to možné..

ivangeline
7. feb 2022

Tak zjavne bol hlien plodny a krcok maternice sa otvaral.

janetinka27
7. feb 2022

ak nesledujes hlien dlhsie, tak nemozes jednoznacne urcit neplodne dni. aky den cyklu si mala? mas pravidelny cyklus? ak je hlien natahovaci aspon 2,5-3 cm, alebo je priehladny alebo mas pocit klzkosti, tak je to plodny hlien (nie je vsak zena vtedy automaticky plodna). este dalsie 3 dni po vrcholovom hliene su oznacovane ako mozne plodne.

autor
7. feb 2022

@janetinka27 Vtedy sa mi mala začať menštruácia, v ten deň. Nedošla. Dlho dlho nič , negatívne testy. Až teraz pozitívny a odvtedy ani predtým styk nebol.

autor
7. feb 2022

@janetinka27 Ja som mala vyše týždeň predtým taký čírý, šmyklavý hlien ktorý sa naťahoval. Bol ako taký sliz..to som považovala za plodný teda plodné obdobie. Ale styk sme mali vyše týždeň po tom a vtedy ten hlien bol už iný. Preto neviem či veriť testom ale tak spravila som aj inej značky a vyšli pozit.

sunshine_18
7. feb 2022

Nemôžeš mať cystu? Aj v tedy zvyknú vyjsť pozit testy.. Lebo naozaj to nedava logiku s tým hlienom

autor
7. feb 2022

@sunshine_18 Aj o tom som počula práve preto sa obávam..Asi skočím ku Dr.nech sa pozrie. Keď tehotenstvo tak jasné, že nič nebude vidieť ale keď cysta tak to uvidí aj teraz..

sunshine_18
7. feb 2022

Chod pre istotu a aké testy si si robila? Vyšli koľajnice ci len slabé čiarky?

autor
7. feb 2022

Rapidclear a pepino. Včera slabšia čiara ale dnes ráno už celkom silná

autor
7. feb 2022

Včera večer slabšia*

janetinka27
7. feb 2022

ak mas pozit testy, tak budes tehotna 🙂 nejako sa to muselo zadarit. ono ten plodny hlien - ja chodim na creighton metodu, je to cela veda. predtym som si vela veci pri hliene vsimala, ale az odkedy chodim na creighton, tak sa tie suvislosti len ucim chapat. takze zrejme tie vhodne podmienky na otehotnenie tam boli. ja mavam niekedy (casto) cystu, lebo mi nepraskne folikul sam od seba, prerastie do cysty a mavam plodny hlien az do MS (dokonca vsetky tri znaky - dlzizny, priehladny a klzky), ale vlastne plodna nie som.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre