Tehotenský test 17 dní po styku

19. okt 2021

Ahojte, kúpeľa som si tehotenské testy 5_7dni od oplodnenia že by mal ukázať , ale od pohlavného nechraneneho styku prešlo už 17 dní a ukazuje vkuse jednú čiarku.Myslíte že je spoľahlivý či racej skúsiť ak by meškala až menzes???

marianna_peskova
19. okt 2021

Radšej si urob test, až keď ti začne meškať menštruácia.

leuska1991
19. okt 2021

A kolko meska ms?

majamat
19. okt 2021

nie je dolezite ci ms meska, ale cas odkedy by mohlo dojst k oplodneniu. v obdobi, ked meska mas, je to 14 a viac dni. a toto je prave dolezite.

medzi 7-10 dni moze byt duch, ale u niektorych zien aj negativny tes v zavislosti od mnozstva hormonu HCG

medzi 10-14dni je obycajne uz pozitivny, alebo len duch

a prave po 14 dnoch uz by pozitivny mak byt u vsetkych zien, preto sa odopruca robit az pri meskajucej ms. tu teda ide o predpoklad, zeje to tyh 14 dni po ovulacii.

su zeny, ktore maju tes pozitivny az ked im ms meska tyzden a viac. toto nie je tym, ze by sa ukazala pozitivita neskor, to je sposobene tym, ze mali neskor ovulaciu a teda aj k oplodneniu doslo neskor, kludne aj tych 14 dni predtym.

ak si teda 17dni od styku a nevies, kedy bola ovulka, takto dlho po oplodneni ( ak by k nemu oslo ) test uz pozitivitu ukazat musi. aj ked by to bola len slaba ciarka, ale musi byt pozitivita. v takomto tt uz musi byt dostatok hormonov na zachytenie tehu.

pondelok01
19. okt 2021

@majamat teoreticky, ak by sa zobrali do uvahy tie hranicnejsie lehoty, kedy je otehotnenie mozne, tak 17 dni od styku este nemusi stacit na pozitivny test. Ak bola ovulacia 3-5 dni po styku, oplodnenmu vajicku moze trvat 6-12 dni na uhniezdenie, plus aspon 2 dni, aby sa produkcia HCG aj ukazala v moci. Ale je to dost mala sanca, myslim, ze tych 5 dni vydrzia spermie zive skor v labaku v dokonalych podmienkach, nez v tele zeny.

majamat
19. okt 2021

@pondelok01 no neviem, tato situacia by bola jedna z miliona.
s tymi spermiami si tiez myslim, ze to skor v labaku a teda v zivote je to riadna vynimka.
co sa tyka uhniezdovania, ja som citala ze je taj 7-10dni, cize tu sa info z viacerych zdrojov uplne nezhoduje.
no myslim si, ze ked uz zacina uhniezdovanie, uz v tejto faze sa startuje produkcia HCG, cize aj keby to zacalo povedzme od 8dna trvalo do 12dna, uz HCG stupa. kedysi si sestricky v nemocke v Cechcach, kde som robila, kontrolovali HCG po tyzdni.

tu ej aj tabulka s ref. hodnotami HCG.
ked teda vezmeme, ze od pocatia ubehlo 12dni, elbo spermie vydrzali 5dni, tak potom sa nachadza v tej kategorii, ze HCG by malo byt medzi 3-426. no ta najnizsia hodnota bude skor ten 8dne od pocatia. na 12 den uz musi byt hodnota o dost vyssia.
a to uz je hodnota, ktora sa zachytiti v moci da.

nehovoriac o tom, ze ak je 17dni od styku a este nemam mat ms, je mala sanca, ze vobec mala v tom case ovulku, aj ked uplne vylucene to nie je. to by sa teda vyplnilo dost vela nahod.

pondelok01
19. okt 2021

@majamat no ved ano, je to minimalna sanca, ale skor som tym chcela povedat, ze uplne 100% vylucene to nie je. Ak sa boji, ze je, alebo dufa, ze je, tak ista si moze byt tak za 2 dni. Ak budu testy stale negativne, tak to bude uz jasne.

patula26
10. feb 2023

Prosím vas poradite mi 24 januara sme mali nechraneny pohlavny styk....men.ciklus mam 28-30 dní....podla oculačneho kalendara mi vychadzali od 22 januara do 29 januar .....zajtra mam očakavat menštruaciu ....no bolesti mam už asi tyžden podobne menzesu obcas neaka nevolnos no skor vecer nez rano ....test som si robila vcera no vyšiel negatívny....ja sanca ze moze byt este pozitývny ?po akej dobe by bolo vhodne sa otestovat ? Dakujem krasne

majamat
11. feb 2023

@patula26 pockaj a opakuj test,a k ms nepride.
este je skoro, mozes byt tehu a test ti este ukazat nemusi.
pripadne moze prichadzat ms, ak mas ine priznaky, ako obvykle, co to znamena, zistis neskor, no nie je iste, ze je to sposobene otehotnenim. cyklus a hormonalna skladba sa moze mnit a preto u zien nemusi byt cyklus uplne stale rovnaky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre