Ahojte, pred dvoma dňami som mala sex s priatelom, vždy sme boli zodpovední, mali sme ochranu . kondom. Kedže mám 17 rokov tak som si chcela dať tento týžden predpísať HAK ale povedala som si že ešte chvilu vydržím. Kondom sa nám roztrhol a priateľ sa do mna urobil, hned ako sme to zistili tak sme utekali do lekárne po tabletku PO čiže to bolo do 30 min kúpené. Teraz ma bolí podbruško a včera mi bolo zle ráno. Bojím sa žeby mi tá tabletka mohla uškodiť alebo by som mohla mať bábo, a to by som si nepriala kedže som ešte na to mladá. ďakujem vopred za kazdú odpoved 😉 🙂
Viete, co urobi ta tabletka HAK s vasim babatkom? Hadam ste len nechceli zabit svoje dieta???? Ak ste otehotnela a z nejakych pricin sa nemozete starat o svoje dieta, su tu lepsie sposoby- hniezdo zachrany...
ale ja HAK ešte nemám, ani som nikdy nemala
@maslenka47
@tralalalalalalala ale no tak zenicky.co sa navazate. Bola to nehoda.aj mne sa to stalo.a to som zjedla jednu hned a druhu tbl za dve hodiny. Brucho ta moze pibolievat.je to velka davka hormonov aj menštruácia moze byt tym narusena.mozes zacat krvacat alebo spinit aj skor.len sa viac sleduj a pi menštruácii alebo aj skor keby si mala problémy tak chod za dr na kontrolu
A mali ste vobec vtedy plodne dni? Mozno ste vobec neotehotnela...Viete, v akej faze cyklu ste boli? Ovela spolahlivejsie je poznat svoj cyklus a plodne a neplodne dni a ziadne tabletky ani kondomy nebudu treba...skuste sa informovat na http://www.lpp.sk/,
aby ste vedeli do buducna...
Mala som 10 den od menstruácie čiže som mala neplodné dni.
@blue_nin no ja by som skor povedala ze si mala plodne dni....stiahni si do mt apku menstruacny kalendar tam ti vypocita podla toho ako mas menzes ci mas plodne dni alrbo nie....podla mna ta tabletka to zachranila ved nato aj je....
A este k prvy dvom komentarom: nevsimaj si tie dve bud su zadubene alebo nabozenske fanaticky...😀
@blue_nin no tehotná nie si, na to tie tabletky sú...ak sa užijú do 72 hodín, tak by mali "chrániť"....čím skôr, ťým lepšie...Brucho ťa bolí z tej tabletky, je to veľmi veľký zásah do cyklu...Prečítala by som si inak aj príbalovú info 😉
Musím sa priznať, hoc nerada, tiež som ju raz užila, užívala som HAK, vysadila som ju, lebo som si myslela, že mi z nej býva zle a deň po vysadení sme mali s priateľom styk (neviem, čo ma to napadlo a kde som mala rozum) Potom,keď som to na druhý deň hovorila kolegyni, tá ma vystrašila, že môžem byť tehotná, dieťa z tej HAK poškodené a podobne..Tak som utekala do lekárne a kúpila si ju. Ale už si nepamätám, aké to malo na mňa účinky, bolo to dávno a ja som bola v tomto smere dosť neskúsená, mladá a "sprostá" 😀....No ale neotehotnela som, ale už by som to v živote neurobila...Škoda, že som vtedy nemala terajší rozum 😀
@anjelik2509 už som si povedala prvý a posledný krát, hned po krámoch pôjdem doktorke predpísať HAK, budem omnojo kludnejšia. A prečítala som si letáčik všetko. ale ďakujem za odpovede 🙂
Ak si vracala tabletka nemusela zabrat ak si dobre pamatam z pribaloveho letacika !!! ...
Aj ja som ju uz pred dvoma rokmi uzila a tiez mi bolo zle z nej !!!
ja tu nechapem niektore.... sa tu navazate do 17rocneho decka? ako vy ste v tom veku boli uz maximalne zodpovedne?
@blue_nin aspon myslela na ochranu, aj ked bohuzial zlyhala. no stane sa.
a hovorit o tom,co ta tabletka spravi s babatkom je uz uplne na hlavu. vsak za 30 minut sa tie spermie mozno ani nestihli dostat k vajicku 😀
inak ja som ju uzila raz, tiez ked sa nam roztrhol kondom. za 16rokov sa nam to nestalo, az teraz 😕 tiez ma magistra poucila, ze mi z nej moze byt zle a ak by som do troch hodin po nej zvracala, mam prijst nazad, lebo nebude mat ucinok. (na rozdiel od svk, tu to nepredaju len tak hocikomu, ale zena musi v privatnej miestnosti vyplnit dotaznik a magistra s nou prejde vsetky komplikacie aj neziaduce ucinky). mne nastastie po nej nic nebolo.
@blue_nin 🙂 inak tá HAK tiež nie je bohviečo..ja som teraz 10 mesiacov po druhom pôrode, nemám nič...za slobodna som mala tabletky, ale mali na mňa iný účinok ako potom po pôrodoch 😀 neviem prečo, asi hormóny 😀
@lenz nie nevracala 🙂
@anjelik2509 prečo HAK nie je bohviečo??
@blue_nin no najviac preto, lebo sa láduješ chémiou, čo má kopec vedľajších účinkov....Mne to za slobodna nerobilo nič, ale po prvej dcére, keď som si dala napísať tabletky (síce som kojila, asi preto tam boli rozdiely) som pribrala, libido pod bodom mrazu, mám trocha nadváhu, vtedy je aj riziko trombózy a keď fajčíš, dupľovane. Síce možno chráni pred ochoreniami vaječníkov a podobne, ale aj tak ja im nefandím ....Ja som vlastne brala tie tablety, aby som neotehotnela, ale chuť na sex som mala tak zníženú, že ma nebolo ani proti čomu chrániť...Za slobodna som to nejak neriešila, hlavne že som si bola istá, že ci môžeme "užívať a nebude bábko 😕 😀 . Potom ale po pôrode som ich zavrhla, ako som už písala, teraz nemám nič a som rada 🙂
Ale určite je to lepšie keď máš k tomu zodpovedný prístup, máš u mňa plus 😉 Však skús, uvidíš, či ti nebudú škodiť, najlepšie vyskúšať na sebe 😉
@blue_nin hak nie je bohviečo aj pre toto:
http://www.rodinka.sk/zdravie/plodnost-zeny/co-...
je to uplne bezna vec, stava sa. Ak si uzila tu tabletu do 30 minút, tak by malo byt vsetko v poriadku. Chapem, ze sa bojis, ale jej uzitim si spravila maximum preto,m aby si nahodou neotehotnela. To ze ti je zle su vedlajsie ucinky tabletky po, ako pisali kocky predo mnou, je tam velke mnozstvo hormonov a preto sa odporuca pozit len v nevyhnutnych pripadoch, co tento urcite bol. A myslim si, ze slecna je velmi zodpovedna, neviem co sa tu niektore navazate do nej, ved pouzila ochranu, to ze sa kondom pretrhol, za to uz asi ona nemoze, jednoducho sa stalo, tak trebalo zachovat chladnu hlavu a riesit to, co ona poriesila spravne. A tie reci o hniezde zachrany, preboha zobudte sa!?!!! Ved ma 17 rokov. Slecne odporucam pre istotu samozrejme zajst este gynekologicke a ak uvazuje o antikoncepcii, tak to moze zabit dve muchy hned jednou ranou.
somn spokojná, a po menstuacii si idem po taboletky
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Nuz, na to si mala mysliet predtym, nez ste sexovali. Teraz ti uz da odpoved jedine gynekolog.