Sú toto príznaky tehotenstva?

liannaa
18. feb 2015

Ahojte baby , nedalo mi a musím sa popýtať . S priateľom sa už 4 mesiace snažíme o bábo . Tento mesiac som mala ovu cca okolo 9teho až 12teho . Snažili sme sa ozaj "odušu" 🙂 😀 už 14teho večer som si všimla , že ma strašne bolia prsia , čo mňa zvyknú tak 3 dni pred menzesom vždy ale toto bolo tak 11 dní pred preto ma to prekvapilo . Včera 17teho podvečer som začala mať pichľavé bolesti vaječníkov , až niekedy tlaky , trvajú až do teraz ( nieje to stále , iba to tak občas zabolí ale bruško mám celkovo citlivé ) . od včera ma taktiež strašne bolí chrbát čo je u mňa nezvyčajné , dnes som si všimla že som maximálne smädná a už tri dni mám teplotu 37 až 37,3 a to aj ráno po zobudení , čo nemávam ani pri chorobe , a som si na 100% istá že chorá niesom . Menzes mám dostať presne o týždeň . Môžem byť tehu alebo sa mi len bláznia hormóny ? 😒 🙂

lennkka17
18. feb 2015

ahoj. ja som mala z tohto co pises len bolave prsniky, ale myslim si ze kludne mozes byt tehotna. treba si urobit test a mas po dileme 🙂

liannaa
autor
18. feb 2015

@lennkka17 len nieje na test skoro ked až o týžden mám dostať ms ? 🙂 a straaaašne sa bojím nechcem zase zažiť to sklamanie že niesom :(

lennkka17
18. feb 2015

neviem presne ako je to s testami, asi fakt skoro nan. tak len trpezlivost 😉

marian86
18. feb 2015

toot všetko , tie priznaky su este velmi skoro.. pichanie v brušku, a bolave prsia možu byt aj cez ovu, alebo aj pred MS.. , test si urob najneskor den MS..

liannaa
autor
18. feb 2015

@marian86 Bolesti počas ovu dôverne poznám a tieto sú iné ... a čo sa týka toho predmenštruačného syndrómu ( boľavé prsia ) tak ten mávam fakt maximálne týždeň pred ms takže to ma metie ... čítala som o veľa ženách , ktroé mali tieto príznaky už 5,6 deň po oplodnení

ivca88
18. feb 2015

Ahoj ... ver mi o snazeni biem viac nez dost ..

Tehu príznaky do 4 tt su takmer nerealne - zhoduju sa s PMS .... to te ta bolia prsia..to uz robi aj psychika ... niektorym zenam ( aj mne ) sa predlzil cyklus ako sa zacali snazit..

Ved len logicky .... ked je ovulacia ..tak do 12 hod sa musi vajicko oplodnit ... následne putuje vo vajickovode do maternice - stádium blastocysty, ked sa v mase buniek objavuje dutina.... to byva zhruba n 5- 6 den po oplodneni ...

Následne zacína proces zavrtania - uhniezdenia v sliznici maternice ... a to moze sposobit jemne krvacanie ...( niekedy ano ..niekedy nie) .... tento proces moze trvat od 6 dna po oplodneni az po 12 den .. no zvacsa na 7-8 den sa zacina vyplavovat do krvy hormon HCG ( co zachytava tehu test) ...
Hodnoty sa zdvojnasobuju kazdy den ... cize 2 --4 --8 --16---32 ... atd .... az ked je hodnota vyzsia ako 100 tak ju zachyti test ( zachyti aj pri 50 ..no ukaze ducha )

cize testovat má zmysel az na 10 dpo ... no idealne az ked mesko menzes- ten by mal prist 14 dni po ovu... cize ak testnes 15 -16 dpo tak je to iste na 100% 🙂

Teplota ? - normálna poovulačná ....
Gravidita s teploty sa urcuje iba ak je hore viac nez 18 dní ( a aj to je iba taký náznak -> može to robit aj cysta )

Každopádne dufam ze vám to víde 🙂 a budes tehula ... dufam ze som ti aspon trochu pomohla ... aby si vedela kedy aspon testovat 🙂

liannaa
autor
18. feb 2015

@ivca88 Dakujem krásne za rady , teda si ešte asi počkám do toho dňa kedy má prísť ms a uvidím 🙂 Je možné že si niečo aj namýšlam lebo už tak straaašne chceme že sa to ani nedá opísať , bojím sa , že dopadneme ako tie páriky čo sa snažia aj niekoľko rokov a nič .. a ten stres mi samozrejme neprispieva k otehotneniu 😒

ivca88
18. feb 2015

@liannaa pozri..,. My z muzom.sa sice snazime dlho...no to skor pre poruchy cyklu a spermiogram ,,,

Vy sa snazite stradne kratko,,,. Ja som si tiez myslela ze to pojde sup sup.... no i uplne zdravemu paru to trva v priemere 7 mesiacov.

Tiez sa mi nepaci ze merias BT .... je to zbytocne sledovanie.,. Uzivajte si to..... stres ozaj nepomoze ,,, naozaj pokial mas cyklus v ramci 26 -35 dni tak nic neries.... skusajte,,,. A uvidis ze hned budes mat // na teste 🙂

liannaa
autor
18. feb 2015

@ivca88 dakujem 🙂 veľmi povzbudzujúce slová 🙂 ... A mám cyklus normálny , aj ked v minulosti som mala problém s cystami , ktorý som si už dala do poriadku s prírodnými doplnkami no aj tak mám kus taký pocit že možno to že som nebola v minulosti tip top zdravá z gynekologyckého hľadiska ovplyvní že neotehotniem tak skoro ... A to je pravda že človek si predstavuje že to bude šup šup hned a ja duplom , mám takú blbú povahu , že ked si niečo zaumienim musím to mať hned 😀 😀

ivca88
18. feb 2015

@liannaa a ako kukam...si aj v snazilkach ....
Mala by si odtial.odist .... neprispeje ti to...iba sa zdeptas ,,, tam su zeny co sa snazia roky ... ci maju zdravot problemi,,,. Casto tam.su aj smutne pripady kedy o bublinku pridu,... takymi vecami by si sa nemala zapodievat,,,, lebo si este vsugerujes ze chces aj ty duphaston ci ine hormony.a budes spekulovat,..

Ver mi.,. Chcem ti.len dobre .... vyser sa na vsetko.. a uzivajte si to 😉

liannaa
autor
18. feb 2015

Dám na tvoje rady 🙂 ako nejak vážne to tu nesledujem , len som sa dnes registrovala aby som sa mohla kus poradiť s babamy akéé majú skúsenosti a sledujem tu len túto diskusiu 😅

tinushka13
18. feb 2015

Ahoj .. kľudne môžeš byť tehu. no najlepšie bude ak si počkáš alebo urobíš test.. mňa na 5 DPO strašne bolelo brucho ako na mrchu.. už som vedela ktorá bije .. resp. podozrenie bolo.. kupila som test a bolo to tam .. počkaj ešte pár dní a úrob si test. budeš mať pokoj na duši 😉 ale to čo opisuješ som mala aj ja 😀

liannaa
autor
18. feb 2015

@tinushka13 jeeeej dakujem si ma potešila že môžem mať nádaj 😀

tinushka13
19. feb 2015

@liannaa nádej je vždy.. ale pravdu povediac.. keby som toto nemala druhé tehu tak mi to veru asi nenapadne urobiť si test.. ale tá bolesť podbruška bola taká mrchová.. presne ako pri prvom tehu.. Neverila som že na 5 deň od sexu by som už mohla niečo cítiť. Myslela som že si to nahováram.. hlavne keď sme iba raz skúsili. a keď som na teste našla // tak som aj tak neverila.. 😀 to som celá ja.. testovala som každý deň 2x (pre istotu) .. 😀 takže držím palce.

ivca88
19. feb 2015

@liannaa to som rada 🙂 naozaj ..n uvidis ze ti to pomoze 🙂 behaj po koniku,..kukaj skupiny o vareni ci strikovani...mode 🙂 no toto nechaj na "osud" 😉

teraz aj sama vies ze ovulaviu mas a aj vies kedy...🙂 najlepsie je v tom case sexovat kazdy druhy den a urcite ju neprepasnes ( kazdy den nie - nemusel by byt ejakulat taky kvalitny ) 🙂
Tancuj.,,behaj... uzivaj si.... a aj bude meskat menzes... testuj.! 🙂
Dufam ze nakoniec ta instinkt neklamal a o tyzden mi napises ze si tehu 🙂
K doktorovy za chodi ked meska 10 dni = 5 tt ... (5-6tt by malo byt vidiet na sone ) a v 7 tt uz bije aj srdiecko 🙂 cize kludne mozes pockat do 7 tt ( cca 20 dní meskania menzesu ) 🙂

tinushka13
19. feb 2015

@liannaa označila som ťa v jednom mojom albume.. pozri foto a uvidis 😀

liannaa
autor
19. feb 2015

@tinushka13 A po koľkých dňoch od oplodnenia ti vyšli dve čiarky ? 🙂 🙂 🙂

tinushka13
19. feb 2015

Toto je na 5 deň od "sexu" 😀

ivca88
19. feb 2015

@tinushka13 5 dní ? ... si si istá .... ved po KET ( umele oplodnenie ) ukazuje test najskor na 6-7 den o vlozeni do maternice ....

tinushka13
19. feb 2015

a toto je moja uchylna zbierka.. raz vysli.. potom zasa nie a ja som nevedela na com som .. preto radsej odporucam testovat neskor.. inak ti bude hrabat ako mne.. pocit som mala ze ano.. potom ma zmiatli niektore testy. chcela som si zapalit.. ale ked som vedela za asi som tehu tak mi to nedalo.. no rpsote v hlave chaoz 😀

tinushka13
19. feb 2015

@ivca88 na 100% .. viem presne kedy sme zamiesili a presne kedy som testovala.. ja som v tomto expert 😀 ved vravim .. podla mna tie testy blbli.. neverila som .. nedalo mi to ze tak skoro by ukazali. ale ked pozries tak raz ukazali tak a potom inak. dokonca na 6DPO mi digi ukazal ze nei som.. 😀

liannaa
autor
19. feb 2015

@tinushka13 Ja by som mala mať už tak týždeň od ovu tak si skúsim zajtra zo srandy kúpiť test a v sobotu ráno si spravím 🙂 aj ked to je asi staršne malá pravdepodobnosť že aj keby som bola , že mi už ukáže ale človek nikdy nevie , ja som strašne nedočkavá 🙂 ... včera na mňa priatel pozrel a z ničoho nič povedal " ty si už podla mňa tehotná cítim to , môžme sa začať tešiť " tak trochu dávam aj na jeho inštinkty 😀 😀

tinushka13
19. feb 2015

@liannaa tak skus otestovat.. no co .. bud bude alebo nie.. priprav sa na obe moznosti.. ked nebude skus o par dni.. skus si kupit dvojbalenie.. 10kovy test.. pre isstotu ak by vysiel s duchom verim ze budes chciet skusit este raz neskor 😀 (sudim podla seba) 😀

liannaa
autor
19. feb 2015

@tinushka13 Viem ktorý , už som taký kupovala 🙂 tak to je samozrejmosť , ked po tom tak túžime tak sme schopné robiť testy kým tam sakra tie dve čiarky nebudú ! 😀 😀

ivca88
19. feb 2015

@liannaa
@tinushka13 ale v zbierke ti pekne vidno ducha ( co sa da pokladat za graviditu ) az 10 dpo 🙂

ivca88
19. feb 2015

@liannaa na testoch by si prerobika gate .... ja mam testy bud od rybky ci lauritky .... oni maju aj ovulacne aj tehu ..dokonca aj digitalny co ukaze v kolkom týzdni tehu si 🙂
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/rybkaa...
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/laurit...

Ver mi su spolahlive .... drviva vacsina zo snaziliek ich ma od nich v ratane mna 🙂

tinushka13
19. feb 2015

@ivca88 juj to boli taký duchovia že raz boli raz nie... no už by som tretí raz netestovala pokiaľ by neprišla mrcha 😀 len to so mnou hádzalo .. 😅 a graviditu potvrdí len Dr.. nie test.. 😅 tak je aj jedno na ktorý DPO by som si čiarky našla. V podstate je to jedno 😀

tinushka13
19. feb 2015

@ivca88 prečo mňa vtedy nenapadlo si takto od niekoho kúpiť testy za pár centov a ja som behala do DM ako šialená 😀 😀 aaach.. teba som mala skôr stretnúť a by si mi ušetrila kooopec koruniek 😅

liannaa
autor
19. feb 2015

Baby už som napísala tej rybke 🙂 🙂 len to musím objednať na inú adresu lebo sa až o dva týždňe sťahujem od mamky a pred rodinou zatiaľ tajíme že sa snažíme , chceme ich potom prekvapiť a nechcem aby kládla otázky čo za balíky mi chodia 😖 😀 😀 😀

liannaa
autor
19. feb 2015

Bábyky ešte jedna otázka 🙂 ako dlho zvykne bolieť zahniezdenie vajíčka ? myslím tým či je to jedno - dvoj dňová záležitosť alebo to môže trvať aj dlhšie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre