Sú to príznaky alebo PMS?

chelsey987
3. nov 2021

Ahojte, som 7DPO a mám bolesti prsníkov a podbruško ma bolí ako keby som mala ms (pichanie a kŕče). Do ms mám 5 dní. Na test je skoro. Mali ste niektorá podobné príznaky, keď ste otehotneli? Môže sa jednať len o PMS? Už začínam prestávam veriť, žeby som bola niekedy mama. Ďakujem.

simona1998
3. nov 2021

@chelsey987 7dpo je malo na príznaky si myslím

chelsey987
autor
3. nov 2021

@simona1998 takže tuším správne, že to bude PMS 😞

luci_ba
3. nov 2021

@chelsey987 u mňa tehotenstvo začalo presne ako pms. Takže šanca určite ešte je, ale veru na test je skoro. Drzim palec 🍀

majamat
3. nov 2021

@chelsey987 zmena hormonov uprostred dyklu sposobi vznik PMS, no ak dojde k otehotneniu, v priebehu tej druhej polovice cyklu sa zacnu produkovat tehu hormony a je z toho tehu.

cize odpoved je, uvidis za par dni, pripadne za taky tyzden.

michaela789
4. nov 2021

7dpo je priskoro na to aby si to mala z tehotenstva. To sa ešte len vajo lepí na maternicu, a aj to by muselo byť z rýchlej roty že by to tak rýchlo stihlo.
Za predpokladu, že došlo k oplodneniu pri ovulacii, vajo potrebuje tak 8-12 dní kým sa dopraví vajcovodom do maternice, tam sa uhniezdi a až POTOM začne vylučovať hcg, ktoré spôsobuje tehotenské príznaky. Samozrejme s tým, že prvé dni po uhniezdeni je to vylučovanie tak slabé že si nemusíš ani nič všimnúť.... Takže asi tak... Tehotná nakoniec môžeš byť, ale to čo teraz cítiš nie je spôsobené tým že by si už bola.

zuzzana12
4. nov 2021

@chelsey987 ahoj, ja som mala už na 5 DPO prvé príznaky, ktoré som na sebe vnímala - bolesť v podbrušku, na ďalší deň častejšie močenie, ďalší sa pridali prsia a bola som v tom, že si to nahováram. Telo ma ale nesklamalo a na 12DPO som mala pozitívny digitálny test +1-2. Som v 19tt. Každá sme iná a tiež by som tvrdila, že na 7 DPO mat žiadne príznaky žena mat nemôže, keby to nezažijem na sebe. Prajem všetko dobré a nech sa vám to co najskôr podarí

alexandra2468
4. nov 2021

Aj u mňa obe tehotenstvá na začiatku také isté ako pms

zuzkaemmka17
14. nov 2021

U mňa podobne, hlavne citlivé a naliate prsia, obrovska nervozita a placlivost, bolesti v podbrušku, o tri dni mám dostať MS, tak som zvedavá. Hoci sa priznám, že som už aj robila tehotenský test a zatiaľ negat.

chelsey987
autor
14. nov 2021

@zuzkaemmka17 ja už ms mám ☹️ už sa nebudem sledovať. Meškala mi 3 dni a prišla.

zuzkaemmka17
14. nov 2021

@chelsey987 Och, tak to ma mrzí, ale stále si vravím, že všetko príde v ten praví cas. Držím palce nabudúce!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre