Ahojte. Chcela som sa spýtať. Ms mi mešká už 4 dni a ja mávam dosť pravidelné, robila som si aj dva tehotenské testy no ukázalo mi že niesom tehotná. Je možné že tie testy neukázali pravdu?
@dorothejka neviem 🤷♀️ Ja som si zvykla test robiť keď mi meškala min. 10 dni
@dorothejka ešte je skoro, skús o týždeň, mne tiež ukázalo asi až týždeň po predpokladanej Ms..
skor si myslim, ze sa ti posunul cyklus. Stres, antibiotika, mykoza...mam cyklus ako hodinky a tiez sa mi to par krat stalo, ze MS meskala ale tehotna som nebola.
@dorothejka Tehotenské testy majú vysokú mieru spoľahlivosti, ale nie je to 100%. Môžu ukázať aj falošný výsledok. Tehotenské testy fungujú na princípe, že indikujú zvýšenú hladinu hormónu HCG v tele, ktorý je v tele ženy prítomný počas tehotenstva.
Častejšie bývajú tehotenské testy falošne negatívne – to znamená, že tehotná si, ale test Ti to neukáže. Takéto prípady sa stávajú ak testuješ príliš skoro. 4 dni po vynechaní MS by Ti už test ale mal ukázať pozitívny výsledok ak si tehotná, ale aj tu platí, že hladina HCG v tvojom tele môže byť stále relatívne nízka a test ju ešte nezachytí (buď si mala ovuláciu posunutú na neskôr alebo Ti hcg stúpa pomaly). Testy majú aj rôznu citlivosť. Skús počkať ešte niekoľko dní a test zopakuj.
Falošne pozitívne výsledky tehotenských testov (test je pozitívny ale žena tehotná nie je) sú oveľa zriedkavejšie, ale tiež k nim dochádza. Dôvodom môžu byť napr. cysty na vaječníkoch.
Samozrejme MS Ti mohla vynechať z rôznych dôvodov – choroba, stres, hormonálna nerovnováha.... Ak bude meškať viac ako 2 týždne a tehotenský test bude stále negatívny treba navštíviť gynekológa.
Ďakujem vám za radi
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@dorothejka je skôr možné že si mala posunutý cyklus a ešte ti to neukázalo. Niekomu hcg stúpa pomalsie. Mne sa len raz stalo že test bol negatívny, nechápala som,lebo všetko nasvedčovalo že som tehu. Ale nevyhodila som ho a keď som sa naňho pozrela ďalší deň, bol pozitívny a skutočne som tehotná bola.