Strach, že som tehotná - žiadny žart

kikus99792
3. jan 2018

Dobrý deň,
viem, źe takýchto príspevkov je tu požehnane, napriek tomu budem veľmi vďačná, ak si nájdete čas a odpíšete my. S partnerom sme len krátko, obaja sme len študenti. Ja som v sexualite úplne neskúsená- on má skúsenosti. Na silvestra sme spolu prvýkrát mali sex. Problém bol, že na úvod párkrát zasunul bez kondómu, pretože mal problémy si ho navliecť. V zápätí potom si ho hneď navliekol a ani sa domňa neurobil. Bola som na hrane plodných dní. Uvažujem nad použitím tabletky PO, ale nie som si istá, či to je správne- bojím sa o rozhádzanie cyklu- čítala som, aké veľké svinstvo to je. Aký je váš názor? Mohla som otehotnieť? Ako som už spomínala, som neskúsená a nemám sa o tomto s kým rozprávať. Naozaj nejde o žart,ani provokáciu. Za každú jednu odpoveď ďakujem- už mi nezostáva veľa čase na užitie tej tabletky 🙂

sissy27
3. jan 2018

@kikus99792 tabletka po ti už je nanič, funguje do max 72hodín, a teda čím skôr ju užiješ, tým väčšia pravdepodobnosť účinku, ako tak pozerám do kalendára tak fakt zbytočné u teba...
Odporúčam doštudovať teóriu, nacvičiť navliekanie kondómu a až potom sexovať... A ty by si sa mohla s gynekológom poradiť aj o ďalšej forme ochrany a kombinovať to s kondómom.

lavieenrose
3. jan 2018

nie nemala si ako otehotniet pokial ste si nedali prve kolo oralne ci rukou...spermie len tak necestuju...na tvojom mieste by som poriesila hak..ak chces mat sex a nechces byt mamou...z mojej skusenosti som nepotrebovala hak aby som neotehotnela lebo muzi si dali vzdy pozor. a ci len sprosti maju stastie..bohvie ;)

kikus99792
autor
3. jan 2018

@lavieenrose Samozrejme sa chystám ku gynekologičke po HAK. Doteraz som ju neužívala, keďže išlo o moju prvú sexuálnu skúsenosť a iné problémy som nemala- teda ani dôvod si ju nechať predpísať 🙂. Už len očakávam jej príchod po novom roku späť do ambulancie

oskvarka
3. jan 2018

@kikus99792 ako kondom nie je nikdy sto percentna istota stat sa moze .. a dokonca aj s doverihodnejsou antikoncepciou ale osobne by som taku tabletku nezobrala nikdy... ked ste spolu kratko radsej si dajte cas.. je aj ina zabava ako sex na to aby sa dvaja spoznali.. ;)
je velmi vysoka pravdepodobnost ze tehotna nie si ale to ti nik nezaruci ..

smejo03
3. jan 2018

Tiez si nemyslim ze by si z tohoto mala otehotniet...bud v klude a nabuduce viac pozor ;)

kikus99792
autor
3. jan 2018

áno, samozrejme. Pripadám si hlúpa sem písať, ale predsa len- každý občas potrebuje radu 🙂 Nabudúce už len s HAK 🙂

hettinka
3. jan 2018

@kikus99792 ja by som si ako mladá slobodná a bezdetná HAK teda určite nedávala predpísať. Sú aj iné metódy, ako sa chrániť, ktoré nemajú vplyv na zdravie a budúcu plodnosť ženy. Navyše vo vzťahu, ktorý iba začína, a teda ani sex asi nie je niečo pravidelné.
S terajším manželom sme 5 rokov fungovali s ochranou kondómom a nikdy sa nič nestalo, treba to vedieť používať a nehazardovať štýlom "najskôr zasunul bez a až potom si ho dal".
HAK som brala medzi deťmi, nikdy viac ... mala som potom 2 potraty, veľký problém vôbec otehotnieť a následne dieťa aj donosiť, libido úplne v háji, pribrala som (skúšala som viac druhov, aj také, ktoré vraj priberanie nespôsobujú...)

oskvarka
3. jan 2018

@hettinka suhlas s tou HAK ale teda s tym ze niekto to nema take bezpecne s kondomomo ako iny.. niektroe zeny maju silnu plodnost spermie si poradiaj s kondomom.. ty mozes byt zrovna ten typ co neotehotnie tak lahko ale su zeny co si cely zivot davaju pozor a maju 4 deti ktore ani vsetky neplanovali... ;)

ankare
3. jan 2018

@kikus99792 nie si tehotná, neboj 😊

hettinka
3. jan 2018

@oskvarka prvé sme mali na prvý sup. Takze otehotnela som ľahko. Až po HAK sa nedarilo.

oskvarka
3. jan 2018

@hettinka aha no tak to mi sme davali pozor nikdy ziadna HAK pocitala som si plodne dni a ked sme chceli tak sme cakali vyse roka ... a moj muz je nehoda vnutromaternicoveho telieska....a jeho brat tiez nejaka kondomova nahoda (nie nehoda...)

tt247
3. jan 2018

@kikus99792 no neviem ci HAK je naj riešenie. Osobne by som ju do seba nepchala. Tak ako tabletka “po” je svinstvo, tak aj HAK je. Sú aj iné formy ochrany, veď ste mali kondom, tak vieš. A k otázke, tehotná by si byť nemala, no na 100% ti to tu nikto nepovie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre