Splodili ste niekto dieťa pod vplyvom alkoholu a narodilo sa vám zdravé bábätko?

7. sep 2022

Baby, meska mi menstruacia 3 dni - test dnes negativny. Bojim sa vsak, ak by sa tehotenstvo potvrdilo, pretoze sa to muselo stat na oslave narodenin, kde som bola riadne pod parou 😔 kedze je leto a festivaly aj po 2 vikendy nasledujuce som pozila alkohol - nie v takom mnozstve ako na narodky, ale predsa. Zaroven aj fajcim. Dietatko uz neplanujeme, no ak by sa stalo, mam strasne obavy, ci bude vsetko OK 🙏 myslela som, ze tie prve 2 t., kym sa zisti tehotenstvo je chranene, ale dnes som citala par clankov o pocati v opitosti a zacinam mat obavy. Mali ste to niektora podobne?

simona1306
7. sep 2022

Ja som to tak mala, a tiez som aj fajciarka ... dietatko sme tiez splodili po mojej oslave narodenin, kedy som sa dozvedela od lekara ze babatko sa nam nepodari splodit prirodzenou cestou. Samozrejme som potrebovala vypnut kedze ma ta sprava dost zobrala. No a podarilo sa to prirodzene, a dnes mam krasne 8 mesacne dievcatko . Samozrejme, hned ako som sa dozvedela ze som tehotna som nepozila alkohol a s fajcenim som tiez nadobro skoncila.

janka2501
7. sep 2022

ja som tak mala 3 oslavy, a neviem po ktorej bola dcera splodena, a je zdrava....uz ma 20r

bela89
7. sep 2022

Myslím, že na toto sa nedá odpovedať so 100%istotou, či bude všetko ok,alebo nie. Každopádne,ak máš podozrenie, že si tehotná,tak nefajči a nepi už. Ja osobne som toto nezažila, že by som počala pod vplyvom alkoholu, ale kamoška napríklad áno. Tým sa dlho nedarilo,vybehli si na wellness,obaja sa opili,v tomto stave otehotnela,a majú krásne zdravé dvojičky...

scorpionflower1
7. sep 2022

Asi milion deti sa tak splodilo Dieta nie je prvych 5-6 tyzdnov napojene na krvny obeh matky, takze sa mu nic nestane. Keby sa to stalo od 7-8 tyzdna by som sa bala. Inak nie.

anavixy
7. sep 2022

Stav opitosti v case plodenia urcite neovplyvni ci bude dieta zdrave… vajicka aj spermie su v tom case davno vytvorene, tie sa opit nemozu. Ani dalsie dva tyzdne po ho alkohol s velkou pravdepodobnostou hraniciacou s istotou neovplyvni. Ak by bolo embryo poskodene dlhodobym uzivanim spominanych latok, zrejme by odumrelo. Kazdopadne nepi a skus aj nefajcit kym nebudes na istom.

queen_mary
7. sep 2022

Neboj sa, vacsina deti tak bola splodena 😀 do 8 tyzdna nie je dieta napojene na matku, az potom sa vytvara placenta, cize pohodka 🙂

veronika3110
7. sep 2022

ja som nevedela, že som tehotná do 6tt, kedže sme to nechávali voľne, aj ked sme sa nebránili... a bolo leto, takže víno tieklo potokom .. :D ale všetko je ok, potom som samozrejme už nič nepila.. tie články zvyknú dosť strašiť, daj na zdravý rozum 🙂

luci_ba
7. sep 2022

Mali sme takú "zábavku" s kolegyňami, jedna zazvorovica vždy po obede v práci... 🤭 Celý týždeň som takto píla a teda ked som zistila// hneď som prestala. Odfukuje tu vedľa mňa zdravý chlapček 💙

kozova87
7. sep 2022

Ale jasné,žúrka za žúrkou ,potom keď spm zistila,že // ma skoro vystrelo😃😃😃malý je v pohode,aj keď besný teda riadne

marianarem
7. sep 2022

Podla mna to je jedna z najcastejsich pricin neplanovanych tehotenstiev, ze su ludia opiti. Vela takych zdravych deti beha okolo nas.

inana11
7. sep 2022

😃😃😃moj muž tvrdí že sme nášho syna splodili na chate s kamosmi😃prvý vecer,obaja vyťate riadne… keď decká pospali sme sa dospeli odtrhli,samozrejme artikulácia a aj chôdza zostala nezmenená keďže to bola chatovacka už aj s potomstvom. A pili sme po veceroch týždeň tam. Zdravy,sikovny,15 mesiacov 🙏😃

panelacikova
7. sep 2022

@scorpionflower1 mne sa zdá, že je to kratší čas, to napojenie na krvný obeh, cca 3-4 týždne, ale nejdem sa hádať....

autorka: ja som bola cca 5-10 dní tehotná, keď som sa zryla ako prasa 😀 štátnice, ukončenie školy, požitie liekov na ukľudnenie (bola som vystresovaná zo štátnic, ráno som si drbla neurol, po štátniciach fernet, slivovicu, mlieko, halušky....) 😀 😀 no dobrý mixér to bol, aj to tak potom vyzeralo. ale ako píšu vyššie, kým to nie je napojené na krvný obeh matky, niet sa čo obávať, ba navyše, ako jedna moja známa kedysi prehlásila, že ak to má "odísť", tak to odíde... mne neodišlo a narodila sa zdravá dcéra, akurát má reflux, ale to je dedičné, to mám aj ja, aj moja matka, aj moja sestra, proste máme to v rodine. takže kľud, to bude OK 🙂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre