Sono nález

martinnnka73
20. aug 2018

Ahojte, je tu niekto, kto mi vie poradiť, bola som na tom Sone keďže mi menzes neprišiel už 2 mesiace dá sa povedať, povedal mi, že sono nález v norme ale chcela by som vás poprosiť, že ak mi viete preložiť, čo mi tam napísal, tak vám budem veľmi vďačná, už som z toho na nervy, keď neviem co mi je...
Uterus v Avf, A-P 2,8 cm, endometrium 0,5 cm/2, myometrium bez zrejmej myomatózy
PO: 3,6 x 1,8 cm s folik. Do 0,8 cm
ĽO: 4,4 x 1,7 cm s početnými folik. Do 0,7 cm
CD bez voľnej tekutiny,

terezia32
20. aug 2018

@martinnnka73 uterus teda maternica v avf je v prednom postavení (to je úplne v poriadku), endometrium teda výstelka maternice má normálnu výšku. Nemáš tam myóm.
PO (pravý vaječník) normálnej veľkosti s dominantným folikulom (tu bude pravdepodobne ovulácia)
LO (ľavý vaječník) normálnej veľkosti s viacerými folikulmi, ale žiaden nie je dominantný.
CD (Douglasou priestor) je bez voľnej tekutiny čo je tiež úplne v poriadku.

zuzana76
20. aug 2018

sono nalez naozaj ok, v podstate tam napisla len rozmery maternice, praveho, laveho vajecnika, vysku endometria, cize vystielky maternice a ze mas niekolko folikulov, cize by mala nasledovat ovulacia

martinnnka73
autor
20. aug 2018

Ďakujem vám krásne za odpovede, neviete náhodou prečo potom mi menzes neprišiel ani minulý ani tento mesiac? A už mám 10 dní do novej

martinnnka73
autor
20. aug 2018

Opravujem sa 8 dní do príchodu ďalšej, som zúfalá

terezia32
20. aug 2018

@martinnnka73 o tom by viac napovedal hormonalny profil

martinnnka73
autor
20. aug 2018

@terezia32 to je čo?

zuzana76
20. aug 2018

@martinnnka73 hladiny hormónov, to sa stáva, že menzes mešká, nepríde, ovplyvňujú to hormóny

terezia32
20. aug 2018

@martinnnka73 treba ist na vyšetrenie k svojmu lekarovi a povedat aké mate problemy. On by vam mal odobrat krv aby zistil ake hladiny hormonov mate pocas cyklu a podla toho zostit preco nie je menzes pravidelny

carmenuska
20. aug 2018

A nebudes mat nahodou pco syndrom?Ten nalez mas dobry,no tych folikulov na jednej strane akosi privela.To ma hned napadlo,ze byva vacsinou jeden,z ktoreho je ovulacia.A pri tom syndrome polycystickych ovarii byva tskto vela a si akoby drobne cysty,preto tym zenam menzes vsekia meskava a byva nepravideny.A to potvrdi nalze sono a hornonalny profil.Mam s, tym skusenost.

martinnnka73
autor
20. aug 2018

@terezia32 no ja k tomu lekárovi chodim, a aj dnes som u neho bola aj minule, len ja už neviem, asi budem musiet zmeniť doktora, lebo mi nič nepovie a ja to nechápem, bola som za ním s tým, že mi mešká tento mesiac úplne a minulý som len špinila takým hnedým až čiernym vytokom, prišla som k nemu a bez toho, že by sa ma niečo opýtal alebo zobral tu krv alebo čokoľvek, tak ma poslal len na to sono, na ktoré som šla dnes a ktoré robil ten istý doktor, teda môj gynekológ, s tým, že mi dal toto do ruky a povedal, že mám za ním prísť, chystám sa k nemu hneď zajtra, ale mam obavu, že mi zas nič nepovie, cely cas som mala pravidelnu menštruáciu s 33 daňovým cyklom 2 dni hore dole, ale nikdy tak, že by neprišli, preto som sa začala tešiť, že by to mohlo byť babo a nič vlastne od neho neviem, viac som sa dozvedela tu ako od neho

martinnnka73
autor
20. aug 2018

@carmenuska a ako ste to potom liečili? Povedal vám to lekár hneď, alebo vás naťahoval 2 týždne ako mňa?

terezia32
20. aug 2018

@martinnnka73 syndrom pcos sa nediagnostikuje len sonom, ale musia tam byt urcite hodnoty aj hormonov. Ako napriklad zvyseny testosteron a amh (hormon, kt. hovori o folikularnej rezerve) ak je na vajecnikoch vela malych cyst, aj amh bude vysoke

carmenuska
20. aug 2018

@martinnnka73 u mna bolo kopu inych dg este.My sme cakali na babo 7rokov ,kym sme riadne riski na to ,co mi je.Takze 2tyzdne je nic,neboj sa,vsetko sa zisti.Treba hirmony vysetri.Podla mna to nie je ok nalez,lebo folikul by mal byt iba jeden (standardne).Ono ten nalez pokycystickych vyzera na sone akoby perlovy nahrdelnik jedna cysta vedla druhej.

martinnnka73
autor
20. aug 2018

Ach, tak teraz som už naozaj s nervami v koncoch, každopádne pôjdem za ním zajtra a som zvedavá, čo mi povie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre