Slabší menzes a neužité 2 tabletky cez plodné dni

eri28
18. dec 2011

mam taku otazku treti den mam menzes, slaboruzovy, nic moc dnes trosku krvi, inac len dve vlozky cez den a jedna vecer a na noc, u mna je to malo, tento mesiac som zacala antikoncepciu, koli opakovanym problemom v minulosti, sice som dve tabletky cez plodne dni neuzila, ale tehu nemyslim ze som...
mate s tym niekto skusenosti dakujem za odpovede 😉

lauri
18. dec 2011

ahoj eri, je mozne, ze ti slabu menzes sposobila ta antikoncepcia, najma ak je to prvy mesiac, co ju beries..
ale ak chces pre istotu, tak mozes spravit aj tehu-test

eri28
autor
18. dec 2011

@lauri aj ja si myslim, co uz testovala som asi uz za kocik testov, momentalne niesu na to peniazky, no co uz 😉
mala by som brat este dva platy, a potom kontrola, kedze moj mu sa nechce na fertility, ale chce babo, to je kombinacia ☹

lauri
18. dec 2011

@eri28 no nemusis testovat... ak mas nejake konkretne zdravotne problemy (PCO atd.) tak sa kludne pridaj do tych tem, baby ta urcite vezmu medzi seba a poradia. Ale urcite je dobre, aby sa dal vysetrit aj partner... to je zaklad.. drzim palce!
p.s.ja som uz tiez videla kopec negativnych testov, ale oplati sa vydrzat, urcite sa zadari 😉

eri28
autor
18. dec 2011

pisem vsade, okej, ale mojmu sa neako teraz do mimina nechce neviem, neviem, uvidim neskor. a co je to PCO 😉

lauri
18. dec 2011

aha, tak to je ina situacia 😕 tak snad sa dohodnete... pco neries 🙂

eri28
autor
19. dec 2011

diky za odpovede pa 🙂

eri28
autor
19. dec 2011

este jedna otazka po troch dnoch mi to skoncilo, necele, slabo ruzove krvacanie neviem ci je to koli tej antikoncepcii, dufam 😉 😉

bona
19. dec 2011

Ahoj, ak si neuzila dve tabletky po sebe, tak ista moznost zlyhania antikoncepcie tam je..tak to stoji aj v pribalovom letaku..a inak, ked uzivas HAK, plodne a neplodne dni su takpovediac "pase", vtedy totiz ovulacia neprebieha, vajecniky "spia", takze takto..😉
@eri28

eri28
autor
20. dec 2011

@bona a
@bona aha no ja som mala zacat prvu tabletku prvy den menzesu, ale zacalo som neako treti den prvu potom som si robola prestavku do kopi asi styry dni co som to vynechala a uzila neskor, alebo neuzila a ta ovu, ja len ze tam bol ten hlien lepkava ci bielkovy ci aky hned po menzese par dni, tak ma to asi pomylilo no neviem 😉

bona
20. dec 2011

@eri28 ejha, ale ved antikoncepcia by sa takto nemala uzivat..raz neskor, potom vobec.. 😅 Nic v zlom, samozrejme, ale potom narobi viac skody ako uzitku..a potom je jasne, ze sa ti moze menstruacia doblbnut, resp. mozes otehotniet..

zuzkag2
20. dec 2011

@eri28 Ahoj...ak si nezobrala na zaciatku brania antikoncepcie, v tie prve dni, 3 tabletky, tak nie si cely mesiac chranena, a dokonca moze nastat aj ovulacia, nakolko si na zaciatku cyklu neblokovala antikoncepciou tvorbu vajicka. Prve dni cyklu, ak chces byt chranena, musis vzdy zobrat tabletku.
A presne ako pise @bona....nemala by si brat tie ttabletku haj buj, lebo ti rozhadzu cyklus.

sashabb
20. dec 2011

@eri28 sorry ale akosi nechápem 😕 ty si si dala prvú tabletku, potom 4 dni nie a potom si pokračovala? A to prečo si takto urobila? to ti niekto kázal? či si si to sama takto naordinovala? 😨

eri28
autor
20. dec 2011

@bona ale ved ja chcem mimi

eri28
autor
20. dec 2011

@sashabb nie na zaciatku vizeralo, ze nic menzes potom sa v moci spustil a cez den skoro nic a ja som nevedela, co mam robit mala som zacat s antikoncepciu prvy krat prvy den, koli problemom a bolestiam bola som aj na laparke, ale stale zle tak sa lekari rozhodli na tri mesiace naordinovat a potom vysadit ked bude vsetko oki a mi chceme mimi....
no ale ja som si to takto vseliako davala prve dva , alebo tri dni nie a potom vseliak....
Potom moj nabehol k dokimu, ze chceme mimino, tak preco musim uzit antikoncepciu, a tak mam poslali list na fertility, zijem v amsterdame, ale moj sa asi zlakol, alebo co nie je tu poisteny, tak sme si nedali ani termin, lebo nechcu ho zobrat on je na sr poisteny, a tu sa teraz nechce dat, ze som stale chora, takze mimi nie no hotava som z neho, tak som si takto zblbla antikoncepciu ☹

eri28
autor
20. dec 2011

teraz mam seden dni pauzu, zajtra si mam dat zase prvu tabletku novy plat, ale v stvrtok som objednana k dokimu, koli tomuto, asi tesne test tehu, tak neviem ci si mam dat zajtra tu prvu tabletku, alebo sa mi to zase zblbne 😢

eri28
autor
20. dec 2011

@zuzkag2 ked oni mi tie tabletky dali prave koli tej pseudo menstruacii, lebo pri mojej menzes ostavala mesiac co mesiac krv v bruchu a ukrutne bolesti a otehotniet sa nedalo, potom mi laparkou odstranili krv a o mesiac sa to zopakovalo, tak sa rozhodli na tri mesiace tabletkami a potom uvidia 😒

zuzkag2
20. dec 2011

@eri28 Eri, ak mas take problemy, ze sa ti ms nespusti sama od seba, tak musis jednoducho vydrzat tu HAK brat pravidelne, aspon tie 3 mesiace. Je to cesta, ako upravit cyklus. Ale nesmies robit to, ze das 1, potom nie, potom 2, potom zas nic...to si len pohorsis. Pri dnesnej HAK je podstatny dokonca aj cas, kedy si ju das, malo by to byt priblizne v rovnaku hodinu.
Zajtra si jednoznacne tu tabletku daj, ak sy si aj bola tehula, tak ti ta tabletka neuskodi, a ak nie si, tak zacni pracovat na tom, aby si tvojmu cyklud dala pravidelnost. Ak ju nemas brat pravidelne, tak ju neber.

zuzkag2
20. dec 2011

@eri28 jaj, a este som zabudla...to ze ti chce doki upravit cyklus, to je jedina cesta, ako vediet kedy mas ovulku, respektive, ju ta uprava cyklu pomoze rozbehnut...takze ked chces mimi, aj ked toto vyzera ako kontraproduktivne, je to fakt pomoc.

sashabb
20. dec 2011

@eri28 aha, no takto ono sa bere HAK od prvého dňa MS skrz ochranu. Čiže ty pri úprave cyklu, ju v podstate nemusíš brať od prvého dňa MS, môžeš ju začať užívať aj neskôr, no musíš sa ešte popri tom inak chrániť. A aj keď si ju zabudneš dať, je dobré si ju dať hneď ako na to prídeš. Preto je dobré brať tabletku vždy v rovnaký čas.

eri28
autor
20. dec 2011

@zuzkag2 ja uz neviem asi co pisem, kade tade, ale moj problem, nebol, ze menzes nepravidelny, alebo malo, ja som ho mala okej ako hodinky, len ta krv mi zostavala a robila neplechu, okej zajtra si dam tu tabletku, a mimi nezakazali, len teray ho takto riesia 😉

zuzkag2
20. dec 2011

@eri28 a kde ti ta krv zostavala?

eri28
autor
20. dec 2011

zevraj v bruchu ukazoval mi to diky na obrazku , vyzeralo to ako za maternicou, ale iba pravy vajecnik , ci vajicko no proste vzdy v pravo na ultrazvuku bol neaky nalez , ked boli tie bolesti ☹

zuzkag2
20. dec 2011

@eri28 no z toho co opisujes moc dobre tomu nerozumiem, ale nemusim vediet vsetko, vsak...nech ti hlavne pomozu tie lieky , teda HAK a rychlo ti to ubehne.

eri28
autor
20. dec 2011

@zuzkag2 prepac inac ani ja tomu moc nechapem, v amsterdame je moj jazyk na nic a priatel chodi so mnou a rozprava dobre po anglicky co niektory doktori sa dohovoria, nakoniec mi povedali ze som mala v vpravo cystu ale, neoperovali ju, ze nie je nebezpecma a zmensuje sa, tento mesiac ako som mala tie tabletky prvy krat po dlhej dobe som nemala bolesti v bruchu, v stvrtok mam termin u dokiho, ale tehu to neako nevydim co uz 😉

eri28
autor
20. dec 2011

zienky dakujem za odpovede zatial pa 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre