Slabnúca čiarka na teste

lidia85
21. aug 2014

Ahojte babule 🙂
pisem Vam v mene mojej sestry, ktora je tu sice zaregistrovana omnoho dlhsie ako ja, ale boji sa pisat verejne o svojich trapeniach. Uz treti den jej meska MS, pred dvomi dnami si robila 2testy. Prvy si robila poobede a bol krasne pozitivny, velmi som sa tesila, ze budeme tehulkovat spolu. O 2 hodinky si robila test znovu a ciarocka bola omnoho slabsia. Je to vobec mozne? Som fakt z toho sklamana a nechapem, ci hcg moze klesat tak rychlo alebo hladina hcg v moci vecer nizsia ako na obed? A dalsia vec, je 2 mesiace po missed abortion. Dakujem vam zienky za pomoc.

siska765
21. aug 2014

@lidia85 fuuu no tak to je trosku komplikovane,mne osobne vychadzaju 3 moznosti : bud ma este zostatkove HCG v moci,sice po dvoch mesiacoch,to neviem ci je mozne,alebo ak zakazdym pouzila tu istu znacku testu tak mozno vecer vypila viac vody a preto bola slabsia ciarka, a tretia moznost - biochemicke tehotenstvo,plod sa neudrzal.inak uz neviem.ved nech skusi test o dva tri dni ak bude silnejsi tak je vsetko ok,ak nie,tak je to jasne

evakva
21. aug 2014

Ja by som skúsila zájsť k lekárovi. Ak mala missed abortion, lekár ju neodmietne ani v skorom štádiu tehotenstva. Tak sa dozvie, ako to je. Mal by jej zobrat krv a potom za týždeň zasa, aby videl, či HCG správne rastie. Ak robila test tej istej značky, rozdiel mohol vzniknúť tak, ako píše siska765. Držím moc palce, aby bolo všetko OK

darina1952
21. aug 2014

@lidia85 ahoj, najlepší čas na testovanie je ráno. Ide hlavne o to, že počas noci človek nechodí na WC a neprijíma tekutiny a tak sa v našom tele moč zbiera a teda látky v ňom sú koncentrovanejšie ako počas dňa. V každom príbalovom letáčiku je odporúčané testovať hladinu HCG na prvom rannom moči, pretože vtedy aj počiatočné štádium tehotnosti sa na teste vďaka vyššej koncentrácii v moči ukáže. Počas dňa prijímame viac tekutín a chodíme častejšie vyprázdňovať močový mechúr a tak sa HCG v rannom štádiu tehu nemusí na teste z denného moču ukázať tak aby bol prúžok dostatočne silný ako napr. dve hodiny pred tým.
Takže zajtra ráno ďalší test a bude to na 100%. 😉

lidia85
autor
23. aug 2014

Dakujeme za rady. Buduci tyzden ide k lekarovi, tak som sama zvedava ako dopadne.

bajana
23. aug 2014

Tiez nevidim zmysel v testovani v takom rannom stadiu z poobedneho mocu a este to po 2 hodinach opakovat...testuje sa vzdy z ranneho mocu a na porovnanie staci kazdy druhy den...

titulienka
23. aug 2014

zostatkove hcg to urcite uz nieje , takze si myslim ze je to tehu ale je zbytocne testovat poobede a vecer ,moc sa behom dna zriedi a vysledok uz je uplne iny, najlepsie je testovat rano a kontrolny test o 2dni , kedze hcg sa kazdym druhym dnom zdvojnasobuje. Drzim palce 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre