Ahojte babule 🙂
pisem Vam v mene mojej sestry, ktora je tu sice zaregistrovana omnoho dlhsie ako ja, ale boji sa pisat verejne o svojich trapeniach. Uz treti den jej meska MS, pred dvomi dnami si robila 2testy. Prvy si robila poobede a bol krasne pozitivny, velmi som sa tesila, ze budeme tehulkovat spolu. O 2 hodinky si robila test znovu a ciarocka bola omnoho slabsia. Je to vobec mozne? Som fakt z toho sklamana a nechapem, ci hcg moze klesat tak rychlo alebo hladina hcg v moci vecer nizsia ako na obed? A dalsia vec, je 2 mesiace po missed abortion. Dakujem vam zienky za pomoc.
Ja by som skúsila zájsť k lekárovi. Ak mala missed abortion, lekár ju neodmietne ani v skorom štádiu tehotenstva. Tak sa dozvie, ako to je. Mal by jej zobrat krv a potom za týždeň zasa, aby videl, či HCG správne rastie. Ak robila test tej istej značky, rozdiel mohol vzniknúť tak, ako píše siska765. Držím moc palce, aby bolo všetko OK
@lidia85 ahoj, najlepší čas na testovanie je ráno. Ide hlavne o to, že počas noci človek nechodí na WC a neprijíma tekutiny a tak sa v našom tele moč zbiera a teda látky v ňom sú koncentrovanejšie ako počas dňa. V každom príbalovom letáčiku je odporúčané testovať hladinu HCG na prvom rannom moči, pretože vtedy aj počiatočné štádium tehotnosti sa na teste vďaka vyššej koncentrácii v moči ukáže. Počas dňa prijímame viac tekutín a chodíme častejšie vyprázdňovať močový mechúr a tak sa HCG v rannom štádiu tehu nemusí na teste z denného moču ukázať tak aby bol prúžok dostatočne silný ako napr. dve hodiny pred tým.
Takže zajtra ráno ďalší test a bude to na 100%. 😉
Dakujeme za rady. Buduci tyzden ide k lekarovi, tak som sama zvedava ako dopadne.
Tiez nevidim zmysel v testovani v takom rannom stadiu z poobedneho mocu a este to po 2 hodinach opakovat...testuje sa vzdy z ranneho mocu a na porovnanie staci kazdy druhy den...
zostatkove hcg to urcite uz nieje , takze si myslim ze je to tehu ale je zbytocne testovat poobede a vecer ,moc sa behom dna zriedi a vysledok uz je uplne iny, najlepsie je testovat rano a kontrolny test o 2dni , kedze hcg sa kazdym druhym dnom zdvojnasobuje. Drzim palce 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lidia85 fuuu no tak to je trosku komplikovane,mne osobne vychadzaju 3 moznosti : bud ma este zostatkove HCG v moci,sice po dvoch mesiacoch,to neviem ci je mozne,alebo ak zakazdym pouzila tu istu znacku testu tak mozno vecer vypila viac vody a preto bola slabsia ciarka, a tretia moznost - biochemicke tehotenstvo,plod sa neudrzal.inak uz neviem.ved nech skusi test o dva tri dni ak bude silnejsi tak je vsetko ok,ak nie,tak je to jasne