Skúsenosti s krvným domácim hcg testom

zuzicka27888
10. nov 2020

Ahojte,ake mate skusenosti s krvnym hcg domacim testom,prosim?stalo sa niektorej z Vas,ze mala minim ducha a nebola tehotna?

anjelicek26
10. nov 2020

@zuzicka27888 domaci krvny test? Vsetky sa ocikavaju domace...

zuzicka27888
autor
10. nov 2020

@anjelicek26 nie,je aj krvny domaci

zuzicka27888
autor
10. nov 2020
anjelicek26
10. nov 2020

V moci ho mas viac ako v krvi na zaciatku, ale ok.. Kazdopadne drzim palce, skus radsej zajst na test k lekarovi.

majamat
10. nov 2020

@anjelicek26 to urcite nie, elbo do mocu sa dostava z krvi. no krvny test robit mi pride zbytocne, ked existuju mocove.

anjelicek26
10. nov 2020

@majamat v moci je koncentrovanejsi.. Kamoska je gynekologicka.. Áno labak zachytí aj nižšie hodnoty.. Ale to je už o inom. Hovoríme o testoch s kvapky krvi/mocu

majamat
10. nov 2020

@anjelicek26 a ako sa tam dostane, ked sa do mocu dostava z krvi?

sona_matas
10. nov 2020

@zuzicka27888 skúšala som, ale nebola som tehu, iba som si to vtedy naivne myslela 😌

majamat
10. nov 2020

@anjelicek26 ak je zena tehu 3tt, co znamena tyzden po oplodneni, HCG sa tvori este malo. to je prakticky tyzden pred ms. v tomto tt su tehu testy z ocu negativne. pozitivny je jedine v pripade, ak nastala ovulacia skor. v tomto obodb nepomoze ani test z nizkou citlivostou, pretoze v moci je HCG menej, ako dokaze rozoznat. su to testy s citlivostou 10mlU/ml. a aj tak tehu nezaznamenaju. staci ked prejde dalsi den a vsetko sa moze zmenit, lebo sa zvysi hladina HCG, preto hovorim vysloene o situacii, ked je zena po oplodneni tyzden. no v krvi je hladina HCG uz 5-50mlU/ml, co je viac, ako dokaze test zachytit, aj tak nezachyti. dovod je jasny, v moci je HCG menej.

HCG je hormon, ktory sa niekde tvori nehcce sa mi presne zistovat kde ), dostava sa najskor do krvi a cokolvek sav moci nachadaza u zdraveho cloveka, to sa tam dostalo len z krvi + samozrejme tam mozu byt nejake zlozky, ktore sa tam dostanu z organov, cez ktore moc prechadza. citze HCG ktore tam je, je tam preto, sa tam dostalo z krvi, ak by ho v krvi bolo menej, nemoze ho byt v moci viac, nemalo by sa to tam odkial dostat. samozrejme toto je ciastocne ovplyvnitelne tym, kolko tekutin zena vypije. rano teoreticky, ked celu noc nepije, sa tam toho HCG moze trochu nazbierat, ale len na zaklade jedneho obdobia dna, kde sa teoreticky moze HCG nazbierat viac, by som netvrdila, ze v moci je ho viac, lebo zvysok dna to uz neplati. plati to fakt len rano, co je jednorazova zalezitost.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre