Ahojte, mám 17 rokov, priateľa rok. Minulý víkend sme mali spolu prvýkrát sex. Samozrejme, použili sme kondóm. Doteraz som si nejako nesledovala fázy cyklu, pretože mi to bolo jedno. Lenze včera ma vystrašila kamarátka, že počas ovulácie ani kondóm nemusí pomôcť a že ona počas plodných dni s frajerom radšej nič nerieši. Ja o rok maturujem, chcem ísť na VŠ. Veľmi sa teraz tým trápim a bojím sa. Je prosím vás reálne, že sa mohlo niečo stat? Popravde, mne sa to nezdá, lebo kondóm bol celý, nepraskol. Ale fakt sa dosť bojím :(
Ja som nikdy nesledovala si presný cyklus.😀 . Je to veľmi u mladých žien náhodné. Nemusí to byť nikdy podľa "appky". A ovuláciu môžeš mať aj v iný deň než si myslíš. Nie je to až tak jednoduché zistiť podľa mňa. Veď preto veľa žien si mera bazalnu teplotu mesiac aby vedeli kedy majú plodné a kedy nie. Tipujem, že kamarátka to nevie tiež presne a nemerá si takto. 🙂Nestresuj. Nabudúce s priateľom sa dohodnite, že síce bude mať ochranu, ale dokončí sa mimo teba. Nestresuj teda ak bol kondóm celý tak je všetko v poriadku, ale som rada, že to berieš zodpovedne. 🙂
Kamarátka je dobre mimo. A keby si trochu pouvažovala tak aj tebe by došlo že je to blbosť - ak kondóm nepraskol tak ako by sa spermie z neho dostali? Či len preto, že máš ovuláciu tak im pribudnú meče a preseknu sa z kondómu?
Pokial kondom nepraskne tak vás dostatočne ochráni aj počas ovulácie
@janai1 akože o čo ti ide? Mladá je pri ochrane zodpovednejšia ako niektoré staršie ročníky tu. Ako píše, priateľa má rok, prvý krát sex. Je pochopiteľné, že sa zľakla, keď počuje také reči, keďže chce ďalej študovať.
Autorka, pokiaľ ste kondóm použili od začiatku do konca a bol nepoškodený, nemusíš sa obávať. Ak sa bojíš, zvoľ ešte iný druh ochrany 😉
@domka222 ďakujem.
@janai1 Verím, že si sa iba zle vyspala. 🙂 Pozri, je zodpovedná? Je. Preto sa radšej opýtala. Mala by byť sexuálna výchova na školách aj práve pre toto. 🙂 A buďme úprimné. Otázky, ktoré sa tu pýtajú ženy, ktoré už vychovávajú deti sú omnoho desivejsie než otázka slečny.
A nechápem poznámke o sexovani. 😀 Má 17, pekný vek na začatie aj intímneho života a určite z toho nesúdim, že je hlúpa.
Predtým než som začala užívať antikoncepciu sme používali len kondóm. Síce sme počas možnej ovulácie praktikovali aj prerušovaný styk ale nikdy som si ovulaciou istá nebola. Kondóm vždy splnil svoju úlohu čiže môžeš mu veriť. Avšak ber to tak že stať sa môže vždy, aj keď šanca je minimálna 🙂
Je veľmi malá pravdepodobnosť,že si tehotná. Použili ste ochranu, neboj.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ak bol cely, tak sa nemas coho bat 😉