Ak sa da otehotniet len pocas ovulacie s tym ze spermia prezije 5 dni znamena to 5 dni pred ovulaciou samotnou alebo ovulacnou fazou co trva tych par dni?? Mala som sex 5. Den menstruacie (4.3) a ovulacne okno mi zacina 7.3 s tym ze ovulacia 12.3. Viem ze sa netreba spoliehat na tieto aplikacie no snazim sa samu seba nejak ukludnit.
Ahoj,ovulacia je vtedy,ked sa vajicko uvolni z folikulu. Cize to je ten moment.ak bol styk este pred ovulaciou,spermie ho uz cakaju vo vajickovode. Pat dni prezit nemusia, to uz je dost dlha doba,ale nie je to vylucene, navyse moment ovulacie bez pozorovania nie je lahke urcit.
Tiez je dolezite,v akom stave je v tom case napr krcok a jeho hlien, ktory je pre spermie priaznivy abo nepriaznivy.cim je blizsie k ovulacii, tym su aj pre spermie 'zjazdnejsie cesty'
Aha a este hlavne aplikaciu co najskor vyhod. Aplikacie su vhodne len pre tych,ktori ich dokladne naplnaju (nestaci dni menstruacie,ovulacie a styku), ale najma dokladne a presne sledovanie bazalnej teploty alebo napr.hlienu.
V opacnom pripade je appka velmi klamliva,nespolahliva a urcite ma na svedomi kopec nezelanych tehotenstiev,pretoze zeny sa podla nej orientuju.
Na začiatok skús ovu testy 🙂 ja som v tom tiež mala chaos na začiatku ale pochopíš to časom. Na appku sa absolútne nespoliehaj (aj moja kamoska ktorá ma na deň presne teraz zistila že jej appka nesedí). Spermie priemerne prežijú 2-3 dni, ale to záleží aj od ich kvality a kvality tvojho hlienu. Najlepšie je aby už čakali na vajíčko, ale keď budete mat styk každé 2-3 dni nemusíš si nič sledovať a máš pokrytý celý cyklus. Ja si sledujem lebo u nás je to niekedy náročné všetko zladiť s ešte zvládnuť aj sex 😂
A kebyze berieme do uvahy ze naozaj tu ovulaciu mam 12.3 mohla som otehotniet ak som mala sex 4.3?
Nie
Ak skutočne bude ovulacia 12.3, a sex bol 4.3 tak aj keby to boli najzivotaschopnejsie spermie, tak dlho nevydržia.
Áno, plodné dni sú nejaký čas pred samotnou ovulaciou a spermie sú schopné prežiť aj viac dní (závisi to ale tiež od viac faktorov) ale určite taky dlhy čas to nezvládnu. Je to už 8 dní podľa toho, proste toľko spermie neprežiju.
Dobre Dakujem vam, teraz sa uz len modlit😂
Tak ak si mala sex 4tého a ovu 12tého tak vžiadnom prípade ani muži nemajú 100% spermie v tejto dobe zriedkaniekomu prežijú 5dní ako aj u žien je zriedka ukážkovo ovulácia na 14-15dc.Bazálnu teplotu si meraj ak si chceš byť istá si to naštuduj a doplň to z ovulačnými testmi.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
musíš pozerať kedy je priamo ovulaciaa-teda 12.3... Tie dni predtým je vysoká šanca kvôli tomu, že tie spermie vydržia. Preto sa to vola plodne dni