Robili ste si preventívne tehotenské testy?

16. apr 2024

Mamičky, tie ktoré vďaka kojeniu nemáte menzes alebo ste nemali, robili ste si občas preventívne tehotenský test? Nepouživame s mužom ochranu ani asi nikdy nebudeme (nesudte ma kazdemu jak je prijemne) samozrejme ze si davame pozor, ale niekedy sa tak zamyslim, ze ako by som to zistila ked kojim a nemam menzes, zatial neplanujeme dalsie babatko
Popripade ak ste otehotneli v takejto situaciii ako ste nato dosli? Intuicia? 🙂

paty277
16. apr 2024

Kojim skoro 6 mesačnu a menzes ešte nemám a musim povedať že pred mesiacom som si test urobila ale tiež ma to zaujima ako to maju ine ženy

vyrovnanaosoba
16. apr 2024

Nesudim, ale ak neplánujem, tak sa chranim, nestačí vytiahnuť.
A nie, nerobila by som si preventívne testy.

diewcatqoo
16. apr 2024

A ako ti pomoze preventivne tehotensky test? Este ovulacny ako-tak pochopim (tam je to tiez velmi otazne, ale budis), no tehotensky preventivne?

deti95060810
16. apr 2024

nie nerobila... len som tŕpla či náhodou...

autor
16. apr 2024

@diewcatqoo preventivne- ked nemam menzes a nerozoznala by som ine priznaky, tak aby som vedela ci nahodou niesom v tom 🙂 uprimne dalsie babatko by som si akutalne nenechala

vyrovnanaosoba
16. apr 2024

A to je aký problém ísť na gynekológii a dať si predpísať tabletky, alebo muž nasadil kondóm? Ci radšej každý mesiac testovať a chodiť na potrat, ak by náhodou?

autor
16. apr 2024

@vyrovnanaosoba asi taka vyrovnana niesi ked potrebujes druhym davat nevyziadane rady do zivota 🙂 ak sisi nevsimla ja som sa pytala na nieco ine ak nemas odpoved nato, tak sa nevyjadruj

kristinka92
16. apr 2024

s mužom sme sa po prvom nechránili, keby prišlo tak by prišlo. vtedy som si spravila preventivne testy keď sme mali ist na nejakú akciu, kde sa mal pit alkohol. tak vyslovene keby náhodou som bola tehotná, aby sa nestalo že to zistím neskoro.
mna len zaráža že píšeš že druhé by si si nenechala. tak na čo potom čakáte? náhodou sa stane a je lahsie ist na potrat ako sa teraz radšej chrániť??

januska12323
16. apr 2024

Radšej investuj do ochrany ako potratu, okrem peňazí ide aj o tvoje zdravie. Áno chápem nie každému je kondóm alebo niečo iné príjemné ale povedať si no tak čo kebyže otehotniem pôjdem na potrat? To by som sa radšej vzdala celého sexu.

ss1908
16. apr 2024

nam funguje prerusovany sex uz 7 rokov. ked mi vyse 7 dni meskaju spravim si pre istotu test ale vzdy potom pridu

h2
16. apr 2024

Som tak trochu v šoku, že žena, matka, ktorá má dieťa a zatiaľ ďalšie neplánuje, čo znamená, že možno časom by ďalšie chcela, s takou ľahkosťou napíše, že by si ho nenechala. Nenechala? Akože, "ďakujem, teraz nie, dajte ho niekomu ďalšiemu", ale takto to nefunguje. Nenechať si dieťa znamená zabiť ho. Ja ťa nechcem súdiť, je to tvoja vec, tvoj život, tvoje svedomie. Len ma prekvapil tento tvoj prístup. Ako keby o nič nešlo. Nie je lepšie chrániť sa a byť bez stresu, či nemáš menzes ešte kvôli dojčeniu, alebo už kvôli tehotenstvu?

danusskaaa
16. apr 2024

Ja mám v sebe krúžok (antikoncepciu) a aj tam sa testujem po "týždennej " pauze 😂 a neuveríš, ale stále som v strese

vyrovnanaosoba
16. apr 2024

Áno, škoda slov na takú, nevyjadrujem sa, akú... 🙄

sono2
16. apr 2024

Nie, normálne som nedostala. Mala som už pravidelnú ms napriek intenzívnemu dojčeniu. Môžeš si merať teplotu dole. Ale chce to tréning a spoznať tvoje telo, mať pravidelný ms a 5 dní pred ms by si mohla vedieť, že si v tom.
Pripadne nesexovať cez ovu. Teplota ti taktiež potvrdí ovulaciu, hlien. No a potom testy. 3 dní pred ms som mala čiarku. Mam ale bezproblémový cyklus a pravidelnú ms

laladua
16. apr 2024

Nie nerobila. Proste som to nedostala a bolo. A teraz uz aj viem ze keby nieco nebolo v poriadku tak az potom by som robila.

sofia1979
16. apr 2024

Načo preventívne testy? Ak by, si otehu dáš si dieťatko preč? Keď sa nechranite je to hop, alebo trop čiže testy si robiť môžeš a môžeš ostať tehu. Preventíva voči čomu?

minesasubu
16. apr 2024

Kojenie nie je antikoncepcia a to ze nemas menzes neznamena ze nemozes otehotniet
ovulacia prebieha aj tak
moja gynekologicka mi to hned povedala lebo su zeny co tomu veria a ptm kukaj jak puk ked su tehotné

Kamoška zistila že je tehotna s druhym ked prvy syn začal búchať do prsníku, Mlieko proste zmenilo a jemu sa to už nepáčilo Ale chceli dalsie
Iné prejavy na sebe si dovtedy nevšimla

natalka13
16. apr 2024

Prevencia je predchadzanie. Neviem ako tehutestom urobis prevenciu?🤔

vyrovnanaosoba
16. apr 2024

@sofia1979
@natalka13 no rýchlo robiť test, aby mohla ísť na potrat do 12tt. Potom už by ho jedine tak predala asi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre