Ahojte. píšem tento príspevok anonymne, pretože i keď rada vždy poradím keď môžem 😊 dnes je tu asi 5 alebo 6 príspevkov o tom... Či je vidieť druhu čiarku, potom sa niekto opýta koľko mešká menzes a dievčina odpovie že menzes ma dostať až za týždeň, alebo 4 dni a podobne...
Sto percent chápem nedočkavosť a zvedavosť. Každá sme si tým snáď prešli... ( Minimálne tie, ktoré po dieťatku naozaj túžili)
Ale nechápem načo... Načo to tu ženy dávate keď takýto test v podstate nemá žiadnu hodnotu a všetko sa môže zmeniť?🤔 Prečo proste nepočkáte do menzesu, kým reálne mrcha začne meškať a viete si reálne potvrdiť výsledok?
Myslím si, že zbytočným tlačením na pílu nič nevyriešite...
Každej žene prajem aby na teste bol výsledok taký po akon túži, ale nepreháňajte toľko...
@dadka128 chápem túžbu, napísala som to... Ale podľa mňa si tým len zbytočne ublížia, stresujú a možno sa aj trápia...
Proste neviem, je lepšie počkať pár dní a potom naozaj vedieť na čom som
tak niekto testovat skor musi, kvoli nasadeniu liecby (moj pripad) ale teda ja osobne by som nezakladala temu "je tam ciarka nie je", bud bola alebo nebola
kazdopadne viem to pochopit, ze niekto testuje, ze si urobi 10 testov denne, len nie celkom chapem potrebe zakladat o tom temy, kde tuzobne cakam, ze aspon jedna zena napise (a tu sa vzdy taka najde) "cosi sa tam crta"
ked trochu poscrolluješ nižšie, isto sa zasmeješ.. :D baba mala ms v októbru, styk pred viac ako mesiacom potom dalšia ms... testy biele a nedala si povedať, že keby bola tehotná skoro 2 mesiace, tak testy by ukázali.. nie.. ona šla silou mocou mocou na krv, aj ked jej každý hovoril, že je to zbytočné..ešte si to aj sama zaplatila.. krv bola negatívna.. 3 dni klud a dnes zase... urobila som si zase pre istotu test.. a ked bola krv negatívna, myslíte že na teste by už teraz niečo bolo?? 😨 🙈
je vela zien, co sa musi hlasit na kontrolu u lekara pre lieky, co najskor, napr. endokrinologia, alebo vysadit lieky, ktore dlhodobo uzivaju a mozu poskodit plod, caka ich rtg, MRI, ine vysetrenie s kontrastom alebo liekmi. zeny, ktore vedia, ze maju ovu skor ako na 14. den, tak im samozrejme ukaze skor aj par dni pred MS. podla silnenia ciarky sa da vycitat ako prosperuje tehotenstvo. mne zrovna tieto temy nevadia, ale napr. krutim hlavou nad temami s menami, ze mozem dat take a take meno, ale uplne nezmyselne v nom pomenim pismenka, lebo to povodne sa mi nepaci
Vzdy som testovala pred ms a ukazalo mi zakazdym tehotenstvo. Testy maju roznu citlivost a pisu od kedy sa da testovat. Takze nehadz vsetkych do jedneho vreca. Mne bezne meska ms aj dva tyzdne, takze tazko sa nastavovat urobit si test az pri meskani.
@elizabet173 no ale keby ti ukazal skor, tak by si aspon vedela. mne ukazuje vzdy tyzden pred MS. a vysetrenia mam relativne casto
@lyci ťažko povedať, ja som menštruáciu mala a nie len jednu a tehotná som bola. Na test som sa nikdy 100% nespoliehala
@elizabet173 ja som mala brat lieky, ak by test biely nebol 🙂 ja som potracala, preto mi lekar kazal zacat testovat 7 dni pred menstruaciou a test opakovat obden, aby mi co najskor nasadil progesteron a fraxiparin na riedenie krvi akonahle sa objavi co i len naznak ciarky
problem s otehotnenim ja nepoznam, ja som typ co po mne hodis trenky v spravnom case a otehotniem, u mna zial bol problem udrzat tehotenstvo
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Tak ono v podstate je skoro testovať zbytočné a sú to vyhodené peniaze.... Ale na druhej strane vieš si predstaviť aka je to túžba žien, ktoré chcú mat dieťatko a nie su si isté ako dopadol výsledok?
Pri synovi som testovala do aleluja az po 2 tyzdnoch mi konečne ukazalo pozitivne... Pri dcere 8 dní pred zacatim menštruácie mi ukázalo, a ani to by som netestovala keby som sa kazdu polhodinu v noci nebudila ze chcem cikať, necítila únavu...
Takže treba byť tolerantný, verím že ženy to vedia, ale nevysvetliš to, keď je tam ta obrovská túžba